1

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Στάση Ζωής για όλους μας!!!

Με το μήνυμα αυτό 50 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σας προσκαλούν στην 10η Ημερίδα Εθελοντισμού σε μια ανοιχτή γιορτή αφιερωμένη στον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 π.μ. έως τις 10.00 μ.μ., στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου στο Θησείο.

Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή προς όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ίδιους τους εθελοντικούς οργανισμούς και το έργο τους στην ανοιχτή έκθεση ενημερωτικού υλικού στον πεζόδρομο του Θησείου, που ξεκινά έξω από τον αντίστοιχο σταθμό του τρένου. Ακόμα, θα παρουσιαστούν δραστηριότητες όπως θέατρο δρόμου, μουσικό – χορευτικά δρώμενα,  δια δραστικά παιχνίδια με mp3 experiment, ενώ η Γιορτή θα κλείσει με μια συναυλία από τα «Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων» και από το ΤΡΙΦΩΝΟ.

Μ.Κ.Ο. Σόλων θα συμμετάσχει στη Γιορτή του Εθελοντισμού  καθώς πιστεύει  ότι «μέσα στην ανθρώπινη προσωπικότητα διαμορφώνεται η εθελοντική διαθεσιμότητα & η έκφραση σε ένα πεδίο εθελοντισμού. Ο Εθελοντισμός είναι μια ζωτική ανάγκη του ανθρώπου. Το πραγματικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του εθελοντισμού είναι ένα φιλελεύθερο περιβάλλον. Σ’ αυτό ο άνθρωπος θέλει να εξισορροπήσει και αυτή του την ελευθερία με κίνητρα συμμετοχής, με κίνητρα δράσης. Είναι πολύ πιο εύκολο να αγωνιζόμαστε για να αποκτήσουμε την ελευθερία παρά να αγωνιζόμαστε για κοινούς σκοπούς υπό το φως της πραγματωμένης ελευθερίας.»

Σας περιμένουμε!!!

Κατεβάστε εδώ την πρόσκληση της γιορτής εθελοντισμού.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: «AEGEE Αθήνα», «AIESEC HELLAS»,  «ΕΔΡΑ», «Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ», «Μέριμνα Ζωής ΜΚΟ», «Νέα Ακρόπολη», «PRAKSIS», «Ευρωπαϊκή Έκφραση», «Alma Σύλλογος Προσαρμοσμένων Αθλητικών Δραστηριοτήτων».

Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού 
www.simetexo.gr
http://twitter.com/#!/simetexo 
Facebook.com
(Φωτό2: www.simetexo.gr, από τη Γιορτή Εθελοντισμού 2010)