ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

H ANATOΛΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

starvation - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

starvation - Σόλων ΜΚΟΗ χειρότερη κρίση ασφάλειας τροφίμων στον κόσμο συνεχίζεται στο ανατολικό Κέρας της Αφρικής, προειδοποιεί μία αμερικανική υπηρεσία.

Το Δίκτυο Έγκαιρων Προειδοποιήσεων για Λιμούς (Famine Early Warning Systems Network ή Fewsnet) δήλωσε πως περιοχές ιδιαίτερης ανησυχίας είναι οι Αιθιοπία, Κένυα και Σομαλία.Τόνισε, δε, πως μεγάλης κλίμακας βοήθεια χρειάζεται επειγόντως “προκειμένου να σωθούν ζωές και να αντιμετωπισθεί ο οξύς υποσιτισμός” στην περιοχή.


Επίσης, επισήμανε πως η παρούσα ανθρωπιστική απάντηση είναι ‘ανεπαρκής’. Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί το Fewsnet δήλωσε πως το Ανατολ. Κέρας της Αφρικής “γνώρισε δύο συνεχόμενες εποχές βροχοπτώσεων σημαντικά κάτω του μέσου όρου με κατάληξη σε ένα από το ξηρότερα έτη από το 1995”. Υπογράμμισε πως οι σοδειές απέτυχαν και πως οι τοπικές τιμές των δημητριακών παρέμειναν πολύ υψηλές.

“Αυτή είναι η πιο σοβαρή και επείγουσα κρίση ασφάλειας τροφίμων στον κόσμο σήμερα” πρόσθεσε. Στη νότια Αιθιοπία και ορισμένες περιοχές της Σομαλίας, τόνισε η Υπηρεσία, “τα φτωχά νοικοκυριά αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στα βασικά είδη τροφίμων για την επιβίωση”. Η Fewsnet επίσης δήλωσε πως διατροφικές έρευνες πως ο παγκόσμιος οξύς υποσιτισμός παρέμεινε πάνω από 20% στην περιοχή και πάνω από 7 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια.

(Πηγή/φωτό: Ελευθεροτυπία)

Διαβάστε σχετικά:
Εκατομμύρια άνθρωποι και ζώα στο έλεος της ξηρασίας
Αναμένοντας την επόμενη κερδοσκοπική έλλειψη τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών