1

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΣΝΙ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ

Μία από τις διεξόδους των Αιγυπτίων από την καταπίεση του καθεστώτος Μουμπάρακ ήταν και το χιούμορ. Το tvxs σας παρουσιάζει κάποια από τα δημοφιλέστερα ανέκδοτα για τον Αιγύπτιο ηγέτη.

Το καθεστώς… πάει Αμερική
        Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ερχόμενος στην Αίγυπτο για να επισκεφτεί τον Μουμπάρακ, εντυπωσιάστηκε από τη δημοτικότητά του και την ευκολία με την οποία επανεξελέγη. 
        «Χόσνι», του λέει, «σύντομα θα είμαι υποψήφιος για τη δική μου διαδοχή. Θα μπορούσες να μου στείλεις τους συμβούλους σου στην Ουάσινγκτον για να με βοηθήσουν με την προεκλογική μου εκστρατεία;» Ο Μουμπάρακ δεν έχει καμία αντίρρηση και στέλνει τους ανθρώπους του στις ΗΠΑ για να βοηθήσουν τον Κλίντον. Αποτέλεσμα: την ημέρα των εκλογών, αφού μετρήθηκαν όλες οι ψήφοι, το 90% ήταν υπέρ του Χόσνι Μουμπάρακ.


Στο νεκροκρέβατο
        Στο νεκροκρέβατό του, ο Μουμπάρακ μονολογεί: «Τι θα απογίνουν οι Αιγύπτιοι χωρίς εμένα;» Ο σύμβουλός του τον ακούει και τρέχει να τον παρηγορήσει: «Μην ανησυχείτε για τους Αιγύπτιους, κύριε Πρόεδρε. Είναι ένας λαός ανθεκτικός, που θα μπορούσε να επιβιώσει ακόμα και τρώγοντας πέτρες!»
         Ο Μουμπάρακ το σκέφτεται λίγο και λέει στο σύμβουλό του: «Μπορείς να αναθέσεις στο γιο μου άμεσα το μονοπώλιο του εμπορίου πέτρας;»

Ο Χόσνι και ο Αζραέλ
        Ο Θεός φωνάζει τον Αρχάγγελο του Θανάτου, Αζραέλ, και του λέει: «Η ώρα έφτασε για τον Χόσνι Μουμπάρακ, είναι ο εκλεκτός». «Είστε σίγουρος;» ρωτά δειλά ο Αρχάγγελος. Ο Θεός επιμένει: «Ναι, η ώρα του έχει έρθει, πήγαινε και φέρε μου την ψύχη του».
        Ο Αζραέλ κατεβαίνει, λοιπόν, από τον Παράδεισο και πηγαίνει απευθείας στο προεδρικό παλάτι. Εκεί, καθώς ετοιμάζεται να μπει, αιχμαλωτίζεται από τους άνδρες της Ασφάλειας. Τον πετάνε στην φυλακή, τον χτυπούν, τον βασανίζουν.
        Μετά από κάποιους μήνες, τον απελευθερώνουν. Κατά την επιστροφή του στον Παράδεισο, ο Θεός, ο οποίος βλέπει τον Αζραέλ γεμάτο μώλωπες, τον ρωτάει τι έγινε. «Οι άνδρες της Ασφάλειας με χτύπησαν και με βασάνισαν» απαντάει ο Αζραέλ. «Μόλις με απελευθέρωσαν».
        Ο Θεός χλωμιάζει και αναφωνεί τρομοκρατημένος: «Δεν πιστεύω να τους είπες ότι εγώ ήμουν που σε έστειλα!»

Λέγοντας αντίο

        Ο Αζραέλ, ο Αρχάγγελος του Θανάτου, εμφανίζεται στον Μουμπάρακ και του λέει ότι είναι καιρός να πει το αντίο στον αιγυπτιακό λαό. «Γιατί; Πού θα πάνε;» ρωτά εκείνος

Η τέλεια μέρα
        -Ποια είναι μια τέλεια μέρα για τον Μουμπάρακ;
        -Μια μέρα, στην οποία δεν συμβαίνει τίποτα.


(Πηγή: tvxs)

Φωτό:Wikipedia

31 Ιανουαρίου 2011