1

2ο ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ_Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου βρέθηκε στην περιοχή Φράγμα του Δήμου Βέροιας, νεαρό λυκόσκυλο, ηλικίας 7 περίπου μηνών, πυροβολημένο στο στήθος με μονόβολο όπλο. Μέλη του Συλλόγου Ζωοφίλων Ημαθίας – ΖΩ.Η. το μετέφεραν άμεσα σε κτηνίατρο, όπου  του αφαιρέθηκε το βλήμα και ήδη φιλοξενείται στο Δημοτικό κυνοκομείο Βέροιας. Κάποιοι εγκληματίες το είχαν εγκαταλείψει πρόσφατα στην περιοχή και κάποια άλλα κτήνη θέλησαν να το σκοτώσουν.


      Καταγγέλλουμε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς όλα τα αδέσποτα του φράγματος και ότι κάθε φορά που εμφανίζονται καινούργια αδέσποτα στην περιοχή σε μικρό χρονικό διάστημα είτε εξαφανίζονται, είτε δηλητηριάζονται.

 

       Είναι το 2οκρούσμα πυροβολημένου σκύλου μέσα σε 3 μέρες στη Βέροια, ενώ έχουμε δεχτεί καταγγελίες για πυροβολισμούς αδεσπότων και σε  άλλες περιοχές. Για τον λόγο αυτό ο σύλλογός μας επικηρύσσει τους δράστες με 300 ευρώ γιά όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

 

       Τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης ζώων  αποτελούν μια ακόμα ένδειξη του ηθικού ξεπεσμού της κοινωνίας μας. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα σοβαρότητα προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες αυτών των εγκλημάτων σε βάρος των αδύναμων αδεσπότων.


Σύλλογος Ζωοφίλων Ημαθίας – ΖΩ.Η.

www.zoipets.weebly.com

21 Ιανουαρίου 2011