ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΦΙΛΟΖΩΪΑ

ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ, ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ

bardino - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

bardino - Σόλων ΜΚΟ«Στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου βρισκόμουν στην περιοχή Αργουλιδές Χανίων. Κάποια στιγμή ακούω πυροβολισμούς, βγαίνω έξω και αντικρίζω έναν άνδρα, ο οποίος κρατούσε μια καραμπίνα. Στο έδαφος αιμόφυρτο, λίγα μέτρα πιο μπροστά μας, ήταν ένα σκυλί.


       Το ζώο ήταν ακίνητο. Ο δράστης του εγκλήματος ήταν και ο ιδιοκτήτης του ζώου. Όπως έμαθα αργότερα ονομάζεται, Γιώργος Μπροκαλάκης. Αφού λοιπόν πυροβόλησε και προφανώς σκότωσε τον σκύλο του, τον φόρτωσε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και εξαφανίστηκε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. 

       Το σκυλί, όπως έμαθα, το είχε εδώ και 8 μήνες, το πυροβόλησε ενώ αυτό βρισκόταν μέσα σε ένα περιφραγμένο χωράφι, που του ανήκει. Μάρτυρες στο περιστατικό υπήρξαν και άλλοι, οι οποίοι δεν γνωρίζω, αν θα θέλουν να καταθέσουν στην Αστυνομία για το συμβάν. Αναστατωμένη και σοκαρισμένη από αυτό που είδα, έφυγα από το σπίτι που βρισκόμουν, και έτρεξα αμέσως για να παραλάβω ένα επείγον περιστατικό, ένα χτυπημένο σκυλί από Ι.Χ. που χρειαζόταν περίθαλψη. 

        Την ίδια ημέρα και πριν ακόμα καταθέσω τη μήνυση εναντίον του δράστη, πληροφορήθηκα ότι ο Γιώργος Μπροκαλάκης, λίγους μήνες πριν, είχε πετάξει ζωντανά στα σκουπίδια τα κουτάβια, τα οποία είχε γεννήσει η σκυλίτσα του, και είχε εξαφανίσει την ίδια!» εξηγεί η Νατάσσα Μπομπολάκη, δικηγόρος και πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων». 

       Όπως έγινε γνωστό ο δράστης συνελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής και κρατείται με εντολή του εισαγγελέα στο Α.Τ. Σούδας στην Κρήτη. Σήμερα στις 18:00 θα οδηγηθεί ενώπιον της εισαγγελέως.  «Με βάσει την ισχύουσα νομοθεσία και ειδικότερα τους νόμους 3170/2003 και 1197/81 ζητάμε την ποινική δίωξη του Γιώργου Μπροκαλάκη» μας εξηγεί η κα Μπομπολάκη.

(Πηγή: Ζougla.gr

7 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά άρθρα