ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΙΓΡΕΩΝ

tigris - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

tigris - Σόλων ΜΚΟO Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Κινέζος ομόλογός του Ουέν Τζιαμπάο και οι κυβερνήσεις των δέκα ακόμα χωρών όπου επιζούν τίγρεις, συμφώνησαν σε ένα σχέδιο διπλασιασμό των απειλούμενων αιλουροειδών έως το 2022.
       Ο Βλάντιμιρ Πούτιν επισήμανε ότι «μέσα σε ένα αιώνα ο πληθυσμός των τίγρεων που ζουν ελεύθερες μειώθηκε κατά 30 φορές. Σήμερα υπάρχουν μόνο 3.200 τίγρεις στον πλανήτη».


        «Είναι ένα τραγικό και λυπηρό αποτέλεσμα», τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στη μείωση του πληθυσμού τους. Ο Ρώσος πρόεδρος εκθείασε μάλιστα την κίνηση που έκανε ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο που δώρισε 1 εκατ. δολάρια στο WWF για την προστασία της τίγρης. «Είναι πολύ σημαντικό να σώσουμε αυτό το υπέροχο, αυτοκρατορικό πλάσμα για τις μελλοντικές γενιές» είπε ο Πούτιν, προεδρεύων του Διεθνούς Φόρουμ για τη Διατήρηση των Τίγρεων, το οποίο πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη από τις 21 έως 24 Νοεμβρίου.

        Οι 13 χώρες στις οποίες ζουν σήμερα τίγρεις είναι: Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Μπανγκλαντές, Μπουτάν, Μυανμάρ, Ινδονησία, Λάος, Μαλαισία, Καμπότζη, Νεπάλ, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ. Η Σύνοδος για τη Τίγρη στην Αγία Πετρούπολη, είναι η πρώτη που έχει πραγματοποιηθεί για τη σωτηρία ενός μόνο είδους του ζωικού βασιλείου.

(Πηγή: Πρώτο Θέμα)
Διαβάστε επίσης: Η χρονιά της τίγρης

Φωτό:Wikimedia

25 Νοεμβρίου 2010

Σχετικά άρθρα