1

Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΜΑΣ… ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ

https://youtu.be/1zaz1wLxCXY

«Χέρι- χέρι» φαίνεται πως βαδίζουν παχυσαρκία και άσθμα, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα Καναδών επιστημόνων τα άτομα με υπερβάλλον βάρος κινδυνεύουν να εμφανίσουν την πνευμονολογική ασθένεια σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι όσοι έχουν φυσιολογικό βάρος.

       Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο τρέχον τεύχος του επιστημονικού περιοδικού “Chest”, οι παχύσαρκοι όχι μόνο διατρέχουν αυξημένο ρίσκο να διαγνωσθούν με άσθμα, αλλά στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουν και αναπνευστικές δυσκολίες.

Σύμφωνα, εξάλλου, με άλλη πρόσφατη έρευνα στον Καναδά, κατά την οποία είχε εξεταστεί η πνευμονική λειτουργικότητα των συμμετεχόντων, είχε διαπιστωθεί ότι το 70% έπασχε τελικά από άσθμα. Εξ’ αυτών, μάλιστα, το 14% και 15% των παχύσαρκων και φυσιολογικών ατόμων, αντίστοιχα, είχαν αναζητήσει επείγουσα βοήθεια για αναπνευστικά προβλήματα. 

          Τα παχύσαρκα άτομα, πρέπει να σημειωθεί, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ποικίλων προβλημάτων υγείας, τα οποία προκαλούν συμπτώματα όμοια με εκείνα του άσθματος, όπως η δύσπνοια και η στηθάγχη.

Γράφει η Μαρίνα Σαουλίδου, δημοσιογράφος
(Με την ευγενική παραχώρηση του mednutrition.gr)