ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ…ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

dentrokerkira - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

dentrokerkira - Σόλων ΜΚΟ Για πολλοστή φορά, οι δενδροστοιχίες που κοσμούν την πόλη της Κέρκυρας αντιμετωπίζονται από ανεγκέφαλους Βάνδαλους ως εμπόδιο στην ανάπτυξη της (Κύριος οίδε ποιάς) δράσης τους. 

      Το τελευταίο περιστατικό αυτής της μορφής επονείδιστης βιαιοπραγίας κατά της φύσης, ανακαλύφθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Ιουνίου, όταν διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι, προφανώς στη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, πετσόκοψαν τα μικρά δέντρα στην Οδό Σπ. Αρβανιτάκη – έναντι της Πλατείας Κ. Γεωργάκη. Στον τόπο έσπευσε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κερκυραίων, η οποία διαπίστωσε την αυθαίρετη, καταστροφική και παράνομη ενέργεια.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη αυτή καταστροφή των δέντρων της πόλης, που ισοδυναμεί με καταστροφή της ίδιας της Πόλης. Είναι καιρός οι νοοτροπίες και πρακτικές που κρύβονται πίσω από τέτοια «μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων» να αντιμετωπιστούν όχι με την αλυσιτελή ποινικοποίηση “in rem”, αλλά με την απόδοση δέουσας κοινωνικής απαξίας. 

       Και είναι καιρός, αφού προηγηθεί η απαραίτητη χαρτογράφηση των δέντρων, να εξετάσουμε ιδέες ενεργότερης ή/και «εγγυητικής» εμπλοκής στη προστασία των δέντρων περιοίκων και των εγγύτερων καταστημάτων και επιχειρήσεων – που έχουν προφανώς καλώς νοούμενο συμφέρον από την ευδοκίμηση του αστικού πρασίνου που (δαπάναις του Κερκυραϊκού Λαού και των ιδίων) τις κοσμεί. 

(Πηγή: Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας)


17 Ιουνίου 2010

Σχετικά άρθρα