ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ TRANSNATURA

trigono prespwn 600 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

trigono prespwn 600 - Σόλων ΜΚΟΔελτίο Τύπου – Ανακοίνωση
           Οι εταιρίες Οικοτουρισμού Βιτσίου, Γράμμου και Πρεσπών με συντονιστή το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, ξεκίνησαν το 2009 μια κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου μοντέλου τουρισμού υπαίθρου με το τίτλο TRANSNATURA, όνομα το οποίο συνδυάζει το ‘trans’ (που δηλώνει το πέρασμα) με το ‘natura’ (το οποίο υποδηλώνει τις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 ή απλώς τη λέξη «φύση»). 


          Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στον επισκέπτη εμπειρίες όταν περνάει από τις περιοχές όπου η ποιότητα και η ποικιλία εντυπώσεων έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.  
          Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί αφενός στο ν’ αναδειχθούν οι τρεις περιοχές ως ένας ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός και αφετέρου να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά πλεονεκτήματα των τριών περιοχών. Απώτερος στόχος φυσικά είναι πάντα η οικονομική αναβάθμιση της περιοχής μέσω των ήπιων μορφών τουρισμού, της προσέγγισης στη φύση και της ανακάλυψης των πολιτιστικών ηθών κι εθίμων της.

        Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται και η συνεργασία που πρόσφατα συμφωνήθηκε μεταξύ του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών και του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, ACT για την εκπόνηση -υπό την αιγίδα του μεταπτυχιακού προγράμματος-, ενός στρατηγικού σχεδίου για την οικοτουριστική ανάπτυξη των περιοχών. Με το στρατηγικό σχέδιο θα είναι δυνατή η ένταξη ολοκληρωμένων μέσο – μακρό πρόθεσμων προτάσεων στο ΕΣΠΑ και σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα που υπάρχουν ή θα υπάρξουν. 

         Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διεύθυνση του ACT για την πρόθυμη ανταπόκριση στη συνεργασία που προτείναμε, με τη βασική σκέψη ότι η ύπαρξη ενός στρατηγικού σχεδίου για οποιαδήποτε ανάλογη μέσο/μακροπρόθεσμη δράση τέτοιου είδους είναι απολύτως απαραίτητη.

Λάβαμε το Δελτίο Τύπου στις 23 Μαρτίου 2010

Πολιτιστικό Tρίγωνο Πρεσπών
Άγιος Γερμανός, 53077 Πρέσπες, Φλώρινα
τηλ.23850-51332, φαξ 23850-51210
ctprespa@otenet.grctp2007@otenet.gr
www.ctp.grwww.transnatura.grwww.welcometoprespa.com

Σχετικά άρθρα