ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

ΚΑΜΠΑΝΙΑ “ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ”

cop15 copenhagen - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

cop15 copenhagen - Σόλων ΜΚΟ

 Η συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης περνάει πλέον σε επίπεδο αρχηγών κρατών καθώς 120 ηγέτες περίπου καταφθάνουν στην πόλη για την τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων. Παρόλο που αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά (στο Κιότο συμμετείχε μόλις ένας αρχηγός κράτους), η κατάσταση δεν εμπνέει αισιοδοξία. 
        Τα κείμενα που προέκυψαν από τις δύο ομάδες εργασίας για τη συνέχιση του Πρωτοκόλλου του Κιότο και για τη νέα Μακροχρόνια Συνεργατική Δράση είναι γεμάτα αντιρρήσεις και ουσιαστικά στον αέρα.

Καθώς ο χρόνος που απομένει μέχρι την Παρασκευή το βράδυ είναι ελάχιστος, οι ελπίδες για μια ουσιαστική συμφωνία διαρκώς μειώνονται. Η προσοχή πλέον στρέφεται στον πρόεδρο Ομπάμα, που πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να έρθει στην Κοπεγχάγη με άδεια χέρια, αλλά ταυτόχρονα Αμερικάνοι αξιωματούχοι σπεύδουν να περιορίσουν τις προσδοκίες, ενώ η Κίνα δήλωσε σήμερα το πρωί ότι δεν βλέπει πλέον “καμία πιθανότητα” για μια πλήρη συμφωνία.

        Οι πολίτες πρέπει να ασκήσουν πίεση στις ηγεσίας για να επιτευχθεί συμφωνία έστω και την τελευταία στιγμή! Για το λόγο αυτό σας καλούμε να υπογράψουμε όλοι την επείγουσα έκκληση της AVAAZ για να σωθεί η Κοπεγχάγη. Ήδη μέσα σε μερικές ώρες έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 13.500.000 υπογραφές!

(Πηγή: Οικολόγοι Πράσινοι) 

18 Δεκεμβρίου 2009

Σχετικά άρθρα