ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

«ΠΩΣ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ» — Συγγραφέας: Herve Kempf (του Γιάννη Ζήση)

biblio plousioi planitis 180 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

biblio plousioi planitis 180 - Σόλων ΜΚΟ«Πώς οι πλούσιοι καταστρέφουν τον πλανήτη» — Συγγραφέας: Herve Kempf
Εκδόσεις: «Κασταλία»
Χρόνος έκδοσης: 2008
Μετάφραση: Ελένη Τσερεζόλε
Σελίδες: 144

Είναι μια θαυμάσια δουλειά ενός συγγραφέα που δείχνει πώς μπορεί κανείς να κερδίσει το κοινό με μια αποκαλυπτική προσέγγιση, μια ουσιαστική κατάθεση, όπου βλέπουμε πώς συνδυάζεται η ανθρώπινη απληστία με την καταστροφή του περιβάλλοντος καθώς επίσης με πρακτικές που στρεβλώνουν τη διακυβέρνηση και με παράγοντες που πατρονάρουν την κοινωνία και την κοινή γνώμη.           
             Είναι από τα θέματα τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να τύχουν του αναγνωστικού μας ενδιαφέροντος, καθώς όλο και πιο πολύ θα πρέπει να είμαστε ολοκληρωμένα ενημερωμένοι γύρω από τα ζητήματα που στρεβλώνουν τη δημοκρατία και τις πολιτικές αυτές, χρησιμοποιώντας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ομοίως, σε σχέση με αυτούς που λειτουργούν καταστροφικά και δε σέβονται την ανάγκη της βιωσιμότητας αυτού του πλανήτη και της ζωής και σε σχέση με τους άφρονες πλούσιους. Στον τομέα του περιβάλλοντος όλο και πιο πολύ πρέπει να εστιάσουμε την ανάγκη για δημοκρατία και επιπλέον για παγκόσμια αλληλεγγύη, για μια άλλη παγκοσμιοποίηση, καθώς τα προβλήματα που δημιουργούν αυτοί που καταστρέφουν τον πλανήτη είναι συναφή και με τα προβλήματα που δημιουργούν στους φτωχούς και τους παρίες της γης.

           Από κάθε άποψη αναδεικνύεται η χρησιμότητα αυτού του βιβλίου και αποτελεί άλλη μια δημιουργική παρουσία από τις εκδόσεις «Κασταλία».

Ιωάννης Ζήσης, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, 
Μέλος της γραμματείας της μκο Σόλων

Σχετικά άρθρα