ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

LETSystem: ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ

LETS Page - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

LETS Page - Σόλων ΜΚΟ«Αν η οικονομία είναι ο Τιτανικός, το Lets είναι μία από τις σωτήριες λέμβους».

To Lets (Local Exchange Trading Systems – Σύστημα Τοπικών Ανταλλαγών) είναι το αποτέλεσμα της αναζήτησης λύσεων μια ζωής χωρίς χρήμα, είναι ένα «κοινοτικό νόμισμα» η χρήση του οποίου απέχει σε μεγάλο βαθμό από το συμβατικό χρήμα και τα μειονεκτήματά του. Αφορά στους ανθρώπους που θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν από το χρήμα δημιουργώντας έτσι ένα ανεξάρτητο σύστημα ανταλλαγής υπηρεσιών, γνώσεων, αγαθών κα.

          Το Lets εφαρμόζεται εύκολα. Μια ομάδα ατόμων συγκεντρώνεται και δημιουργεί έναν κατάλογο με τις δεξιότητες, τις υπηρεσίες και τα αγαθά που μπορεί να προσφέρει ο καθένας, καθώς και αιτήματα για οτιδήποτε θέλουν να αγοράσουν, να δοκιμάσουν ή να δανειστούν. Ό,τι βρίσκεται στον κατάλογο μπορεί να ανταλλαχθεί μέσω ενός συστήματος που καταχωρεί λογαριασμούς σε τοπικό επίπεδο.

           Χρησιμοποιώντας κάποιος το Lets είναι σαν να χρησιμοποιεί έναν τραπεζικό λογαριασμό με τη διαφορά ότι δεν κατατίθενται πραγματικά χρήματα. Το σύστημα απλά καταγράφει πληροφορίες, όπως μια τραπεζική επιταγή ή μια πιστωτική κάρτα, καταχωρώντας τη συναλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί. Συστήματα LETS έχουν λειτουργήσει επιτυχώς σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως Γερμανία και Αγγλία. 

Ενημερωθείτε για το σύστημα LETS (pdf αρχείο 147 ΚΒ). 
Επισκεφτείτε το σύνδεσμο: http://letslinkuk.org/

Σχετικά άρθρα