ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΥΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΚΥΛΩΝ

dog4 regan site 210 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

dog4 regan site 210 - Σόλων ΜΚΟ

  Όλο και περισσότερα αποτρόπαια περιστατικά που αφορούν στα ζώα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από φιλοζωικές οργανώσεις. Οι αποκρουστικές συμπεριφορές κάποιων φρικτών ανθρώπων δεν έχουν τέλος.
           Όλοι έχουμε όφελος απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι σε κάθε ον, έμπρακτα να καταδικάζουμε τέτοιες στυγερές και σκοτεινές συμπεριφορές που μόνο κακό κάνουν και τίποτα άλλο. Σας παραθέτουμε δύο περιστατικά, το πρώτο στο Δήμο Ειρηνούπολης Ημαθίας και το δεύτερο στα Καρδάμυλα Χίου. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Α΄Περιστατικό: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το παρακάτω περιστατικό κακοποίησης ζώων έλαβε χώρα στο Δήμο Ειρηνούπολης Ημαθίας. Την Τετάρτη το πρωί 29/07/2009, ο 47χρονος Γεώργιος Μ. περιφερόταν με καραμπίνα και σκότωνε σκυλιά.Συγκεκριμένα, πυροβόλησε και σκότωσε το σκυλί της οικογένειας του εκπαιδευτικού Δημητρίου Παπαντωνίου, ο οποίος μήνυσε το δράστη και μας κατήγγειλε το γεγονός. Σημειωτέον ότι το σκυλί, το οποίο ήταν ένα θηλυκό πρώην λυκόσκυλο της αστυνομίας, συντρόφευε την καρκινοπαθή σύζυγό του, η οποία έκτοτε είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 

Την ίδια μέρα ο ίδιος δράστης σκότωσε και δεύτερο σκυλί δηλώνοντας στα άτομα που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν “Ό,τι περπατάει το σκοτώνω”. Πέντε μέρες νωρίτερα είχε επιχειρήσει να κρεμάσει το ίδιο σκυλί με θηλιά γιατί, όπως είπε, του είχε φάει μία κότα. Συνολικά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πυροβόλησε και σκότωσε το τελευταίο διάστημα συνολικά 6 σκυλιά, τα οποία στη συνέχεια φόρτωνε στο φορτηγάκι του και έφευγε.

Δυστυχώς στη χώρα μας η βαρβαρότητα σε βάρος ανυπεράσπιστων ζώων είναι καθημερινό φαινόμενο. Ήδη φωτογραφίες με παρόμοια περιστατικά αγριότητας κάνουν τον γύρο του κόσμου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μποϋκοτάζ από τους ξένους τουρίστες σε βάρος της χώρας μας. Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας κρίνεται και από τον τρόπο που αυτή συμπεριφέρεται απέναντι στα αδύναμα πλάσματα, οπότε, μέχρι να μάθουμε ως κοινωνία να προστατεύουμε τους αδύναμους, ας σταματήσουμε να πιπιλίζουμε την εθνική καραμέλα ότι είμαστε γνήσιοι συνεχιστές ενός αρχαιοελληνικού πολιτισμού, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με αυτόν των Νεοελλήνων. Δηλώνουμε ότι  θα παρακολουθήσουμε από κοντά τις περαιτέρω ενέργειες της Πολιτείας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ο δράστης θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Σύλλογος Ζωοφίλων Ημαθίας (ΖΩ.Η.)
zoipets@gmail.com  

 

Β’ Περιστατικό: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ

Το Σάββατο 25 Ιουλίου 2009 τη νύχτα, ανήλικος δολοφόνησε εν ψυχρώ και με αποτρόπαιο τρόπο 3 κουτάβια στα Καρδάμυλα Χίου.
Συγκεκριμένα ο ανήλικος αφού εντόπισε τα 4 μαύρα κουταβάκια που είχαν βρει καταφύγιο στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο πίσω από μια εγκαταλειμμένη βάρκα και αφού περίμενε να μην υπάρχει κόσμος ικανοποίησε τα κτηνώδη ένστικτα του και ξέσπασε τα απωθημένα του στα απροστάτευτα κουτάβια. Ένα-ένα τα πέταξε στη δεξαμενή του πετρελαίου της πυροσβεστικής και τα κοιτούσε σαδιστικά να πεθαίνουν από φρικτή ασφυξία. 

Το πρωί τα τρία κουτάβια ήταν νεκρά και το τέταρτο αδελφάκι τους που επέζησε, γιατί το άφησε να κοιτάζει καθόταν θλιμμένο δίπλα στη δεξαμενή.
Ο συγκεκριμένος ανήλικος συναντάται να κυκλοφορεί μ΄ένα μηχανάκι στην περιοχή των Καρδαμύλων και δεν είναι πάνω από 10 χρονών. 
Αυτή η καταγγελία είναι το πρώτο βήμα μας με σκοπό να περιμένουμε να ενδιαφερθούν οι γονείς να δει το παιδί αυτό ψυχολόγος. 

Σε περίπτωση που δεν εμφανιστούν στις αρχές εντός μιας εβδομάδας θ΄ αναγκαστούμε όλοι εμείς που γνωρίζουμε, να επονομάσουμε και να καταγγείλουμε οι ίδιο τον ανήλικο, μήπως και προλάβουμε έναν ακόμα εκκολαπτόμενο εγκληματία. 

Δημοσιευμένο από καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου στην τοπική εφημερίδα Μυροβόλος.