ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

biblia koutaki anapsiktikwn 250 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

biblia koutaki anapsiktikwn 250 - Σόλων ΜΚΟ

Είναι γνωστή η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με την διαχείριση απορριμμάτων στον Νομό Ημαθίας. Δαπανήθηκαν πολύ μεγάλα ποσά, σε διαφήμιση, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Και οι πολίτες, μεγάλο μέρος τους για την ακρίβεια, ανταποκρίθηκαν. Μέχρι και σήμερα, υπάρχει αδυναμία αποκομιδής των γεμάτων κάδων με ανακυκλώσιμα υλικά.
           Δεν έφτανε μόνον αυτό. Ο χώρος όπου συγκεντρώνονται αυτά τα υλικά, είναι σε απαράδεκτη κατάσταση και γίνονται ένα με τα αμμοχάλικα του Αλιάκμονα. Στο τέλος του 2008, χιλιάδες τόνοι ανακυκλώσιμων, κάηκαν ολοσχερώς, όταν κάηκε και ο παράνομος σκουπιδότοπος ακριβώς δίπλα.

 Η τελευταία τραγική διαπίστωση είναι ότι τα προς ανακύκλωση υλικά, ενώ φορτώνονται, όταν φορτώνονται, σε κονταίηνερ για το

forthgo 250 - Σόλων ΜΚΟ

εργοστάσιο διαλογής, επιστρέφουν δεματοποιημένα πίσω και θάβονται στην παράνομη χωματερή. Τα κονταίηνερ, δεν έρχονται άδεια για να γεμίσουν. Έρχονται με τα μεγάλα δέματα των ανακυκλώσιμων, αδειάζονται στη χωματερή και στη συνέχεια ξαναγεμίζουν με τα χύμα ανακυκλώσιμα.

- Σόλων ΜΚΟ

Μάλιστα ο ΕΣΔΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων), επιδοτείται με δεκάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ και ανάλογα με τις ποσότητες που με δελτία ζύγισης, αποδεικνύει ότι συγκεντρώνει για ανακύκλωση. Όλα γίνονται λοιπόν για την επιδότηση αυτή, εμπαίζοντας ακόμη μια φορά τους πολίτες που έχουν την εντύπωση ότι η δική τους φιλότιμη προσπάθεια, έχει και ανάλογη συνέχεια. Δυστυχώς, η ουσία της διαχείρισης των απορριμμάτων και η ανακύκλωση, απέχει παρασάγγας από κάποια δελτία αποστολής των φορτηγών και το «εντάξει» 

Αλήθεια, η ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρία Ανάκτησης Ανακύκλωσης), που διέθεσε τόσα ποσά και συνεχίζει να διαθέτει, γνωρίζει αυτό το γεγονός; Έκανε ποτέ έλεγχο; Διαπίστωσε κάτι;

biblia koutaki anapsiktikwn 250 - Σόλων ΜΚΟ

DIGITAL CAMERA

Πεταμένοι οικονομικοί πόροι στον βρόντο, ακόμη μια φορά, με την ανοχή και υπόθαλψη των πάντων.

14 Ιουλίου 2009

Σχετικά άρθρα