1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΚΟ PRAKSIS: Η Ενημέρωση Γίνεται Δικό μας Παιχνίδι!

Στο πλαίσιο της έναρξης της ενημερωτικής εκστρατείας ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στο Βιβλιοπωλείο Ιανός, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Ελευθέριος Μπούλιας, ο Πρόεδρος ΔΣ της PRAKSIS, κ. Τζανέτος Αντύπας και νέοι εθελοντές έθεσαν τους βασικούς στόχους του ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ για το φετινό καλοκαίρι.
             Για τρίτη συνεχή χρονιά, η δροσερή καμπάνια ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ θα ταξιδεύσει τους καλοκαιρινούς μήνες για να συναντήσει, να συνομιλήσει και να παίξει ενημερωτικά με νέους και νέες στους πιο τουριστικούς προορισμούς  σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η PRAKSIS και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, με τη συμμετοχή ακόμη 8 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, σχεδίασαν και υλοποιούν την πρωτότυπη καμπάνια ενημέρωσης ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ, κατά την οποία η ενημέρωση  χωρίς ταμπού και στερεοτυπικές αντιλήψεις έχει τον πρώτο λόγο. Με φρέσκα μηνύματα για σημαντικά θέματα υγείας (όπως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και το κάπνισμα) περισσότεροι από 50 νέοι εθελοντές θα ταξιδεύσουν σε όλη τη χώρα φωνάζοντας ότι «η ενημέρωση γίνεται δικό μας παιχνίδι»!

              Η καμπάνια θα ξεκινήσει στις 21 Ιουλίου και θα ταξιδεύσει για 40 ημέρες περνώντας από τις Κυκλάδες, τα Επτάνησα, την Κρήτη, τη Ρόδο, τις Σποράδες και την Βόρεια Ελλάδα για να ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου, έχοντας προσεγγίσει περισσότερους από 70.000 νέους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. 

              Στους παραθεριστές θα διανέμεται δίγλωσσο ενημερωτικό φυλλάδιο με ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας από φορείς στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί κανείς για να αντιμετωπίσει έγκαιρα προβλήματα με τη συνδρομή εξειδικευμένων επιστημόνων. Επίσης, θα διανέμονται έξυπνα παιχνίδια τσέπης για τη δημιουργική ενασχόληση στην παραλία.

            

 «Φέτος, έχοντας σαν κεντρικό μας μήνυμά ότι η ενημέρωση μπορεί να γίνει και δικό μας παιχνίδι, προσεγγίζουμε για ακόμη μια χρονιά τους νέους μιλώντας στη γλώσσα τους. Θέλουμε να κάνουμε ελκυστική την ιδέα ότι είναι καλό σήμερα ο νέος να είναι σωστά ενημερωμένος σχετικά με τα θέματα που τον αφορούν άμεσα» τονίζει ο Τζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος ΔΣ της PRAKSIS. «Έχουμε διαπιστώσει ότι η ενημέρωση από νέους σε νέους έχει  πολύ άμεσα αποτελέσματα, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο και γόνιμο πεδίο για προβληματισμό, σε αντίθεση με τα πρότυπα που θέλουν τους νέους αδιάφορους και ριψοκίνδυνους».

 

              Στους εθελοντές παρέχεται από το πρόγραμμα ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη κατά την περίοδο συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, δωρεάν διαμονή, διατροφή και μεταφορά καθώς και εκπαίδευση για τα θέματα που θίγονται από την καμπάνια.

             O Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Ελευθέριος Μπούλιας τόνισε με αφορμή την καμπάνια ενημέρωσης ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ “Σε μία εποχή που οι ανθρώπινες σχέσεις και οι ηθικές αξίες τίθενται σε διαρκή αμφισβήτηση, το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους – σε νέους εθελοντές, με ανιδιοτέλεια και ειλικρινή διάθεση προσφοράς ως προς τους συμπολίτες τους, να δώσουν την καλύτερη απάντηση, προβάλλοντας το πρότυπο του συνειδητοποιημένου πολίτη της νέας εποχής. Ως ΓΓΝΓ, με την ηθική και πολιτική στήριξη του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, επικροτούμε και αναδεικνύουμε δράσεις που προωθούν αυτές τις αξίες και τα ιδανικά, θεωρώντας ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να είναι οι κατεξοχήν φορείς ανθρωπιστικών μηνυμάτων”.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείου Τύπου της PRAKSIS στο τηλέφωνο 210 520 5200

Ευχαριστούμε θερμά για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους
     το φωτογράφο Θανάση Σταυράκη για την παραχώρηση της αεροφωτογραφίας «Βούλα» από το φωτογραφικό λεύκωμα ΘΕΑΘΗΝΑΙ (εκδόσεις Ποταμός, www.tstavrakis.com ) και
– την Αφροδίτη Σημίτη για το σπικάζ του τηλεοπτικού και του ραδιοφωνικού σποτ.


ΣΥΝ∆ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 
PRAKSIS, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ στο πλαίσιο της ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ | ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ AEGEEANTHROPOS.GR, ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ-EUROPE DIRECT ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΚΕΘΕΑ – ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ, ΝΗΦΑΛΙΟΙ, ΟΛΚΕ | ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ MEGA CHANNELMADBEST RADIO 92.6, EN LEFKOVFMDONT PANIC.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ
Το «ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ» είναι μία μοντέρνα εκστρατεία ενημέρωσης για τους νέους σε θέματα πρόληψης και  αγωγής υγείας (όπως αλκοόλ, κάπνισμα, ουσίες εξάρτησης, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα) που συνδιοργανώνει η ΜΚΟ PRAKSIS με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, υλοποιώντας εκδηλώσεις (Παγκόσμιες Ημέρες, Θεματικά Απογεύματα, καλοκαιρινή εκστρατεία) με τη συμμετοχή άλλων οργανώσεων και φορέων.


PRAKSIS
 Γραφείο Τύπου:
Στουρνάρη 57, Πολυτεχνείο,104 32 Αθήνα
Τηλ 210 520 5200
Fax210 520 5201
Email: d.roubis@praksis.gr
Website:  http://www.praksis.gr