1

CERN: ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ !!!

Επέστρεψαν, γεμάτοι γνώσεις  ενθουσιασμό και εμπειρίες, από τη Γενεύη οι οκτώ (8) μαθητές των Γενικών Λυκείων του 1ου Γραφείου Δ.Ε. Ν. Φθιώτιδας, οι οποίοι επισκέφθηκαν το CERN και το μεγάλο επιταχυντή αδρονίων ο οποίος πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα.
     Κατά το 2ήμερο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του CERN, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πειράματα που γίνονται, στα πλαίσια της βασικής έρευνας στη Φυσική, για την επαλήθευση  θεωριών σχετικών με τη δημιουργία της ύλης, τη διαστολή του σύμπαντος, την αντιύλη και πολλές άλλες.

Επισκέφτηκαν χώρους και εργαστήρια όπου γίνονται εργασίες επισκευής των επιταχυντών  και μαγνητών του πειράματος ATLAS, καθώς και το κέντρο ελέγχου των πειραμάτων.

 

 

 

Μέσα στον χώρο της GLΟΒΕ  ενθουσιάστηκαν βλέποντας τις πρακτικές εφαρμογές  της υπεραγωγιμότητας και στο εργαστήριο ΑΝΤΙ-ΥΛΗΣ τις σύγχρονες εφαρμογές της αντι-ύλης στη θεραπεία του καρκίνου. Στο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ είδαν σε εφαρμογή πειράματα- σταθμούς για την ιστορία της ανθρωπότητας.

Ήρθαν επίσης σε επαφή με ό,τι πιο προχωρημένο υπάρχει σήμερα στη τεχνολογία και στις  εφαρμογές της, καθώς επίσης και με τους επιστήμονες που εργάζονται στα προγράμματα αυτά τόσο στο χώρο εργασίας τους όσο και σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας. Είχαν παράλληλα τη δυνατότητα κατά το 4ήμερο ταξίδι τους στην Ελβετία να επισκεφτούν  την πόλη της Γενεύης και τα μαγευτικά χωριά των Αλπεων CHAMONIX & COURMAYEUR  κινούμενοι σε Ιταλία, Γαλλία και Ελβετία χάρη στην οικονομική χρηματοδότηση των Δημάρχων των πόλεων  όπου βρίσκονται τα σχολεία τους.

Πατήστε  εδώ (Αρχείο pdf, 577 KB) για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

20 Φεβρουαρίου 2009,
Γιώτα Αφεντούλη, Καθηγήτρια Γαλλικών.