ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

“ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑ – Πράσινες απαντήσεις στην κλιματική κρίση”

climate agronews jpg - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

climate agronews jpg - Σόλων ΜΚΟ14-03-2009

                                                          Δελτίο Τύπου
Ημερίδα “ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑ – Πράσινες απαντήσεις στην κλιματική κρίση”
Σάββατο 14 Μαρτίου 2009,  Αίθουσα ΤΕΕ/ΤΑΚ, Ηράκλειο

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009, οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης μαζί με τη Θεματική Ομάδα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής των Οικολόγων Πράσινων, πραγματοποιούν στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΑΚ), στην οδό Πρεβελάκη & Γρεβενών στο Ηράκλειο ημερίδα με θέμα “ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑ – Πράσινες απαντήσεις στην κλιματική κρίση”.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν από ειδικούς και εκπροσώπους φορέων τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα γύρω από την κλιματική αλλαγή, οι σχετικές πολιτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και οι Πράσινες Προτάσεις για μια ουσιαστική πολιτική προστασίας του κλίματος. Μεγάλο μέρος της θεματικής ημερίδας θα είναι αφιερωμένο στις ιδιαιτερότητες της Κρήτης, τόσο από πλευράς επιπτώσεων όσο και από πλευράς των απαιτούμενων αλλαγών πολιτικής προκειμένου να έχει το νησί μας το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στο κλίμα.

Είναι πλέον ομόφωνα αποδεκτό πως η κλιματική κρίση αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για δικαιολογίες ή καθυστερήσεις. Η Ελλάδα ιδιαίτερα, αλλά και η ανατολική Μεσόγειος γενικότερα, απειλείται με εντονότερα κύματα καύσωνα και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα, μείωση της αγροτικής παραγωγής, διάβρωση παράκτιων περιοχών, ένταση του φαινόμενου της ερημοποίησης, μείωση βροχοπτώσεων, καταστροφικότερες δασικές πυρκαγιές, επιπτώσεις στην οικονομία, στον τουρισμό κ.ά.

Υπάρχει όμως ακόμα περιθώριο να περιορίσουμε το κλιματικό χάος. Αρκεί σύντομα να αλλάξουμε ριζικά το ενεργειακό μας μοντέλο, να αλλάξουμε δηλαδή το ποια ενέργεια, πόση ενέργεια και με ποιον τρόπο καταναλώνουμε αλλά και να επανεξετάσουμε τις ανάγκες που «πρέπει» να εξυπηρετήσουμε. Μια τέτοια ενεργειακή επανάσταση, με τεράστιες επενδύσεις, θα αποτελεί και εναλλακτική διέξοδο από την οικονομική κρίση ενώ ταυτόχρονα θα μας προφυλάξει από την εξάντληση των ενεργειακών πηγών και την αύξηση της τιμής τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πραγματοποιούν σε μόνιμη βάση τα τελευταία χρόνια εκστρατεία για τα ζωτικά αυτά θέματα, ανοίγοντας το δημόσιο διάλογο και καταθέτοντας σύγχρονες απαντήσεις.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από το http://energeiakaiklima.blogspot.com απ΄ όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για ό,τι σχετικό με την ημερίδα.

Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης

Περισσότερες πληροφορίες:
Τάσος Κρομμύδας 6945940916
Γιάννης Βιδάκης 6978189080

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ecogreen@otenet.gr —  www.ecogreens.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ecogreenscrete@gmail.com  —  http://ecogreens-crete.blogspot.com

Πηγή: http://www.e-ecology.gr/