Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική
Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΖΕΙΣ (του Νίκου Σπανού) Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική
Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2016 15:35

17Μια από τις σημαντικότερες έννοιες που εισήγαγε ο Βίλχελμ Ράιχ στη θεωρία και την πρακτική της ψυχοθεραπείας ήταν η μυϊκή Θωράκιση! Υποστήριξε δηλαδή ότι οι συνεχείς εσωτερικές συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα σε ένα παιδί, καθώς αυτό μεγαλώνει, οδηγούν σε χρόνιες μυϊκές συσπάσεις σε όλη τη μετέπειτα ζωή του. Μάλιστα ανάλογα με τη φύση των ενδοψυχικών συγκρούσεων, η θωράκιση εμφανίζεται σε διαφορετικές ομάδες μυών στο κάθε άτομο.
Υπάρχει βέβαια και η φυσική ή προσωρινή μυϊκή σύσπαση, η οποία εμφανίζεται σε κάθε ζωντανό οργανισμό όταν απειλείται, αλλά εγκαταλείπεται όταν η απειλή πάψει να είναι παρούσα. Η περίπτωση θωράκισης που μας ενδιαφέρει εδώ, δημιουργείται με τον ίδιο τρόπο, αλλά εξαιτίας συνεχών απειλών διατηρείται και μετατρέπεται σε χρόνια, αντιδρώντας τελικά σε μόνιμους, εσωτερικής προέλευσης, κινδύνους, παρά σε απειλές του περιβάλλοντος.

Περισσότερα...
 
ΈΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ; (του Νίκου Τσούλια) Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική
Τρίτη, 23 Αύγουστος 2016 12:42

Picasso--Esquisse-pour-Autoportrait-Yo NEW(Α΄ Μέρος)

«Κλίνω ολοένα και περισσότερο, ευρισκόμενος σε κατάσταση προσωρινότητας, προς μια συναίνεση με το Όλον, εκεί όπου υπάρχει εντεινόμενη αλληλοδιείσδυση και σύντηξη μεταξύ ζωής και θανάτου.» U. Baer, Η σοφία του Ρίλκε
Στα μεγάλα κυρίως μεταφυσικά ερωτήματα, στις οριακές προκλήσεις για τη δύναμη και για τη δυνατότητα του πνεύματός μας οι απαντήσεις δεν είναι μονομερείς και απόλυτες, δεν είναι καθόλου εύκολες, ίσως και να μην υπάρχουν και απλώς να αραδιάζουμε λέξεις και έννοιες νομίζοντας ότι απαντάμε… Μπορεί επίσης οι απαντήσεις να προσεγγίζονται με αμφισημίες και με πολυσημίες ή και να παραμένουν εν μέρει ή εν όλω ανοιχτές ενισχύοντας έτσι το ούτως ή άλλως πανίσχυρο στερέωμα των ερωτημάτων -  που παραμένουν διαχρονικά ερωτήματα και συνδέουν μόνα τους τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των ανθρώπων όπου γης και όπου χρόνου, αφού οι όποιες «απαντήσεις» είναι σχετικές και ζήτημα κάποιας ιστορικότητας και μόνο.

Περισσότερα...
 
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική
Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2015 13:14

porta kyklosΓράφουν: Μαρία Κατσικανδαράκη & Χρήστος Τσαντής*

Παιχνιδιάρικη διάθεση και αποκλίνουσα σκέψη: το αντίθετο της «σοβαρότητας» και της αποτελμάτωσης «Το παιχνίδι είναι αρχαιότερο από τον πολιτισμό, διότι ο πολιτισμός, όσο ανεπαρκώς κι αν ορισθεί, προϋποθέτει πάντα την ανθρώπινη κοινωνία, και τα ζώα δεν περίμεναν να έρθει ο άνθρωπος για να τα μάθει να παίζουν… Το παιχνίδι δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί. Μπορεί κανείς ν’ αρνηθεί, αν θέλει, όλες σχεδόν τις αφηρημένες έννοιες: τη δικαιοσύνη, την ομορφιά, την αλήθεια, την καλοσύνη, το πνεύμα, τον Θεό. Μπορεί κανείς ν’ αρνηθεί τη σοβαρότητα, αλλά όχι και το παιχνίδι»Johan Huizinga, Homo Ludens – Ο Άνθρωπος και το Παιχνίδι.

Περισσότερα...
 
MIA NEA ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ (Α' Μέρος) Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική

healthΑπό την υποσυστημική αναγωγική θεώρηση στη συστημική ολιστική
Το ζήτημα της υγείας έχει, μέχρι σήμερα, προσεγγιστεί από τον πολιτισμό περιφερειακά και αυτό έγινε:
1. Από τη μία, μέσα από την άγνοια και την αφετηριακή αδυναμία του ανθρώπου να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους ζητήματα. Μόνο μέσα από παραδόσεις – ουσιαστικά σαμανιστικές και ανιμιστικές – και θεωρίες αντιμετωπίστηκε αυτό το ζήτημα, εωσότου αρχίσει να διαμορφώνεται μια επιστημονική παρατήρηση για τη φύση του οργανισμού και τη σχέση υγείας και ασθένειας, σε συνάφεια και με διατροφικούς παράγοντες.

2. Από την άλλη, διότι το ζήτημα της βιοτικής και οικολογικής ανεπάρκειας του ανθρώπου αντιμετωπίστηκε μέσα από τον τεχνικό και οικονομικό πολιτισμό και μέσα από τη μετάθεση του ζητήματος του φόβου του θανάτου με μια πολιτισμική, ψυχολογική και κοινωνιοψυχολογική  εμμεσοποίηση.

Περισσότερα...
 
"ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ"...ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΟΥΣ (του Σπύρου Μανουσέλη) Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική
Τετάρτη, 18 Φεβρουάριος 2015 11:30

nous 1 jpgΣύμφωνα με τον Μπρούνο Μπέτελχαϊμ (Bruno Bettelheim), επιφανή φροϊδιστή παιδοψυχολόγο, που έζησε στην Αυστρία κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, η βαθύτερη ψυχολογική λειτουργία των μυθολογικών αφηγήσεων και των παραμυθιών είναι ότι μας βγάζουν από δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις, μας βοηθούν δηλαδή να απαλλαγούμε από κάποιες φοβικές εμμονές μας.

Ακολουθώντας την πλοκή της ιστορίας ανακαλύπτουμε τους πιο ανομολόγητους φόβους μας και μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε, όπως ο ήρωας του παραμυθιού, τους «δράκους» και τα «τέρατα» που μας απειλούν.

Περισσότερα...
 
ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ (Β' Μέρος) Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική

hygiene(Συνέχεια από το Α΄Μέρος)

Η πολιτισμική γενίκευση της έννοιας της ασθένειας
Υπό μια ευρύτερη έννοια, μπορούμε να πούμε ότι ο υπερβολικός πλούτος, το όνομα, η διασημότητα  ή το φονταμενταλιστικό πρωτόκολλο και ένα σωρό άλλα πράγματα είναι κοινωνικές, πολιτισμικές, οικονομικές και πολιτικές ασθένειες.
Η έννοια της υγείας και της ασθένειας είναι μια γενική έννοια που δεν πρέπει να την προσεγγίσουμε ως βάση για έναν ολοκληρωτισμό, γιατί ο ίδιος ο ολοκληρωτισμός είναι μια ασθένεια.
Όπως θα έλεγε και ο Πλάτωνας: «η υπερβολική αύξηση των φρουρών σε μια πολιτεία είναι πρόβλημα» και αυτό το βλέπουμε ακόμη και στην λογική μιας ανοσολογικής διαταραχής. Είναι το αντίστοιχό της.

Περισσότερα...
 
ANDREAS MORITZ: Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική
Τετάρτη, 12 Μάρτιος 2014 13:02

H τακτική έκθεση στα μικροβιοκτόνα κύματα της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου προλαμβάνει τις μολύνσεις από μικρόβια, παράσιτα, μύκητες, βακτήρια και ιούςΑκολουθούν πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα από τον τέταρτο τόμο της σειράς “Το Πλήρες Βιβλίο της Εναλλακτικής Ιατρικής” του Andreas Moritz που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διόπτρα.
H τακτική έκθεση στα μικροβιοκτόνα κύματα της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου προλαμβάνει τις μολύνσεις από μικρόβια, παράσιτα, μύκητες, βακτήρια και ιούς. Χάρη στην ισχυρή ανοσοενισχυτική του επίδραση, το ηλιακό φως είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες πρόληψης της νόσησης.

Περισσότερα...
 
Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική

Πόνος, ένα παγκόσμιο βίωμαΑν και ο πόνος είναι ένα παγκόσμιο βίωμα, το νόημά του εξακολουθεί να αποτελεί ένα ζητούμενο.
Ο πόνος αναδεικνύεται ως σημείο κρίσης ανάμεσα στο μέρος και στο οργανικό όλο στο οποίο ανήκει.
Το βίωμα του πόνου αποτελεί την πιο έντονη και την πιο εντατική ψυχολογική και συνειδησιακή διεργασία.
Υποδηλώνει την απώλεια της εναρμόνισης της συνείδησης με την οργανικότητα.
Υποχρεώνει τη συνείδηση να αναζητήσει τις καταγωγικές αφετηρίες των φαινομένων της αίσθησης.

Περισσότερα...
 
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ (της Ειρήνης Βενιού) Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική
Τρίτη, 19 Μάρτιος 2013 13:26

xromata idiotitesΑσκούν καταλυτική επιρροή στη διάθεσή μας, συχνά με τρόπο ανεξήγητο. Οι ερευνητές προσπαθούν να δαμάσουν τη δύναμη των χρωμάτων και ορισμένοι αναπτύσσουν θεραπείες που βασίζονται σ’ αυτήν. Η ζωή μας είναι σαν ένα καλειδοσκόπιο γεμάτο εικόνες και το χρώμα τους φαίνεται πως κρατά... όμηρο τα συναισθήματά μας, επηρεάζοντας κατ’ επέκτασιν και τις πράξεις μας. Τα τελευταία χρόνια πολλοί ερευνητές έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν τον μηχανισμό της αντίληψης των χρωμάτων αλλά και της επίδρασής τους στην ανθρώπινη ψυχολογία, όμως τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν ακόμη πολλά.

Περισσότερα...
 
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΝΟΥ - Ο ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ (Α' Μέρος) Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική

THH_by_Collier
Φωτό:Wikipedia

Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε την ευεργεσία του πόνου; Πως συνδέονται οι ονειροπολήσεις του Ρουσσώ με τον Εκκλησιαστή και τον Ραμακρίσνα;  Γιατί ενώ ο πόνος είναι εξελικτικό ερέθισμα φοβόμαστε να τον αντικρύσουμε;
Είναι αυτή η αντίδραση φυσική ή προϊόν του κυρίαρχου τρόπου σκέψης του πολιτισμού μας;  
Ποιοι στοχαστές πρότειναν ένα Ορφικό πρότυπο αντιμετώπισης του πόνου σε αντιδιαστολή με τον διαδεδομένο Προμηθεικό; Πως σχετίζεται η απώθηση του πόνου με τον σαδομαζοχισμό και τις πολιτικές και οικονομικές συνέπειές του;
Πώς συνδέεται ο Καζαντζάκης με τον Ωρομπίντο και το αίτημα της ελευθερίας;

Περισσότερα...
 
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΝΟΥ - Ο ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ (B' Μέρος) Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική

Tombu
Φωτό:Wikimedia

Συνέχεια από το Α' Μέρος
Πόνος και χαρά

Στη λογική του μέτρου του τερματισμού της χωριστικότητας, μπορούμε να ξανασυστήσουμε την γιορτή, να αναζητήσουμε τον εορταστικό βίο που ακόμη και ο ματεριαλιστής Δημόκριτος αναζητούσε. Μπορούμε να αναζητήσουμε μια πιο γόνιμη σύνθεση του Στωικισμού, με την χαρά της ζωής αυτή τη φορά, όπως προσπαθούσε να την συνδυάσει ο Σενέκας με την εξελικτική δημιουργικότητα.
Μπορούμε να αφομοιώσουμε - ακόμη και αν είμαστε κριτικοί οντολογικά στους επικούρειους ή στους ηδονιστές ή άλλα ρεύματα -  αυτά τα στοιχεία με ένα μέτρο και σε πολύ μεγαλύτερο βάθος. Μπορούμε να αναζητήσουμε την εργασία και την χαρά που απελευθερώνει σε ένα συνδυασμό χαράς και δύναμης που τόσο πολύ στρεβλώθηκαν ως συνθήματα από τον Ναζισμό που έψαχνε να βρει - είτε ειρωνικά είτε ψυχολογικά - στηρίγματα στην φρικαλεότητά του.

Περισσότερα...
 
ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ... ΨΕΥΔΟ-ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΝΟ Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική
Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2012 14:34

ΒελονισμόςΟ βελονισμός μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με χρόνιο πόνο, αν και τα οφέλη του δεν είναι δεδομένα για τον κάθε ασθενή ούτε υπερτερούν ιδιαίτερα σε σχέση με τα αποτελέσματα του ψευδο-βελονισμού («placebo»), σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Άντριου Βίκερς του Κέντρου Καρκίνου Μεμόριαλ Σλόαν-Κέτερινγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση (μετα-ανάλυση) στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου «Archives of Internal Medicine», ανέλυσαν δεδομένα από 29 κλινικές δοκιμές που αφορούσαν τη χρήση του βελονισμού σε περίπου 18.000 ασθενείς από διάφορες χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Ισπανία, Σουηδία).

Περισσότερα...
 
ΖΩΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΙΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική

Αντανακλάσεις...«Οι συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των ανθρώπων λύνονται κατά βάση με τη χρήση βίας. Το ίδιο συμβαίνει σε ολόκληρο το ζωικό βασίλειο, από το οποίο ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να αποκλείει τον εαυτό του». Σίγκμουντ Φρόυντ [1]
«Η επιστημονική αντικειμενικότητα (του ψυχολόγου) χωρίς να αποκλείει τίποτε, του επιτρέπει να δει τον ασθενή του όχι μόνο σαν ανθρώπινο πλάσμα, αλλά και σαν υπανάπτυχτο ον προσδεδεμένο στο σώμα του σαν ζώο».
Κάρλ Γιούνγκ [2]
Τα παραπάνω αποσπάσματα αυτών των δύο χαρακτηριστικών εκπροσώπων της επιστήμης της ψυχολογίας εντοπίζουν ένα κορυφαίο πρόβλημα με καθολικές συνέπειες τόσο στο προσωπικό επίπεδο της καθημερινής ζωής και ευτυχίας, όσο και στο κοινωνικό.

Περισσότερα...
 
H ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΤΑΜΑ Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική

ΓκοτάμαAπαντήσεις στα υπαρξιακά ζητήματα του ανθρώπου δόθηκαν πολλές φορές στην ιστορία του. Κάποια στιγμή έγινε φανερό ότι χρειαζόταν πλέον μια άμεση ψυχολογική και λογική τομή.
Αντί της συμβολικής οικονομίας χρειαζότανε πια μια βιωματικά ουσιαστική αμεσότητα. Χρειαζότανε τη λογική και εννοιακή οικονομία των εννοιών και της βιωματικής αμεσότητας. Υφίστατο μια όλο και μεγαλύτερη ανάγκη για αμεσότητα Λόγου και βιώματος, παρ’ όλες τις υπάρχουσες συμβολικές και Σαμανικές διαμεσολαβήσεις στην υπαρξιακή επίκληση και ανάγκη. 

Περισσότερα...
 
ΖΩΑ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ! (της Ειρήνης Βένιου) Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011 13:33

Zwa-Therapeia1Λίγες ώρες με ένα σκυλάκι, σύμφωνα με μελέτες, αποτελούν βάλσαμο τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική μας υγεία. Με τη θετική του ενέργεια, τη χαρούμενη φύση του και την ανιδιοτελή του αγάπη ο «καλύτερος φίλος του ανθρώπου» μπορεί να προσφέρει βοήθεια ακόμα και στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση των ασθενών και τονώνοντας τη θέλησή τους για ζωή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα προγράμματα θεραπείας με τη βοήθεια ζώων - γνωστά και ως pet therapy ή animal-assisted therapy (AAT) - εφαρμόζονται εδώ και χρόνια σε σχολεία, γηροκομεία, νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα του εξωτερικού, δίνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Περισσότερα...
 
H ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική

Eyevessels1
Φωτό:Wikimedia

        Η Θεραπευτική της Ταυτότητας αποτελεί ένα δύσκολο πεδίο γιατί προϋποθέτει μια κατανόηση και μια βαθιά διορατική διείσδυση που αγγίζει πεδία δύσκολα στη βίωση και την περιγραφή. 
        Η Ταυτότητα για τον άνθρωπο συμπυκνώνει όλη την αυτοαναφορικότητα της συνείδησης που υποδηλώνει τη σημασία του Όντος, και συνεπώς και της Ζωής, με το ρήμα Είναι και Είμαι. 
         Η Ταυτότητα εκδηλώνεται και γίνεται αντιληπτή μέσα από μια Οργανικότητα που ζει ως ολότητα και σε μία περιέχουσα Ολότητα.
Περισσότερα...
 
ΑΣΘΕΝΕΙΑ: Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ (του Ζαν-Ζακ Κρεβκέρ) --- Σειρά Εσωτερική Εξωτερική Θεραπευτική Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2011 14:51
72977-brainΟ γιατρός Ρίκε Γκέερτ Χάμερ (Ryke Geerd Hamer) υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής σε μια γερμανική κλινική. Η προνομιούχος θέση του, του επέτρεψε να συναντήσει πολλούς καρκινοπαθείς. Χάρις στις περιστάσεις, στην τύχη και στην λεπτομερή παρατήρηση, ο Χάμερ ανακάλυψε τους θεμελιώδεις νόμους που εξηγούν το μηχανισμό της εμφάνισης όλων των καρκίνων και όλων των ασθενειών. Όπως λέει, «η ασθένεια είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος - αυτή είναι η νέα ιατρική», Ζαν-Ζακ Κρεβκέρ
Περισσότερα...
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (του Τάκη Ασανασόπουλου) --- Σειρά Εσωτερική Εξωτερική Θεραπευτική Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2011 12:14
300px-karkinosΈνας γιατρός, ο δρ. Χάμερ, ισχυρίζεται ότι η χημειοθεραπεία σκοτώνει -και τα στατιστικά στοιχεία τον επαληθεύουν-, έχει άλλες προτάσεις για την θεραπεία του καρκίνου, αλλά οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν άλλη άποψη και τον ...έχωσαν στη φυλακή.

Πριν από μερικούς μήνες το γερμανικό περιοδικό Der Spigel δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που υπογράμμιζε τα αδιέξοδα της συμβατικής ιατρικής στον τομέα της θεραπείας του καρκίνου. Η τάση είναι να χορηγούνται ολοένα και πιο πολύπλοκα και δαπανηρά κυτταροτοξικά σκευάσματα χημειοθεραπείας, στους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο των πνευμόνων, του μαστού, των εντέρων ή του προστάτη, χωρίς όμως να μειώνεται το ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών.

Περισσότερα...
 
ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ --- Σειρά Εσωτερική Εξωτερική Θεραπευτική Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική

Lovis_Corinth_Sitzender_mnnlicher_Akt
Φωτό:Wikimedia

        Συνοψίζοντας την εισαγωγική προσέγγιση για μια Ολιστική Ψυχοσωματική Υγιεινή & Θεραπευτική, αναδεικνύονται δύο θεμελιώδεις προσεγγίσεις του θέματος:

 

1. Η φυσική ή ιατρική θεραπευτική που προϋποθέτει συστημική γνώση και προσέγγιση σε λανθάνοντες ορίζοντες φαινομένων με όρους τεχνικής επαναρύθμισης της μορφής σε λανθάνοντα ή εμφανή σημεία.

 2. Η ψυχολογική, νοητική και ψυχική θεραπευτική, που λειτουργεί στο πλαίσιο μιας οργανικής και υποστασιακής διπολικότητας και σύμπλεξης ζωικών λειτουργικών αποκρίσεων και ψυχοσωματικών εκλυτικών δυναμικών στους οργανικούς κύκλους, τα συστήματα και τις κλίμακες ενέργειας και πληροφορίας.

Περισσότερα...
 
ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ --- Σειρά Εσωτερική Εξωτερική Θεραπευτική Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική

Easy_la
Φωτό:Wikipedia

Σχεδόν όλοι «θέλουμε» να βελτιώσουμε την κατάσταση τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά. Τι είναι όμως αυτό που τελικά μας ανακυκλώνει μέσα στη διαιώνιση των προβλημάτων; Ο καλύτερος τρόπος να το καταλάβουμε είναι να αρχίσουμε από τον εαυτό μας.
Τι μας εμποδίζει τόσο αποτελεσματικά; Αυτό που μας εμποδίζει βρίσκεται μέσα μας, στο περιβάλλον ή και στα δύο; Μήπως υπάρχει κάποιο επίκεντρο, κάτι σαν την κρυφή «ιερή» κεφαλή της Λερναίας Ύδρας και ποιο είναι αυτό το επίκεντρο;

Περισσότερα...
 
H ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ --- Σειρά Εσωτερική Εξωτερική Θεραπευτική Εκτύπωση E-mail
Εσωτερική - Εξωτερική Θεραπευτική

CancerTree
Φωτό:Wikimedia

       Τι είναι συνείδηση; Περιορίζεται μόνο στην μίμηση, στην επιθυμία και την ανάλυση; Είναι ένα αυτόματο; Είναι έρμαιο των αντανακλαστικών; Υπάρχουν άλλες όψεις της συνείδησης; Γιατί η απόσπαση διευρύνει τη συνείδηση; Απόσπαση από τι; Γιατί η αβλάβεια απελευθερώνει και δεν περιορίζει τη συνείδηση; Τι εμποδίζει το βίωμα της Ολότητας, της αρμονίας και της ομορφιάς;

        Η συνείδηση αποτελεί την δυναμική ανταύγεια του Πνεύματος ή της Ουσιώδους, ακεραιοποιητικής και ταυτοποιητικής πραγματικότητας. Αποτελεί διάθλαση της εγγυοδοτικής και βουλητικής Οντολογικής, Υπερβατικής και Κοσμολογικής Θεότητας στην προοπτική της Υπερβατικής και Αναγεννητικής συνέχειας.

Περισσότερα...
 


Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία