Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2016 14:05

Aimodosia sterea 520Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υλοποιώντας το σχέδιο κοινωνικής προστασίας, προχωρά στην δημιουργία Τράπεζας Εθελοντικής Αιμοδοσίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών αλλά και την συνεισφορά στην πανελλαδική προσπάθεια για την αιμοδοσία.

Η Τράπεζα ξεκίνησε τη λειτουργία της από το Νομό Ευβοίας με την πρώτη αιμοδοσία την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Περισσότερα...
 
"ΜΑΥΡΟ" ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ (της Πέννυς Μπουλούτζα) Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2015 16:02

ygeia-KΗ περασμένη Κυριακή (22-11-15) ήταν «έντονη» μέρα για τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Χρειάστηκε να συντονίσει διαδικασίες για τη λήψη οργάνων από μία 37χρονη γυναίκα που κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία στην Πάτρα, και την ανεύρεση των κατάλληλων ληπτών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ευρώπη. Μέσα σε 40 ώρες από την έναρξη των διαδικασιών, πέντε συνάνθρωποί μας, ανάμεσά τους και ένα 15χρονο παιδί, είχαν λάβει το πιο πολύτιμο δώρο που θα περίμεναν ποτέ στη ζωή τους.

Η περασμένη Κυριακή ήταν μία καλή μέρα για τις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας. Μία από τις λίγες που υπήρξαν εφέτος. Το 2015 είναι η χειρότερη χρονιά της τελευταίας 15ετίας για τη δωρεά οργάνων στην Ελλάδα. Μέσα Οκτωβρίου οι δότες οργάνων ήταν μόλις 33, που σημαίνει 3 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, και είχαν πραγματοποιηθεί 80 μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων από νεκρό δότη.

Περισσότερα...
 
BLOODE: Η ΠΡΩΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Παρασκευή, 20 Νοέμβριος 2015 17:16

bloode donateΤο Bloode είναι μία ηλεκτρονική υπηρεσία που στοχεύει στην κάλυψη της ανάγκης για αίμα, με απώτερο σκοπό την αύξηση του ποσοστού των εθελοντών αιμοδοτών και την οργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας στην Ελλάδα.

Αυτό επιτυγχάνεται με την προώθηση των εκκλήσεων για αίμα από τους ασθενείς, με την επιβράβευση των εθελοντών, με τη δημιουργία μιας ενεργής διαδικτυακής κοινότητας και με την ενημέρωση και κοινωνική ευαισθητοποίηση των νέων και των ενηλίκων.

Περισσότερα...
 
Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙΣ (ΒΙΝΤΕΟ) Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Τετάρτη, 27 Μάιος 2015 08:38

argentiniki kambania jpgΜια καμπάνια από τον Αργεντινή αποδεικνύεται το κρυφό χαρτί για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης σχετικά με τη δωρεά οργάνων (vid).

Η Αργεντίνικη καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεά οργάνων είναι μια από τις πιο συγκινητικές που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...
 
5 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ (της Σοφίας Ζης) Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Δευτέρα, 27 Οκτώβριος 2014 10:36

Το βίντεο μιλάει από μόνο του και θίγει ένα ζήτημα άκρως σημαντικό. Ένα ζήτημα ζωής και θανάτου. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστιες ανάγκες σε αίμα αλλά δυστυχώς δεν έχει επάρκεια. Το ποσοστό ατόμων που αιμοδοτούν εθελοντικά είναι πολύ μικρό και γι' αυτό η χώρα μας κάνει εισαγωγή αίματος από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό.

Περισσότερα...
 
12η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Παρασκευή, 08 Αύγουστος 2014 16:29

12i panellinia lampadidromia aimodosiaΚάθε χρόνο λαμπαδηδρόμοι με τη φλόγα της Αγάπης, της Προσφοράς και του Αλτρουισμού διατρέχουν όλη τη χώρα, νησιωτική και ηπειρωτική μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της προσφοράς ζωής.
Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που η 12η Λαμπαδηδρομία θα λήξει στην πόλη της Πτολεμαΐδας στις 3 Οκτωβρίου 2014 κηρύσσοντας την έναρξη της 27ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνει φέτος ο σύλλογος μας.

Περισσότερα...
 
ΣΤΙΣ 16 & 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο 1ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΜΑΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ (της Μαρίας Τσατζαλή) Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Τρίτη, 05 Αύγουστος 2014 09:11

raxes images stories genika 13 thumb medium400 300Με σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, μία πολύ σημαντική δράση, με τίτλο "Be my Hero", πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις παραλίες της Ράχες Φθιώτιδας στις 16 και 17 Αυγούστου 2014, υπό την Αιγίδα του Δήμου Στυλίδας και με την συμμετοχή της ομάδας κωπηλατών South Evian Gulf team.

Κύριος στόχος της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την επιτακτική και ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη που υπάρχει για αύξηση του συνολικού αριθμού των δοτών μυελού των οστών σε πανεθνικό επίπεδο, ελπίδα ζωής για τα παιδιά με καρκίνο της χώρας μας.

Περισσότερα...
 
ΔΕΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 14:28

Κάθε δύο δευτερόλεπτα κάποιος χρειάζεται αίμαΧωρίς αυτό δεν μπορούμε να ζήσουμε, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για την προέλευσή του, τη λειτουργία του και τα χαρακτηριστικά του.

Ομάδα αίματος Ο -
Η ομάδα αίματος Ο - είναι γνωστή ως η παγκόσμια ομάδα αίματος καθώς μπορεί να μεταγγιστεί στον καθένα, καθιστώντας την, την πιο περιζήτητη δωρεά.

Περισσότερα...
 
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ “ΦΡΕΝΟ” ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Δευτέρα, 26 Αύγουστος 2013 14:02

bloodtranfusionΤο Σάββατο 24 Αυγούστου έληξε η σύμβαση του δημοσίου σχετικά με την προμήθεια αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος προς μεταγγίσεις χωρίς να υπάρξει υπογραφή νέας. Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία στην Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, όπως δηλώνει στο tvxs.gr ο γενικός γραμματέας της, Βασίλειος Δήμος.

Περισσότερα...
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ: "ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ 2011' ΛΕΕΙ Ο Π.Ο.Υ. --- Σειρά Αιμοδοσία Μεταμόσχευση Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2011 14:57
sharelife_give_bloodΣήμερα 14 Ιουνίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και με σύνθημα «Περισσότερο Αίμα Περισσότερη Ζωή» επιδιώκει να δείξει την επείγουσα ανάγκη να γίνουν και άλλοι άνθρωποι στον κόσμο «σωτήρες ζωής» με την ένταξη τους στους τακτικούς εθελοντές αιμοδότες, μεταδίδοντας συγχρόνως την ιδέα στις νεώτερες γενεές.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας αφιλοκερδώς 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.
Περισσότερα...
 
ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ --- Σειρά Αιμοδοσία Μεταμόσχευση Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2011 14:18

Cryo_surgeryΤο «ισπανικό µοντέλο» µεταµοσχεύσεων επιχειρεί να εφαρµόσει το υπουργείο Υγείας στη χώρα µας. Ετσι και στην περίπτωση που τεθεί σε ισχύ, όλοι οι ενήλικοι πολίτες της χώρας θα είναι δυνάµει δωρητές οργάνων – εκτός και αν όσο ζούσαν είχαν δηλώσει ρητά το αντίθετο στον Εθνικό Οργανισµό Μεταµοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Περισσότερα...
 
H ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΗΘΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (του Ευάγγελου Πρωτοπαπαδάκη) --- Σειρά Αιμοδοσία Μεταμόσχευση Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Παρασκευή, 16 Ιούλιος 2010 13:31

ntermed_mag
Φωτό:Wikimedia

       Ο ρόλος της εφαρμοσμένης Ηθικής Φιλοσοφίας σε όλες τις περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας συνίστατο είτε στην δικαιολόγηση μιας δεδομένης και υπαρκτής πρακτικής είτε στην προβολή μιας νέας εις αντικατάσταση της προϋπάρχουσας, η οποία δεν ανταποκρινόταν πλέον στις ανάγκες της εποχής.

Περισσότερα...
 
OI ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ --- Σειρά Αιμοδοσία Μεταμόσχευση Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση


Πηγή: ematologikieteria

Για τους εθελοντές δότες αίματος και την οικονομική σχέση Ελλάδας-Γερμανίας.

       Η αλήθεια συνήθως έχει πολλές όψεις, αλλά οι όψεις που αφορούν την ανθρώπινη συνείδηση είναι αυτές που κυρίως είναι οι πιο πολύπλοκες και δυσδιάκριτες.

Περισσότερα...
 
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ --- Σειρά Αιμοδοσία Μεταμόσχευση Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2010 12:48

donates_a_blood_drive
Φωτό:Wikimedia

       Η δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Ευρωβαρόμετρο πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας 2010 δείχνει ότι το 37% των Ευρωπαίων έχουν δώσει αίμα.
 
     Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου δείχνει αύξηση 6% από την τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2002 στην ΕΕ-15. Σύμφωνα με την έρευνα, οι χώρες που έχουν τα υψηλότερα επίπεδα αιμοδοσίας είναι η Αυστρία (66%), η Γαλλία (52%), η Ελλάδα (51%) και η Κυπριακή Δημοκρατία (51%). Πάνω από το ήμισυ των Ευρωπαίων είναι πρόθυμοι να δωρίσουν όργανά σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρομέτρου σχετικά με τη δωρεά οργάνων, που επίσης δημοσιεύθηκε σήμερα.

Περισσότερα...
 
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΩΣΕΙ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΒΡΕΦΗ --- Σειρά Αιμοδοσία Μεταμόσχευση Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Τρίτη, 01 Ιούνιος 2010 11:30

man-with-the-golden-arm
Φωτό: healthview.gr

       Ένας Αυστραλός με έναν εξαιρετικά σπάνιο τύπο αίματος έχει σώσει τη ζωή σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια βρέφη, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του τού εγγονού, στα 56 χρόνια που είναι αιμοδότης.

       Ο James Harrison, 74 ετών, έχει κάνει 984 αιμοδοσίες. Το αίμα του περιέχει ένα αντίσωμα που προλαμβάνει τον θάνατο των βρεφών από την αιμολυτική νόσο των νεογνών λόγω ασυμβατότητας του παράγοντα Rhesus, μια σοβαρή μορφή αναιμίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail.

Περισσότερα...
 
OYΡΑΓΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΜΥΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΜΦΑΛΙΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ - ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ --- Σειρά Αιμοδοσία Μεταμόσχευση Εκτύπωση E-mail
Αιμοδοσία – Μεταμόσχευση
Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010 10:22
enim-Aimodosia_kampania  

       Ουραγός είναι η χώρα μας σε δότες αίματος, μυελού και ομφάλιου αίματος, ενώ είμαστε πρωταθλητές στη φύλαξη ομφάλιου αίματος σε ιδιωτικές τράπεζες.

        Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα είναι εγγεγραμμένοι μόνο 22.000 εθελοντές δότες μυελού σε αντίθεση με την  Κύπρο, που διαθέτει 110.000 δότες, τη στιγμή που ο πληθυσμός της χώρας μας είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος.

      Δηλαδή, αν ακολουθούσαμε το παράδειγμα των αδελφών Κυπρίων θα έπρεπε να είχαμε τουλάχιστον 1.000.000 δότες!

Περισσότερα...
 


Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία