Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός

Αν εξαιρέσουμε την καθοριστικότητα της οικονομίας, το καθοριστικότερο δίδυμο σχέσεων για τον 21ο αιώνα πέρα από την πίεση που ασκεί η περιβαλλοντική κρίση είναι η σχέση πολιτικής και θρησκείας συνεπικουρούμενη από τον πολιτισμό και την κοινωνία. Η σχέση πολιτικής και θρησκείας είναι καθοριστική γιατί συμπεριλαμβάνει τόσο το διαχειριστικό πεδίο της ζωής μέσα από την πολιτική, όσο και το συνειδησιακό και το πολιτισμικό μέσα από την θρησκεία. Συμπεριλαμβάνει δηλαδή την υποκειμενική και εσωτερική προσέγγιση όπως και την εξωτερική και αντικειμενική.

Περισσότερα...
 
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ (του Γελωτοποιού) Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2016 12:28

gen1Στην Ιστορία της ανθρωπότητας οι γενοκτονίες είναι τόσο συνηθισμένες που μοιάζει λες και οι άνθρωποι είναι απευθείας απόγονοι των μυρμηγκιών.

Απ’ τις πιο κοντινές (χωροχρονικά) γενοκτονίες, όπως εκείνες των Αρμενίων και των Ποντίων ή το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, μέχρι τις πιο μακρινές, όπως την πλήρη εξάλειψη των Τασμανών (δείτε παλιότερο κείμενο «Γενοκτονία!»), διαφαίνεται μια δολοφονική μανία που δεν παρατηρείται σε κανένα άλλο θηλαστικό -με εξαίρεση τους κοινούς χιμπατζήδες.

Περισσότερα...
 
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ (του Περικλή Παυλίδη) Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2016 10:53

antinazi originalΣε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης, εμφανούς αποτυχίας του εγχειρήματος ευρωπαϊκής  ολοκλήρωσης  και παρακμής των κυρίαρχων ιδεολογικοπολιτικών μορφών διαχείρισης της αστικής κοινωνίας (φιλελευθερισμός-σοσιαλδημοκρατία) σημαντικές δυνάμεις του αστισμού στην Ευρώπη στρατεύονται εσπευσμένα και ανοικτά με τον εθνικισμό και τους πολιτικούς εκφραστές του, συμπεριλαμβανομένων και ακραιφνώς νεοφασιστικών εκδοχών αυτού. Στην ήπειρο που είχε εκατόμβες θυμάτων εξαιτίας του φασισμού οι ορδές του τελευταίου κάνουν και πάλι την απειλητική εμφάνισή τους.

Περισσότερα...
 
ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ~ ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2015 11:38

Cornelius CastoriadisΣτην ιστορία της Δύσης υπάρχουν αναρίθμητες φρικαλεότητες, τις οποίες η Δύση διέπραξε τόσο εναντίον των άλλων όσο και εναντίον του ίδιου του εαυτού της. Οι φρικαλεότητες όμως δεν αποτελούν προνόμιο της Δύσης. Παντού στον κόσμο υπάρχει συσσώρευση φρίκης, είτε πρόκειται για την Kίνα, την Iνδία, την Aφρική πριν από την αποικιοκρατία, είτε για τους Aζτέκους. H ιστορία της ανθρωπότητας δεν είναι η ιστορία της πάλης των τάξεων. Eίναι η ιστορία των φρικαλεοτήτων - αν και όχι μόνον αυτή.
Yπάρχει, οπωσδήποτε, ένα θέμα προς συζήτηση: το θέμα του ολοκληρωτισμού. Eίναι ο ολοκληρωτισμός - όπως το νομίζω - η κατάληξη της τρέλας για κυριαρχία ενός πολιτισμού ο οποίος διέθετε τα μέσα εξόντωσης και χρησιμοποίησε την πλύση εγκεφάλου σε τέτοια κλίμακα που ποτέ άλλοτε δεν γνώρισε η Iστορία; Eίναι ο ολοκληρωτισμος ένα διεστραμμένο πεπρωμένο, εγγενές στη σύγχρονη εποχή, με όλες τις αμφισημίες που τη χαρακτηρίζουν; Eίναι, μήπως, κάτι άλλο ο ολοκληρωτισμός;

Περισσότερα...
 
ΚΛΙΜΑ ΦΟΒΟΥ (του Τίτου Χριστοδούλου) Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
Παρασκευή, 20 Νοέμβριος 2015 15:58

date hurry fearΠριν λίγες δεκαετίες, ο συλλογικός φόβος είχε ένα άμεσα αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Ο πυρηνικός όλεθρος, η ανθρωπότητα αυτοκαταστρεφομένη: το μισό φοβούμενοι το άλλο μισό, συμφωνώντας να καταστρέψουν το όλο.
Τώρα ο φόβος διαχέεται, διαχειριζόμενος επί σκοπώ, σαν μήνυμα μιας τυραννίας, πολιτικής και οικονομικής που τον δημιουργεί για να εκβιάσει συμμόρφωση, ή ως η υπόρρητη και αόρατη δύναμη της βίας: των οιονεί κρατών, των πολεμάρχων της εξουσιάζουσας 'αντιεξουσίας', της τυφλής βίας που αυτοδιαφημίζεται ως 'τρόμος', με σκοπό, ακριβώς, την τρομοκρατούσα αυτοδιαφήμισή του, η τρομοκρατία.

Περισσότερα...
 
Ο ΞΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ (του Τάσου Τσακίρογλου) Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός

metanastes 52«Ο ξένος είναι μέσα μας. Και όταν τον αποφεύγουμε ή τον καταπολεμούμε, παλεύουμε ενάντια στο ασυνείδητό μας – αυτό το “αλλότριο” της ανέφικτης “προσωπικής μας επικράτειας”». Αυτό αναφέρει για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες η Τζούλια Κρίστεβα, παραθέτοντας ουσιαστικά τον Φρόιντ, ο οποίος, όπως λέει η μεγάλη Γαλλίδα ψυχαναλύτρια, δεν μιλάει για ξένους: «μας μαθαίνει να ανακαλύψουμε το ξένο μέσα μας. Είναι ίσως ο μόνος τρόπος για μην το καταδιώκουμε έξω».
Με αυτή την έννοια είμαστε όλοι ξένοι. Επιτομή της ανθρώπινης κατάστασης, περιστασιακά άρνηση ή επιβεβαίωσή της. Αντιφατικά όντα που αναζητούν διαρκώς ταυτότητα, που ψάχνουν εναγωνίως το «εμείς», που μαθαίνουν να το βρίσκουν στην ομοιότητα και να απορρίπτουν τη διαφορά.

Περισσότερα...
 
ΔΟΚΙΜΙΟ: "Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ" Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός

Thriskeia allages 700x88 Teliko

Το δοκίμιο "Ο αναστοχασμός, ο επαναπροσδιορισμός και ο ορίζοντας της θρησκείας στον 21ο αιώνα" αναφέρεται στην ανάγκη, ο αστικός πολιτισμός να απελευθερωθεί από το μοντέλο της αμετροέπειας και το φόβο του θανάτου που τον στοιχειώνει μέσω μιας νέας θρησκευτικότητας, απελευθερωμένης από τον ολοκληρωτισμό, την αποσπασματική σκέψη και την εξουσιαστικότητα.

Περισσότερα...
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
Πέμπτη, 23 Οκτώβριος 2014 10:43

religion.si Οι κάτοικοι της Μέσης Ανατολής βλέπουν ως την μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή το θρησκευτικό και εθνικό μίσος. Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η μεγαλύτερη απειλή είναι η ανισότητα. Σύμφωνα βέβαια με την έρευνα του ιδρύματος Pew το θρησκευτικό μίσος γίνεται αντιληπτό ως απειλή παγκοσμίως.

Οι ερευνητές πήραν απόψεις από 44 χώρες δίνοντας πέντε επιλογές: ανισότητα, πυρηνικά όπλα, εθνικό και θρησκευτικό μίσος, μόλυνση και περιβάλλον ή το AIDS και άλλες μολυσματικές ασθένειες.

Περισσότερα...
 
Ο "ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ" ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
Τετάρτη, 25 Ιούνιος 2014 14:30

houseofone 1Μια νέα σελίδα στη θρησκευτική ιστορία ετοιμάζεται να γράψει το Βερολίνο καθώς Μουσουλμάνοι, Εβραίοι και Χριστιανοί ενώνονται για να οικοδομήσουν ένα κτίριο μέσα στο οποίο θα μπορούν όλοι να ασκούν τη θρησκεία τους. Ο «Οίκος του Ενός», όπως θα ονομάζεται, θα αποτελείται από μία συναγωγή, μία χριστιανική εκκλησία και ένα τζαμί κάτω από την ίδια στέγη.

Περισσότερα...
 
TH. MORE: ΟΥ-ΤΟΠΙΑ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
Δευτέρα, 09 Ιούνιος 2014 14:40

moreΤόμας Μορ, 1478-1535, Η Λογική της ουτοπίας

§1 -- Ποιος είναι ο Τόμας ΜορΔιακεκριμένος νοητής, ανθρωπιστής και συγγραφέας με πλούσια πολιτική  κουλτούρα και αντίστοιχη εμπειρία. Κατά τη διάρκεια του βίου του εναντιώνεται με σθένος στις μικρότητες και δογματικές στενότητες της πολιτικής, ενώ την ίδια στιγμή προσηλώνεται με αφοσίωση στην οικουμενικότητα της εκκλησίας. Έχει σαφή επίγνωση ότι το νεωτερικό κράτος δεν είναι η έσχατη αξία του ανθρώπου. Πάνω και πέρα από αυτό ευδοκιμούν οι πανανθρώπινες, οι οικουμενικές αξίες.

Περισσότερα...
 
ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός

Ioannis Giannis ZisisΠέρα από κάποιες νησίδες ποιότητας, μπορούμε να πούμε πως, ως ανθρωπότητα βρισκόμαστε σε ρήξη με τη θεμελιώδη ψυχική οικονομία μας. Ο αστικός πολιτισμός μας έχει εμμονή στην αναζήτηση της δύναμης ως αυτοσκοπού. Αποτελεί αναγκαιότητα να ανακτήσουμε το ανθρωπολογικό μας μέτρο, να συμφιλιωθούμε οντολογικά με τον κόσμο και να απελευθερωθούμε από τον φόβο με την ολοκλήρωση της φιλοσοφίας, της μεταφυσικής, της ψυχολογίας, της θρησκείας και της κοινωνιολογίας μεταξύ τους. Η ολοκλήρωσή τους αυτή είναι το πεδίο μιας νέας θρησκευτικότητας.

Περισσότερα...
 
ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός

AquariusΗ διακήρυξη μιας ιδεολογίας που βασίζεται στις αρχές ενός πνεύματος κοινότητας χωρίς ιδιοκτησία, δεν αρκεί από μόνη της να προσφέρει βιώσιμη λύση. Επίσης, δεν επαρκεί για τη δημιουργία ψυχολογικών και ιδεολογικών αποθεμάτων μακράς διάρκειας, ικανών να αντέξουν στο μέγεθος της ανθρωπολογικής αυταπάτης και οπορτουνισμού.
Aπό την αντίθετη πλευρά, μια κοινωνία που επιτρέπει την υπερβολική ιδιοκτησία οδηγείται στον περιορισμό του πνεύματος της συντροφικότητας στην ψυχική και στην τροφική οικονομία. Έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε την άποψη του Αριστοτέλη: «…Δεν φτάνει να κάνει ο νομοθέτης ίσες τις περιουσίες, πρέπει και να επιδιώκει τον μετριασμό γιατί περισσότερο πρέπει να εξισώσει τις επιθυμίες, παρά τις περιουσίες και τούτο δε μπορεί να γίνει παρά μόνο εφόσον οι πολίτες διαπαιδαγωγούνται σωστά με καλούς νόμους» [1]

Περισσότερα...
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ "ΤΡΕΛΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ" Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός

Narkissos skitso mg lg260Ο πολιτισμός μας, αντί του «πάντων χρημάτων μέτρον είναι ο άνθρωπος» του Πρωταγόρα, προτίμησε το "παν  μέτρον είναι το χρήμα των αγορών", όπου και αναδείχθηκε κυρίαρχα στα πεδία της ακαδημαϊκής, οικονομικής και πολιτικής σκέψης και θεωρίας. Οι κανόνες του χρήματος και της ιδιοκτησίας στάθηκαν πολλές φορές ανηλεείς μπροστά στον ανθρώπινο παράγοντα, εν ονόματι του αστού. Αυτό συνέβη, γιατί μια υβριδική ταξική ανθρωπολογία και πολιτισμική νεύρωση-ψύχωση, απέβη καθοριστική. Αντλεί τις δυνάμεις της από το αρχέγονο πηγάδι της ατέλειας, που αναδείχθηκε στην ανθρωπογένεση.[1] Αυτή η ατέλεια συμβολίζεται σε θρησκευτικές διηγήσεις και αρχαϊκούς μύθους.

Περισσότερα...
 
Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός

silhouette 800Το κυρίαρχο μοντέλο του αστού στην ιστορία εκφράζει διαχρονικά τη χωριστικότητα και, μάλιστα, με την πιο μεγάλη ένταση. Στον βαθμό που δεν αυτοαναιρείται συστημικά, αναπαράγεται ένας κόσμος μιας πολλαπλότητας άναρχων αυτοκρατορικών «εγώ» που ποικίλλουν από τον τύπο του εγώ ενός Καλιγούλα έως τον τύπο του εγώ ενός Τιβέριου.

Δυο τύποι διακινδυνευτικών «εγώ»  
Διαφοροποιούμε αυτούς τους δύο τύπους «εγώ, διότι:

Περισσότερα...
 
ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός

Temple-1minΟ αστικός Διαφωτισμός και εγκυκλοπαιδισμός -και η ανάδειξη της εποχής της επιστήμης και της τεχνολογίας- λειτούργησε υπό μια διαρκή διττότητα από ανθρωπολογική σκοπιά:
i
) Το πρότυπο των εναρμονισμένων σχέσεων
Αναδείχτηκε η αναζήτηση του μέτρου, της ισορροπίας και της εναρμόνισης της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση και την κοινωνία. Αυτό περιλαμβάνει την οικονομία, την πολιτική, τις ανθρώπινες σχέσεις, την ταυτότητα, το ψυχολογικό και ανθρωπολογικό πεδίο, τον κόσμο και τελικά το αδιερεύνητο άγνωστο του Είναι και της υπόστασης. Η εσωτερίκευση του μέτρου-λόγου λειτούργησε ως παράγοντας αβλάβειας και ανάκτησης, τελικά, της ισορροπίας που διαταράχτηκε στην ανθρωπογένεση (ατομικοποίηση, νοητικοποίηση, πολιτισμοποίηση και εμψύχωση).

Περισσότερα...
 
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός

05120110Κάθε φορά που οξύνονται τα προβλήματα, αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος της φύσης του ανθρώπου. Αυτή περιγράφεται συχνά με τον όρο ανθρωπολογικό υπόβαθρο. Το θέμα της θρησκευτικότητας βρίσκεται στον πυρήνα του ανθρωπολογικού υποβάθρου.

Η ενασχόληση του ανθρώπου με τη θρησκεία υπαγορεύεται από τρία κριτήρια:
1. του  οντολογικού ωφελιμισμού,
2. της υπαρξιακής ανάγκης του για τον Θεό και
3. της ισορροπίας και ασφάλειας του πολιτισμού στην ιστορία.

Περισσότερα...
 
"ΑΝΤΙΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ" Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ --- Σειρά Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
Τρίτη, 03 Απρίλιος 2012 14:02

Έκρηξη της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού σε όλη την ΕυρώπηH συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού αντιμουσουλμαινού κινήματος στην Ευρώπη είναι ο στόχος της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, η οποία το προηγούμενο Σάββατο πραγματοποίησε διαδήλωση στη δανική πόλη Άαρχους.
Οργανωτής της κινητοποίησης ήταν ο Αγγλικός Αμυντικός Σύνδεσμος.
Περισσότερα...
 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ --- Σειρά Πολιτική - Θρησκεία - Φονταμενταλισμός Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2012 17:48
galileoΑκολουθούν δύο αποσπάσματα από τα πρακτικά της Ιεράς εξέτασης στη δίκη του Γαλιλαίου. Κάνει εντύπωση το ύφος αδιαλλαξίας και δογματισμού που αποπνέουν τα πρακτικά. Διαβάζοντάς τα, συνειρμικά ήρθε στο νου μου το ίδιο ύφος δογματισμού και απανθρωπιάς - βαρβαρότητας που αποπνέουν οι «δογματικοί» της σημερινής οικονομικής τάξης πραγμάτων. Φαίνεται πως ο ίδιος ψυχισμός βαρβαρότητας είναι πίσω από τελείως αντίθετους μανδύες. Τον θρησκευτικό μανδύα και αυτόν της νεωτερικότητας.
Έτσι, «η ανθρωπότητα έχοντας ζήσει τους θρησκευτικούς πολέμους, την ιερά εξέταση, τα συγχωροχάρτια και τη δίωξη της ελεύθερης σκέψης στράφηκε στην πολιτική και στο «νέο» ρεύμα ιδεών που ξεκίνησε τον 17o αιώνα και που αποκαλούμε νεωτερικότητα. Νόμισε πως οι πολιτικές ιδέες -σε αντίθεση με τις θρησκευτικές- είναι αθώες. Η εμπειρία των τελευταίων αιώνων τη διέψευσε. Στην πραγματικότητα αυτό που υπήρξε ήταν η σταδιακή, μοιραία και τραγική μετατόπιση της βαρβαρότητας του ανθρώπου από το θρησκευτικό στο πολιτικό πεδίο»[1]
Περισσότερα...
 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ --- Σειρά Πολιτική – Θρησκεία – Φονταμενταλισμός Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
EarthlikePlanet-210-wikimedia

Το πεδίο των πνευματικών ζητημάτων θα έπρεπε να προσεγγίζεται περισσότερο διευρυμένα από όσο έχει γίνει μέχρι σήμερα. Με άλλα λόγια το πεδίο της θρησκείας και της θρησκευτικότητας θα έπρεπε να περιλαμβάνει και το πεδίο των ανθρωπίνων σχέσεων, της ψυχολογίας, της φιλοσοφίας, της επιστήμης, της τέχνης, της ποιότητας της ζωής, των σχέσεων της οικολογίας και των σχέσεων του ανθρώπου με τη φύση και με τον κόσμο γενικότερα της κοσμοθεώρησης και της εμπραγμάτωσής της.

Περισσότερα...
 
MIT ΡΟΜΝΕΪ: “Ο ΘΕΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ” --- Σειρά Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2011 11:09

Mitt RomneyΟ Μιτ Ρόμνεϊ, που θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2012, ζήτησε σήμερα μια πιο σθεναρή εξωτερική πολιτική, εξηγώντας ότι ο Θεός δημιούργησε τις ΗΠΑ για να κυριαρχήσουν στον κόσμο και ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποδυνάμωσε τη χώρα.
Ο Ρόμνεϊ επέλεξε μια στρατιωτική σχολή στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας για την πρώτη σημαντική ομιλία του για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Περισσότερα...
 
ONEIΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΣΑΪ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ --- Σειρά Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2011 13:48

To Κόμμα του Τσαγιού-Διαμαρτυρία στο Λευκό ΟίκοΤρεις Ταλιμπάν του Ιησού διεκδικούν το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές
Με την αµερικανική οικονοµία να έχει βαλτώσει, την ανεργία στα ύψη και τα ποσοστά δηµοτικότητας του αµερικανού προέδρου Μπαράκ Οµπάµα σε ελεύθερη πτώση, οι «παράγοντες αλλαγής» σε αυτή τη µακρά προεκλογική περίοδο µοιάζουν να έχουν πολλαπλασιάσει και εξελίξει το «φαινόµενο» Σάρα Πέιλιν.
Και αν η «φούσκα» της παράτολµης κυνηγού καριµπού και πρώην κυβερνήτου της Αλάσκας έσκασε άδοξα, οι διάδοχοί της δείχνουν «άξιοι» συνεχιστές του ακραίου κοινωνικοπολιτικού ιδεολογήµατος του Κόµµατος του Τσαγιού, κάνοντας τους Ρεπουµπλικανούς να θυµίζουν θρησκευτική αίρεση.

Περισσότερα...
 
Η ΕΙΡΗΝΗ ΩΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗ Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός

peace-friendshipΗ δυτική κοινωνία εμφανιζόταν μέχρι σήμερα ως μία κοινωνία ειρήνης και ευημερίας. Αλλά όταν η ειρήνη και η ευημερία αποκτούν ένα τυχαίο χύδην νόημα, τότε η πλάνη μεγαλώνει και η κοινωνία αυτή θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων αργά ή γρήγορα και θα ανακαλύψει πόσο παροδική ήταν η ευημερία της και πόσο ψεύτική η ειρήνη της.

Περισσότερα...
 
"Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ" --- Σειρά Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
Δευτέρα, 30 Αύγουστος 2010 15:14

Muammar_Abu_Minyar_al-Gaddafi
Μουαμάρ Καντάφι
Φωτό:Wikimedia

Για την επίσκεψη Καντάφι στην Ιταλία - Ο Χριστιανισμός είναι «μη ενδιαφέρων»
Ο Καντάφι επισκεπτόμενος την Ιταλία είπε σε συγκέντρωση γυναικών ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι ενδιαφέρων και τις προσκάλεσε να γίνουν μουσουλμάνες(1).

Τέτοιες δηλώσεις πρέπει να τις αντιμετωπίζει κανείς με χιούμορ, όχι για να προσβάλει τον άλλον, αλλά γιατί οι άνθρωποι οποιασδήποτε θρησκείας έχουν κάνει σχεδόν τα πάντα για να υποτιμήσουν τόσο τη δική τους θρησκεία όσο και τις άλλες –εν αγνοία τους βέβαια, πιστεύοντας ότι πράττουν το σωστό. Αλλά οι σφαγές, ο καταναγκασμός, η υπεροψία, το κάψιμο βιβλίων και πάμπολλα άλλα διακρίνουν όλες τις θρησκείες κατά τις περιόδους φανατισμού.

Περισσότερα...
 
Η ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ & Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ --- Σειρά Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός Εκτύπωση E-mail
Πολιτική Θρησκεία Φονταμενταλισμός
Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2009 10:21

arxaia_ko_dim_1_260
Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

          Όποιος μειώνει τη Δόξα του παρελθόντος την αφαιρεί από το Μέλλον. Σκοπός μας δεν είναι να μειώσουμε τη Δόξα του παρελθόντος, δεν είναι να σφετεριστούμε το Παρόν, αλλά να τονίσουμε τη Μεγαλοσύνη του Μέλλοντος, όχι με κέντρο εμάς, αλλά με κέντρο τις ιδιότητες της Αγάπης, της Αλήθειας και του Αγαθού με κέντρο τις σχέσεις Θεού, ανθρώπων Λόγου και Ελευθερίας.
           Η Δόξα του παρελθόντος μειώνεται από την απουσία διάκρισης και από τον ψυχισμό του σφετερισμού του φανατικού δογματισμού, του φονταμενταλισμού της μαζικοποίησης.

Περισσότερα...
 


Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία