Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση & Πολιτική
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail

       Η Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση συνδέεται με ένα πρότυπο διαβούλευσης και διακυβέρνησης που βασίζεται στον ρόλο όλων των κύριων ομάδων και σε μια διαδικασία για την εκπλήρωση των βασικών περιβαλλοντικών προταγμάτων της πολιτικής. Η Πράσινη Πολιτική προφανώς στοχεύει στην μείζονα δημοκρατία, στοχεύει στην μείζονα συμμετοχή και στην μείζονα αποτελεσματικότητα τόσο σε σχέση με το περιβάλλον όσο σε σχέση με τον άνθρωπο και τον πολιτισμό. Δεν αφίσταται του ελευθεριακού χαρακτήρα αλλά συνδέεται επίσης και με την πραγματική πολιτική πληροφόρηση και μ’ ένα πολιτικό προϊόν υψηλής αξίας, ενάντια στην πολιτική υπολειμματικότητα ή τις παράπλευρες απώλειες της συνήθους πολιτικής.  

Περισσότερα...
 
Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΡΑΜΠ (του Στράτου Πουρζιτάκη) Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 15:46

kinez.energ.epanastasiΗ προωθούμενη περιβαλλοντική πολιτική των ΗΠΑ, που προβλέπει μεταξύ άλλων την απόσυρση από τη συμφωνία του Παρισιού, αποτελεί ευκαιρία για την Κίνα να εδραιωθεί ως ηγέτιδα χώρα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, εξασφαλίζοντας ισχυρά οικονομικά και πολιτικά οφέλη. Απέναντι στις εξαγγελίες του προέδρου Τραμπ, το Πεκίνο έχει αντιδράσει ευφυώς, προβάλλοντας την Κίνα ως πρωτοπόρο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τονίζοντας την υποχρέωση της νέας αμερικανικής ηγεσίας να τηρήσει τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Περισσότερα...
 
"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΚΙΝΑΣ-ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017 16:07

usa-vs-china-a-war-without-limit-2Έκκληση στο νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να παραμείνει προσηλωμένος στη συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή που επιτεύχθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2015 στο Παρίσι έκανε ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Η συμφωνία αποτελεί ένα σχέδιο δράσης για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη «αρκετά κάτω» από τους 2°C και καλύπτει την περίοδο από το 2020 και μετά.

Περισσότερα...
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (του Δημήτρη Τζήκα) Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 14:46

arkasΖούμε σε μαζικές καταναλωτικές δημοκρατίες. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον τρία πράγματα: μαζικό δικαίωμα ψήφου, μαζική παραγωγή και μαζική κατανάλωση. (1) Οι τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας είναι τεράστιες. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η «σπάνη των αγαθών» που μάστιζε τις παλαιότερες κοινωνίες έχει ξεπεραστεί. (1) Πλέον, το πρόβλημα είναι η κατανομή των αγαθών, όχι το πώς θα παραχθούν: όλο και λιγότεροι άνθρωποι, λίγο ή πολύ ειδικευμένοι, μπορούν να παράγουν για όλο και περισσότερους. Τα παραδείγματα είναι απλά: το 1900, ένας εργατικότατος αγρότης – ζευγάς μπορούσε να οργώσει μερικές δεκάδες στρέμματα· σήμερα, ο ίδιος αγρότης, μπορεί να θερίσει έναν ολόκληρο κάμπο με σιτάρι· ανάλογα ισχύουν σε κάθε είδους βιομηχανίες και πλήθος άλλες δραστηριότητες που παράγουν «πλούτο», δηλαδή απτά υλικά αγαθά. Ανάλογα ισχύουν και στους τομείς των λεγόμενων «υπηρεσιών». Επομένως, η πείνα και η έλλειψη βασικών αγαθών είναι, σε τελική ανάλυση, ζήτημα συγκέντρωσης του πραγματικού πλούτου στα χέρια όλο και λιγότερων ανθρώπων.

Περισσότερα...
 
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2015 ΗΤΑΝ ΟΙ ΘΕΡΜΟΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ; (του Γιώργου Κολέμπα) Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2016 15:13

climate-change-hottest-yearΤο 2015 ήταν η πρώτη χρονιά, στην οποία και οι δώδεκα μήνες της ήταν οι θερμότεροι όλων των εποχών. Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη καλά κρατεί, παρά τις διεθνείς συμφωνίες για να κρατηθεί αυτή η αύξηση στο επίπεδο του 1,5 - 2% μέχρι το 2100. Για να ήταν αυτό πραγματοποιήσιμο, θα έπρεπε το 80 - 90% των γνωστών κοιτασμάτων ορυκτών καυσίμων να μείνουν εκεί που είναι και να μην εξορυχθούν. Η αξία αυτών των γνωστών αποθεμάτων είναι περίπου 35 τρισεκατομ. δολ. Τον περασμένο χρόνο οι αμερικάνικες και καναδέζικες εταιρείες ορυκτών καυσίμων είχαν κέρδη μόνο - όχι τζίρο - 235 δισεκατομ. δολ.  Οι επενδυτές των μετοχών αυτών των εταιρειών θα παραιτηθούν από τα μερίσματα αυτά και θα επενδύσουν σε καθαρή ενέργεια, όπως περιμένει ο ΟΗΕ; Το ερώτημα αυτό δεν τέθηκε στην τελευταία συνδιάσκεψη στο Παρίσι.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 19

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία