Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Παλιά & Νέα Εποχή
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή

               Σε κάθε ιστορική περίοδο υπήρχε η σύγκρουση ανάμεσα στην κίνηση προς το μέλλον και την πρόοδο ή στην καταφυγή στο παρελθόν και την ενέλιξη μέσα σε αυτό. Εξάλλου είναι Χριστική η φράση για την αναγκαιότητα της συνύπαρξης του νέου οίνου σε νέους ασκούς. Συνεπώς η ανάγκη της νέας εποχής είχε ιδρυτικά ενσταλαχτεί στον Χριστιανισμό. Η ανάγκη της νέας εποχής είναι μια διαρκής ανάγκη που δεν καταλύεται. Το θέμα όμως είναι τι είναι νέο και τι είναι παλιό. Πάντα συκοφαντείται το νέο.  Ο Χριστιανισμός αρχικά ως το νέο συκοφαντήθηκε «φαρισαϊκά», επίσης συκοφαντήθηκε «ρωμαϊκά» ή ακόμη από τον παγανιστικό συντηρητισμό και την παγανιστική συντηρητική φιλοσοφία. Με αντίστοιχο τρόπο οι σημερινές περιχαρακωμένες και μαζικές κοινωνίες συκοφαντούν το νέο.

Περισσότερα...
 
Η ΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ – ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ; (του Andre Vltchek) PDF Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή
Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 14:26

Andre-VltchekΠαρά κάποιες οικονομικές και κοινωνικές καθυστερήσεις και προβλήματα, η δυτική αυτοκρατορία τα πάει αρκετά καλά, αν μετρήσουμε, δηλαδή, την επιτυχία με την ικανότητα ελέγχου του κόσμου, επηρεασμού της σκέψης των ανθρώπων σε όλες τις ηπείρους και συντριβής  σχεδόν όλων των ουσιωδών διαφωνιών, εντός και εκτός των χωρών της. Αυτό που έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη ζωή σε μέρη όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο ή το Παρίσι είναι η απλή ανθρώπινη χαρά, που είναι τόσο οφθαλμοφανής όταν υπάρχει. Παραδόξως, στα ίδια τα κέντρα εξουσίας, οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν αγωνιώδη, άδεια σχεδόν τρομακτική ζωή. Όλο αυτό κάπως δεν ταιριάζει. Δεν θα έπρεπε οι πολίτες των κατακτητικών χωρών του κόσμου, του νικηφόρου καθεστώτος, να είναι τουλάχιστον βέβαιοι για τον εαυτό τους και αισιόδοξοι;

Περισσότερα...
 
JEAN-PIERRE DUPUY ~ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή
Τετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2015 10:48

meeseongim Η θετικιστική φιλοσοφία που κινεί το μεγαλύτερο μέρος της μοντέρνας επιστήμης και τεχνολογίας (και το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης φιλοσοφίας) αντιλαμβάνεται τη «μεταφυσική» ως μια άνευ νοήματος αναζήτηση απαντήσεων σε ερωτήσεις που δεν επιδέχονται απάντηση· αλλά ο Karl Popper, ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξε ο Emil Meyerson, έδειξε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους επιστημονικό (ή, επιπλέον, τεχνολογικό) ερευνητικό πρόγραμμα που να μην εδράζεται σε ένα σύνολο γενικών υποθέσεων σχετικά με τη δομή του κόσμου. Σίγουρα, αυτές οι μεταφυσικές αντιλήψεις δεν είναι εμπειρικά ελέγξιμες και δεν υπόκειται σε «διάψευση».

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΜΕΤΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ (του Θανάση Γιαλκέτση) Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή
Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2015 14:11

colin crouch-380Το όνομα του Βρετανού κοινωνιολόγου Κόλιν Κράουτς έχει συνδεθεί με την έννοια της «μεταδημοκρατίας». Στο βιβλίο του με αυτό τον τίτλο («Μεταδημοκρατία», Εκκρεμές, 2006) ο Κράουτς ανέλυε κριτικά την ολιγαρχική παρέκκλιση των σύγχρονων δημοκρατιών. Στη γλώσσα μας κυκλοφορεί επίσης το έργο του «Ο περίεργος μη θάνατος του νεοφιλελευθερισμού» (Εκκρεμές, 2014). Η ακόλουθη συνέντευξη του Κόλιν Κράουτς δημοσιεύτηκε στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto.

• Εδώ και χρόνια η συζήτηση για τη δημοκρατία κατέχει σημαντική θέση στον στοχασμό φιλοσόφων, οικονομολόγων, κοινωνιολόγων. Εσείς έχετε γράψει για τα μεταδημοκρατικά πολιτικά καθεστώτα που χαρακτηρίζονται από ένα παράδοξο: σε αυτά ισχύουν όλα τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα που κατέκτησε η νεωτερικότητα, αλλά τα κέντρα απόφασης χαρακτηρίζονται από λογικές που δύσκολα μπορούν να υποβληθούν στον έλεγχο των πολιτών. Παρακολουθούμε δηλαδή μια αλλαγή της κρατικής μορφής. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι εννοείτε με τον όρο «μεταδημοκρατία»;

Περισσότερα...
 
Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ (του Θανάση Γιαλκέτση) Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή

no-futureΗ ικανότητα να σκεφτόμαστε ένα συλλογικό μέλλον και να το φανταζόμαστε πέρα από τις δικές μας ατομικές προσδοκίες μειώνεται δραστικά. Η Ιστορία φαίνεται ήδη να στερείται την ενδογενή λογική της, η οποία -όπως πίστευαν πολλοί- την οδηγούσε προς έναν καθορισμένο σκοπό, είτε αυτός ήταν η πρόοδος είτε το βασίλειο της ελευθερίας ή η αταξική κοινωνία. Μια κουλτούρα χάνεται, η οποία -στον 18ο και τον 19ο αιώνα- είχε οδηγήσει δισεκατομμύρια πρόσωπα να πιστεύουν ότι τα γεγονότα θα βάδιζαν αναπόφευκτα προς μιαν ορισμένη κατεύθυνση, που είχε προαναγγελθεί ή ήταν προβλέψιμη.

Περισσότερα...
 
ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (του Γιάννη Μακριδάκη) Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή
Τρίτη, 16 Σεπτέμβριος 2014 09:15

Barnsley fernΕίναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο για όποιον έχει την στοιχειώδη ικανότητα να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί τον κόσμο, ότι έχουμε τα εξής δεδομένα:

1. Η άκρατη και ολοένα αυξανόμενη με φρενήρεις ρυθμούς παγκόσμια κατανάλωση φυσικών πόρων οδηγεί στην απομύζηση του γενικού συνόλου –οικοσυστήματος από το μερικό σύνολο– χρηματοοικονομικό σύστημα με καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα και τα άλλα πλάσματα ήδη και καταστροφικότερες στο εγγύς μέλλον

Περισσότερα...
 
Ο ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (του Κυριάκου Σ. Κατσιμάνη) Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή
Δευτέρα, 01 Σεπτέμβριος 2014 13:19

kastoriadia-dimokratiaΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ

Αυτονομία, αυτοδικία και αυτοτέλεια
Σε μια από τις ομιλίες του στην Ελλάδα ο Καστοριάδης αναφέρεται στο πρώτο στάσιμο της “Αντιγόνης” του Σοφοκλή, όπου εκφράζεται ο θαυμασμός για τη δαιμονική φύση του ανθρώπου ως δημιουργού πολιτισμού: «(καὶ φθέγμα καὶ ἀνεμόεν φρόνημα καὶ ἀστυνόμους ὀργὰς ἐδιδάξατο καὶ δυσαύλων πάγων ὑπαίθρεια καὶ δύσομβρα φεύγειν βέλη παντοπόρος· ἄπορος ἐπ᾽ οὐδὲν ἔρχεται τὸ μέλλον·)» ( 354 – 361).

Περισσότερα...
 
ΕΞΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (του Άλκη Γούναρη) Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή
Δευτέρα, 21 Ιούλιος 2014 15:17

6 eykola 1 homo-homini-lupus-300x222Το τελευταίο διάστημα λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας, συζήτησα αρκετές φορές με φίλους, αλλά κυρίως παρακολούθησα πολιτικές συζητήσεις τόσο στα μαζικά όσο και στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και στα κοινωνικά media στο διαδίκτυο. Αυτό που παρατήρησα είναι ένα έλλειμμα συλλογιστικής ή καλύτερα μια συλλογιστική βασισμένη σε εσφαλμένες, αυθαίρετες ή παρωχημένες προκείμενες, που ενώ αδυνατούσαν να συγκροτήσουν ένα ισχυρό επιχείρημα, προσπαθούσαν να εντυπωσιάσουν αρθρώνοντας λαϊκίστικες κοινοτοπίες και ψευδοδιλήμματα.

Περισσότερα...
 
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή

Ioannis Giannis ZisisΖούμε μια μεταβατική εποχή. Στο παρελθόν δίναμε έμφαση στα ιδανικά ενώ σταδιακά η κυρίαρχη τάση είναι η έμφαση στην οργάνωση και την «πρακτική».
Αυτή η μετάβαση έχει τους κινδύνους της.
Ο κυρίαρχος κίνδυνος είναι η οργάνωση με τη βοήθεια της τεχνολογίας να εκφυλιστεί σε ένα ολοκληρωτισμό χωρίς ιστορικό προηγούμενο.
Επειδή η οργάνωση είναι απλώς ένα εργαλείο, η καλή ή κακή της χρήση εξαρτάται από την ποιότητα της ανθρώπινης συνείδησης.

Περισσότερα...
 
KΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (του Θεόδωρου Ι. Ζιάκα) Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 12:44

Θεόδωρος Ι. ΖιάκαςΟμιλία στη Θεσσαλονίκη το 1997 κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Γουνελά: «Η κρίση του πολιτισμού» (Αρμός 1997).

Δεν θα σας μιλήσω για το τι ακριβώς λέει το βιβλίο - θα διαμορφώσετε άλλωστε τη δική σας γνώμη μόλις το διαβάσετε.
Είναι νομίζω καλύτερο να σας μιλήσω για το ιστορικό πλαίσιο, που γεννά το ενδιαφέρον για τέτοια βιβλία.

Περισσότερα...
 
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή

New_Pl_sphere.commoΒρισκόμαστε πραγματικά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι εξελίξεων. Ο 21ος αιώνας αποδεικνύεται όλο και πιο πολύ ότι θα είναι καθοριστικός για το μέλλον. Ζούμε μια μεταβατική περίοδο ρύθμισης διογκούμενων περιβαλλοντικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτισμικών κρίσεων. Όλο το σύστημα του πολιτισμού της ανθρωπότητας λόγο της κρίσης στην οποία εισέρχεται θα τεθεί αναπόφευκτα σε νέα βάση. Το μέλλον των επόμενων εκατονταετιών θα κριθεί από την απόφαση και την επάρκεια δράσης της ανθρωπότητας απέναντι στη συστημική κλιμακούμενη κρίση.

Περισσότερα...
 
Η ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή

Religious_sym Οι θρησκείες και οι μεγάλες ηθικές φιλοσοφίες αγωνίστηκαν –όσο διατηρούσαν την ιδρυτική τους αγνότητα-  να πείσουν τον άνθρωπο ότι:
Α. οι πραγματικές ανάγκες του καλύπτονται από λίγα υλικά αγαθά,
Β. η παραίτησή του από τον κόσμο της επιθυμίας θα τον απελευθέρωνε πνευματικά.

Περισσότερα...
 
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή

pyramid-1076829 520Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε εν τάχει ένα ενδεικτικό φάσμα οργανώσεων και προσώπων που εκπροσωπούνται από κουλτούρες, οι οποίες συνήθως αποκαλούνται «εναλλακτικές», «συγκριτικές» ή της «Νέας Εποχής». Όπως συμβαίνει σε κάθε ρεύμα σκέψης, έτσι και αυτό της Νέας Εποχής χρωματίστηκε αναπόφευκτα –στις περισσότερες περιπτώσεις– από την περιορισμένη φαντασία και τους ψυχολογικούς και μορφωτικούς περιορισμούς των ηγετών και των υποστηρικτών τους. Βασικό σημείο αποτελεί η περιορισμένη ερμηνεία για το τί είναι η πνευματικότητα και ποιό είναι το έργο του πνευματικού ανθρώπου. Το άρθρο αυτό επιχειρεί να συμβάλει σε μια συζήτηση γύρω από αυτούς τους περιορισμούς.

Περισσότερα...
 
ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ & ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή

koultoures250Αντίθετα με ότι συχνά πιστεύεται, η προσδοκία σε μια Νέα Εποχή θα μπορούσε να θεωρηθεί αρκετά παλιά. Γενικά, η προσδοκία σε μια Νέα Εποχή μπορεί να αποδοθεί με όρους οριοθέτησης που προηγούνται η έπονται των ιστορικών σταθμών της ιστορίας, του ανθρώπου και του πολιτισμού. Για παράδειγμα, η Προσωκρατική περίοδος αποτελεί ένα τέτοιο ορόσημο τόσο υπό την έννοια της Δυτικής όσο και της Ανατολικής σκέψης και κοσμοθεώρησης.

Οι «κρυμμένοι» Χρυσοί Αιώνες

Ο «Χρυσός Αιώνας» του Σόλωνα και των υπόλοιπων επτά σοφών – πλην του Περίανδρου, για να συμφωνήσουμε με τον Πλάτωνα και όχι μόνο – είναι σύγχρονος του Χρυσού Αιώνα της Ανατολής, λόγω της παρουσίας των Γκοτάμα Βούδα, Κομφούκιου, Λάο Τσε και άλλων.

Περισσότερα...
 
ΠΟΛΙΤΗΣ 'Η "ΓΙΟΓΚΙ"; Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή

ponty-KoestlerΣχόλιο στο διαχρονικό νόημα της αντιδικίας μεταξύ Καίστλερ και Μερλώ-Ποντύ 
Υπάρχει ένας κύκλος αντιδικίας γύρω από την έννοια του Γιόγκι και γύρω από εκείνη του πολίτη του κόσμου, ο οποίος άνοιξε, από τη μία, με την απολογητική εναλλακτικότητα του Άρθουρ Καίστλερ και το βιβλίο του με τίτλο « Ο Κομισσάριος και o Γιόγκι»[1]  και, από την άλλη, με την κριτική που του άσκησε ο Μερλώ-Ποντύ στο «Ανθρωπισμός και Τρομοκρατία». 

Περισσότερα...
 
ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή

palia_nea_dim_Zisis_250

                    «Τι έλεος ελπίζεις αφού έλεος δεν κάνεις» 
                                             William Shakespeare
[1]

Υπάρχει μια θεμελιώδης σύγχυση γύρω από την έννοια της παλιάς και της νέας εποχής
Σε όλες τις εποχές ομάδες ανθρώπων ήθελαν να εξαγγείλουν μια νέα εποχή. 
Σε όλες τις εποχές οι άνθρωποι, είτε υποστήριζαν έναν αναχρονισμό και μια στατικότητα είτε υποστήριζαν μια αλλαγή, μια νέα εποχή.

Περισσότερα...
 
Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ_Β’ μέρος, του Roberto Assagioli Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή

 

old_man_wikimedia
Φωτό: wikimedia

           Ερχόμαστε τώρα στις κρίσεις που δοκιμάζουν τα άτομα κατά τη μετάβαση από το στάδιο του ενήλικου στο στάδιο των γηρατειών. Η πρώτη απ’ αυτές μπορεί  να χαρακτηριστεί ως η κρίση του συνταξιοδοτούμενου ατόμου. Πολλά άτομα που, καθώς περνούν τα χρόνια, αισθάνονται το βάρος και την κούραση από την εργασία τους και που αναμένουν με ευχαρίστηση την ώρα που θα αποδεσμευθούν, απογοητεύονται όταν φθάσει αυτή η ώρα της εξόδου, πράγματι αισθάνονται έναν αποπροσανατολισμό και δεν γνωρίζουν τι κάνουν. Χάνουν την αίγλη και ίσως το γόητρο και την ικανοποίηση που τους έδινε η θέση που είχαν και το έργο που προσέφεραν στην κοινωνία.

Περισσότερα...
 
Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ_Α’ μέρος, του Roberto Assagioli Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή

Childwood_common_2_250
Φωτό: wikimedia

          Η σύγκρουση ανάμεσα στις γενιές έχει φθάσει σε ένα κρίσιμο και οξύ στάδιο. Τη σύγκρουση αυτή τη συναντάμε σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας με τόση συχνότητα, ώστε να είναι επείγουσα η ανάγκη μιας εξέτασης της πραγματικής της φύσης, των αιτιών που την προκαλούν καθώς και των μέσων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τον περιορισμό της.

          Η γενική αυτή σύγκρουση εξειδικεύεται σε μια ποικιλία από δευτερεύουσες συγκρούσεις και διαμάχες, τις οποίες μπορούμε να κατατάξουμε σε δύο βασικές κατηγορίες που πρέπει καθαρά να διαφοροποιηθούν. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η σύγκρουση η οποία δημιουργείται από την ένταση της καθημερινής ζωής.

Περισσότερα...
 
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΦΘΗΝΕΙΑ ΤΩΝ «ΙΔΕΩΝ» Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή

Platos allegory commonsΣε κάθε εκλογές μας δίνεται η ευκαιρία να παρατηρήσουμε –στο βαθμό βέβαια που θέλουμε ειλικρινά να παρατηρήσουμε- τη χρήση των ιδεών για θεατρική κατανάλωση που μπορεί να βοηθήσει τη φιλοδοξία των ανθρώπων τόσο αυτών που εκλιπαρούν για μία ψήφο όσο και εκείνων που κατά βάθος επιθυμούν να αισθάνονται μέσα από την ανωνυμία τους ότι βρίσκονται υπεράνω των ιδεών και ότι τις ελέγχουν. Ίσως ο Πλάτωνας να γνώριζε από εκείνην, τη μακρινή σχετικά εποχή, τη σπουδαιότητα των ιδεών και να θέλησε με τη θεωρία του να προλάβει αυτή την κατάχρηση και υποβάθμισή τους σε εργαλεία εμφανούς και αφανούς εξουσίας.

Περισσότερα...
 
ΟΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΩΣ ΑΞΙΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παλιά & Νέα Εποχή

Parthenon_biki_280
Φωτό: βικιπαίδεια

Περάσαμε την τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα, μετά από τον ψυχρό πόλεμο, και την πρώτη του 21ου αιώνα με προβληματισμούς που έφεραν στην επιφάνεια ένα πλήρες φάσμα αντικρουόμενων απόψεων. Η εποχή του ψυχρού πολέμου λειτούργησε σαν ένα πέπλο ή πέρασμα που εμπόδιζε να φανούν τα ψυχολογικά, τα ορθολογικά και τα ανορθολογικά στοιχεία των στάσεών μας απέναντι στην εθνική ταυτότητα, στην προοπτική της ταυτότητας και της τοπικότητας, στην ανθρωπότητα και την οικουμενικότητα. Πόσο σημαντικό είναι να προσδιορίσουμε και να κατευθύνουμε εμείς οι ίδιοι την προοπτική της Ελλάδας στον 21ο αιώνα;        

Περισσότερα...
 


Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία