Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση

           Μία απ’ τις μείζονες ανάγκες που ανέκυψαν μέσα από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι η ανάγκη της καλής θέλησης. Η ανάγκη μέσα από αυτή την θέληση να δούμε με νέο τρόπο τον εαυτό μας και τους άλλους, να εκφράσουμε μια νέα δυναμική και πρόθεση, να εξανθρωπίσουμε περισσότερο τα κίνητρά μας. Η επίκληση όμως της καλής θέλησης υπό την αοριστία μπορεί να αποβεί και μια μη αποδοτική προσέγγιση. Η καλή θέληση πρέπει να είναι και ισχυρή και να συγκεκριμενοποιείται σε στόχους ενώ παραμένει σαν γενική και καθοριστική διάθεση. Για παράδειγμα τι σημαίνει καλή θέληση από ένα κράτος-έθνος σε ένα άλλο κράτος-έθνος ή ξεπερνώντας την έννοια αυτή του κράτους-έθνους απέναντι σε μια άλλη πολιτική συλλογικότητα; Τι σημαίνει όταν ακριβώς κυριαρχούν τα ίδια φονταμενταλιστικά αντανακλαστικά και απ’ τις δύο πλευρές στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των εικόνων του εχθρού, στο πλαίσιο των διαφορών των συμφερόντων και της ισχύος; 

Περισσότερα...
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (της Χριστίνας Πάντζου) PDF Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 14:00

nea oikonomiaΠαρά τις καλές προθέσεις των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας (ΑΣΧ) και της Διακήρυξης του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, σήμερα συνεχίζουμε να είμαστε αντιμέτωποι με την ακραία φτώχεια, την ανισότητα, τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ένα ληστρικό οικονομικό σύστημα που γεννά από την καταστροφή του περιβάλλοντος και την υπερθέρμανση του πλανήτη ώς την τρομοκρατία και την αναγκαστική μετανάστευση και προσφυγιά. Μπροστά σε όλα αυτά τα διογκούμενα προβλήματα του πλανήτη, τα αποκαλούμενα Μοντέλα της Νέας Οικονομίας (NEMs) αποδεικνύουν ότι ένα άλλο οικονομικό μοντέλο, δημοκρατικό και με επίκεντρο τον άνθρωπο είναι εφικτό.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: 3 ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ (της Χριστίνας Σακαλή) Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016 13:39

plastika-enallaktiki 1Χθες έκανα μια βόλτα στο Greenwave Festival που αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, και ενθουσιάστηκα. Όχι μόνο λόγω του πλήθους των δραστηριοτήτων και της πλούσιας αγοράς με τους τοπικούς παραγωγούς και χειροτέχνες, αλλά και λόγω της ποιότητας των προιόντων που ανακάλυψα εκεί. Πολλοί από τους παραγωγούς αυτούς, εκτός του ότι καλλιεργούν με τρόπους αειφορικής, φυσικής καλλιέργειας, επιπλέον διακινούν τα προιόντα τους με τρόπους που εξασφαλίζουν τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης, όπως σε γυάλινα βάζα, χάρτινα περιτυλίγματα, ή σκεύη που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Περισσότερα...
 
Η ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΤΙΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (του Αλέξανδρου Παζαΐτη) Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Τρίτη, 26 Απρίλιος 2016 12:13

wikipediaΤο φαινόμενο της ομότιμης παραγωγής αποτελεί αντικείμενο συζήτησης την τελευταία, περίπου, εικοσαετία.
Κάτι που δεν αποτελεί σύμπτωση, είναι η ευρεία διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) την ίδια χρονική περίοδο, η οποία έχει συντελέσει στο να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την παραγωγή γενικότερα.
Στον κόσμο των ΤΠΕ τα βασικά μέσα παραγωγής, π.χ. οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γίνονται συνεχώς φτηνότερα και βρίσκονται ήδη στα χέρια μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού.

Περισσότερα...
 
Η ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2015 15:18

koini xrisi 11Καθώς το νεοφιλελεύθερο όραμα για την οικονομία και τη διακυβέρνηση αρχίζει να αμφισβητείται και σε αρκετά μέρη να καταρρέει, οι άνθρωποι αναζητούν πρακτικές εναλλακτικές. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στην «παλαιά κανονικότητα» – και είναι δεδομένο ότι διαφορετικά συστήματα για την κάλυψη των αναγκών μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσω εν συντομία να αναφερθώ στη γοητευτική δυνατότητα που προσφέρει η κοινή χρήση – μία παλιά αλλά συνάμα επίκαιρη ιδέα η οποία επανανακαλύφθηκε ως παράδειγμα για την περιγραφή πώς θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους διαθέσιμους πόρους μας.

Περισσότερα...
 
"ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ": ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Συντάχθηκε απο τον/την Dimitra   
Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2015 13:50

diavazo gia tous allous1Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο Διαβάζω για τους Άλλους αποτελεί μια ομάδα εθελοντών που στόχο έχει να διαβάζει σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Αυτοί είναι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, μη βλέποντες, άνθρωποι που αδυνατούν να κρατήσουν βιβλίο στα χέρια τους, ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, παιδάκια σε ιδρύματα ή αναλφάβητοι φυλακισμένοι.
Με μότο «Για να ακούνε με τα μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας» και με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στην λογοτεχνία πρέπει να είναι δυνατή σε όλους, οι εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους αναπτύσσουν δράσεις ζωντανών αναγνώσεων σε όλο και περισσότερα ιδρύματα κάθε μέρα, στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα, οι εθελοντές του Δικτύου διαβάζουν και ηχογραφούν, παραμύθια και βιβλία λογοτεχνίας, προκειμένου να εμπλουτιστεί η Ακουστική Βιβλιοθήκη των Τυφλών.

Περισσότερα...
 
Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΑΜΕΑ (Βίντεο) Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 07:04

amea-paralia-kritiΘα τοποθετηθεί ο ειδικός μηχανισμός seatrac, που εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία, πρόσβαση στη θάλασσα

Η πρώτη παραλία στην Κρήτη στην οποία θα έχουν πρόσβαση άτομα με αναπηρία, θα βρίσκεται στην Ιεράπετρα.

Ο δήμος Ιεράπετρας αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την τοποθέτηση στην παραλία, του ειδικού μηχανισμού seatrac, που εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία, πρόσβαση στη θάλασσα.

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΦΑΓΩΣΙΜΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕΙ 200.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ) - (της Βιβής Συργκάνη) Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Τρίτη, 20 Ιανουάριος 2015 09:25

gynaika sto xorafi Στο Irvine της Καλιφόρνια, ένα αναξιοποίητο οικόπεδο 7,5 στρεμμάτων έχει μετατραπεί σε αυτό το όμορφο και... φαγώσιμο πάρκο που ταΐζει 200.000 ανθρώπους κάθε μήνα!

Κατόπιν δωρεάς του οικοπέδου το 1983, η οργάνωση "Second Harvest Food Bank" με την βοήθεια 15.000 εθελοντών ανέλαβε να δημιουργήσει έναν χώρο αστικής καλλιέργειας, με στόχο την ενίσχυση ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις ημερήσεις διατροφικές ανάγκες τους.

Περισσότερα...
 
ΤΟΠΙΚΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΠΟ 8 ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! (της Βιβής Συργκάνη) Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Τετάρτη, 14 Ιανουάριος 2015 16:14

Cyprus«Απεξάρτηση» από το ευρώ προώθησαν οκτώ δήμοι στην Κύπρο που θα βασίζεται στην ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του «εναλλακτικού νομίσματος». Οι Κύπριοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν μονάδες ΤΟ.Μ.  για να αγοράσουν υπηρεσίες ή προϊόντα που έχουν ανάγκη και δεν έχουν τη δυνατότητα να τα εξασφαλίσουν διαφορετικά.
Η ιδέα για τη δημιουργία του "Προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης" προέρχεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) και αποτελεί μια ξεχωριστή υπηρεσία που η Εταιρεία θα προσφέρει στους δημότες.

Περισσότερα...
 
ΤΑ 50.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Παρασκευή, 31 Οκτώβριος 2014 14:16

malala4Σχεδόν είκοσι μέρες μετά το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, η Μαλάλα Γιουσαφζάι κέρδισε άλλο ένα, αυτό των Παιδιών του Κόσμου. Μόνο που αυτή τη φορά, το βραβείο της απλώνεται και ακουμπάει τα παιδιά της Γάζας. Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τη βράβευσή της, η νεαρή ακτιβίστρια ανακοίνωσε πως 50.000 δολάρια, το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το βραβείο, θα δοθούν στην UNRWA, την υπηρεσία του ΟΗΕ που παρέχει βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, για την ανοικοδόμηση 65 σχολείων στη Γάζα.

Περισσότερα...
 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Πέμπτη, 17 Ιούλιος 2014 14:08

orxistra-epanastasi-1Το βλέπεις και σού έρχεται να κλάψεις. Από συγκίνηση; Από θαυμασμό; Από θλίψη για τα δικά μας; Δεν ξέρω.

Πριν από πολλά χρόνια ένας άνθρωπός στη Βενεζουέλα ξεκίνησε να πραγματοποιήσει ένα όνειρο. Ήταν ο Χοσέ Αμπρέου που μάζεψε παιδάκια από κάθε φτωχή γωνιά της χώρας του κι άρχισε να τα μαθαίνει μουσική για να τα τραβήξει μακριά από το έγκλημα, τα ναρκωτικά, τη μιζέρια και τους κινδύνους που κουβαλάει μαζί της!!!

Περισσότερα...
 
Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΧΑΡΤΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΛΛΑ... ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! (Φωτό - Βίντεο) Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Τρίτη, 15 Ιούλιος 2014 12:40

zontani-vivliothiki 1Η Ζωντανή βιβλιοθήκη δεν διαθέτει χάρτινα βιβλία, αλλά ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες τους, με στόχο να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις και να ενισχύσουν την προώθηση της ποικιλομορφίας.

Από τον Οκτώβριο του 2009 στην Ελλάδα μια ομάδα από εθελοντές ξεκίνησε την πρωτοβουλία «Ζωντανή Βιβλιοθήκη» σε συνεργασία με το αντίστοιχο παγκόσμιο δίκτυο Ζωντανών Βιβλιοθηκών με έδρα τη Δανία, από όπου ξεκίνησε και η πρωτοβουλία πριν δέκα χρόνια περίπου.

Περισσότερα...
 
Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση

Pot-40Συνήθως ερμηνεύουμε τα γεγονότα με βάση τους συσχετισμούς υλικής δύναμης. Η μεγάλη πρόοδος στον τομέα της επιστήμης της ψυχολογίας, διεύρυνε την έρευνα των αιτίων που κινούν τα γεγονότα στον τομέα της ομαδικής ψυχολογίας και τη φύση της επιθυμίας. Είναι χαρακτηριστικό πως, επειδή οι διεθνείς σχέσεις αναγνωρίζεται, πλέον, ότι επηρεάζονται καθοριστικά από την εθνική ψυχολογία, δίνεται έμφαση στην τεχνητή "δημιουργία συναίνεσης". Όμως, τόσο η υλική δύναμη, όσο και η επιθυμία ρυθμίζονται με τρόπο που να εξυπηρετεί τους σκοπούς της σκέψης.

Περισσότερα...
 
ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση

four-freedoms-park-520Τα μεγάλα ρεύματα της πολιτείας της ανθρωπότητας στον πλανήτη έχουν φτάσει σε ένα οριακά καθοριστικό και κρίσιμο στάδιο τελικής απόφασης και έκβασης. Είναι χρήσιμο, λοιπόν, να επισκοπήσουμε συνοπτικά το παρελθόν και το παρόν.

Αυτή η επισκόπηση θα μας προσφέρει την ενάργεια και τη διαυγή εποπτεία των δυνάμεων που μας ωθούν στο μέλλον. Θα ήταν σκόπιμο και επίκαιρο να προτάξουμε έναν συνοπτικό χάρτη των επιλογών της καλής θέλησης, του λογικού και δίκαιου ήθους και της βιωσιμότητας.

Περισσότερα...
 
ΚΡΥΟ, ΚΡΥΟ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ: ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΕΡΩΤΟΥΣ ΣΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ --- Σειρά Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2012 12:38

KoκκινολαίμηςΚατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά σε περιόδους παγετού, τα πουλιά χρειάζονται πλούσια τροφή που θα τους δώσει ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές καιρικές συνθήκες.
Βοηθήστε τα πουλιά της γειτονιάς σας τοποθετώντας ταΐστρες με τροφές πλούσιες σε λιπαρά όπως ηλιόσπορους, φυστίκια, καρύδια, κ.ά. Μπορείτε να τοποθετήσετε ταΐστρες διαφόρων ειδών και με διαφορετικά είδη τροφής, ώστε να προσελκύσετε περισσότερα είδη πουλιών.
Περισσότερα...
 
ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (της Μικαέλας Θεοφίλου) --- Σειρά Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011 12:26
Πολυθρόνα από βαρέλι!"Upcycling" σημαίνει να παίρνεις σκουπίδια ή πράγματα που θα κατέληγαν εκεί και να τα προάγεις σε ένα ίσης ή και ανώτερης χρηστικής και εικαστικής αξίας αντικείμενο.
Με αυτήν τη φιλοσοφία η νεοσύστατη ομάδα Scoopa Upcycling κάνει τη διαφορά.
Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της ομάδας, "δίνουμε έναν νέο κύκλο ζωής σε οποιοδήποτε αντικείμενο θα πήγαινε για πέταμα αλλάζοντάς του χρήση και χωρίς να σπαταλήσουμε παραπάνω ενέργεια".
Περισσότερα...
 
OIKONOMIKH OΔΗΓΗΣΗ: ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ --- Σειρά Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2011 10:33

Οικονομική-οικολογική οδήγηση «Πράσινη» μετακίνηση σημαίνει αφήνουμε το αυτοκίνητο στην άκρη και χρησιμοποιούμε είτε τα Μέσα Μεταφοράς, είτε το ποδήλατό μας είτε πάμε με τα πόδια.

Οι «αμετανόητοι» οδηγοί μπορούν τουλάχιστον να ακολουθήσουν τις παρακάτω απλές συμβουλές οικονομικής οδήγησης προκειμένου να περιορίσουν την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου τους, να προστατεύσουν την τσέπη τους και να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα!

Περισσότερα...
 
ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ --- Σειρά Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Τρίτη, 02 Μάρτιος 2010 15:00

Refracted
Φωτό:Wikimedia

        Τι μας εμποδίζει να βιώνουμε την πραγματικότητα μιας συγκλονισμένης - από φυσική καταστροφή - χώρας και του λαού της; Μπορούμε άραγε να αντιληφθούμε την πραγματικότητα ενός τέτοιου γεγονότος ελεύθεροι από τον ψυχισμό αδράνειας, αυτοαπορόφησης ή επίκρισης; Τι μας εμποδίζει να είμαστε υπαρξιστές με τους άλλους, τις άλλες μορφές ζωής και το όλο;

Περισσότερα...
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ --- Σειρά Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2010 18:11

fys_katastrof_common_230
Φωτό: wikimedia

           Οι μεγάλες φυσικές καταστροφές είναι συχνές και αποτελούν πάντα μια πρόκληση για μας το πώς βιώνουμε την πραγματικότητα μιας συγκλονισμένης χώρας και του λαού της.

          Μπορούμε άραγε να βιώσουμε με τη φαντασία μας τη δύσκολη θέση των ανθρώπων αυτών και τις ανάγκες τους και γνωρίζουμε τί πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε αποτελεσματικά;
Περισσότερα...
 
ΦΟΒΟΣ & ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ --- Σειρά Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση
Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2010 17:32

Monet_soleil_260_biki
Φωτό: βικιπαίδεια

           ΤΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ λιγότερο φόβο στον κόσμο σημαίνει να θέλουμε περισσότερους ανθρώπους που θα είναι ικανοί για αγάπη. Αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει να θέλουμε περισσότερους ανθρώπους που να είναι απαλλαγμένοι απ’ το άγχος για τον εαυτό τους και να είναι ικανοί να συμμετέχουν σε σχέσεις παραγωγικής δοσοληψίας με τους άλλους. Ίσως το σπουδαιότερο πράγμα που μπορούμε ν’ αναλάβουμε για την περιστολή του φόβου είναι να διευκολύνουμε τους ανθρώπους στην αποδοχή του εαυτού τους να τους βοηθήσουμε ν’ αρέσουν στον εαυτό τους.
Περισσότερα...
 
10 ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση

Διαβάστε το φυλλάδιο των 10 Καλών Πρακτικών σε μορφή pdf

 
ΔΕΚΑ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση

1.      Κάντε τις μικρότερες διαδρομές με ποδήλατο ή με τα πόδια. Εάν πρέπει να οδηγήσετε, κάντε το οικολογικά – βάλτε το όχημα σε κίνηση χωρίς να πατήσετε γκάζι, αλλάξτε σε μεγαλύτερη ταχύτητα όσο το δυνατόν συντομότερα, κοιτάζετε μπροστά σας για να αποφύγετε απότομα φρεναρίσματα και επιταχύνσεις.
2.      Φυτέψτε ένα δέντρο. Ένα δέντρο μεσαίου μεγέθους απορροφά περίπου 6 κιλά CO2 το χρόνο, οπότε σε 40 χρόνια θα έχει απορροφήσει περίπου 250 κιλά.
3.      Χαμηλώστε το θερμοστάτη σας κατά 10C (εξοικονομείτετο 10% των εξόδων θέρμανσης).

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2010 17:21
Περισσότερα...
 
ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ---- Σειρά Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση PDF Εκτύπωση E-mail
Καλές Πρακτικές & Καλή Θέληση

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                 Καθιέρωση απονομής ετήσιων «Βραβείων»

Μια πολύ Καλή Πρωτοβουλία του ΤΕΙ Λαμίας/Παράρτημα Καρπενησίου,
Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος.                            

        Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλεται από το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, στο Καρπενήσι, για την ενίσχυση του κλίματος εξωστρέφειας, προς την πόλη του Καρπενησίου και γενικότερα το Νομό Ευρυτανίας, καθώς και για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Ευρυτανίας στην Προστασία του Περιβάλλοντος και την Οικολογία, αλλά και την παροχή κινήτρων για την συνεχή βελτίωση του επιπέδου των σπουδαστών μας, που μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό και την ευγενή άμιλλα «μαθαίνουν» να διεκδικούν τη διάκριση, η Γενική Συνέλευση του Τμήματος, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2009, ψήφισε ομόφωνα την καθιέρωση του θεσμού της απονομής «Ετήσιων Τιμητικών Διακρίσεων».

Περισσότερα...
 


Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία