Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Ηθικό, Αλληλέγγυο & Δίκαιο Εμπόριο
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail

Χρησιμοποιούμε και τους τρεις αυτούς χαρακτηρισμούς παρότι δεν μπορούν να θεωρηθούν ετυμολογικά και εννοιολογικά ταυτόσημοι γιατί έχουν πολύ μεγάλα σημεία πεδία τομής και σύγκλησης. Η έννοια του ηθικού εμπορείου του αλληλέγγυου και δίκαιου είναι συνυφασμένη με το προϊόν στο οποίο γίνεται το εμπόριο. Είναι συνυφασμένη με την απόδοση της αξίας  και μέσω της αξίας της αλληλέγγυας στήριξης στο προϊόν και στον παραγωγό. Είναι συνυφασμένη με μια ιδιαίτερη αναγνώριση δικαιωμάτων στον καταναλωτή. Είναι επίσης συνυφασμένη με μια ιδιαίτερη στάση, με έναν ιδιαίτερο αυτοπροσδιορισμό από πλευράς του εμπορικού παράγοντα και της εμπορικής διαδικασίας όπου ο εμπορικός παράγων περιορίζεται του κέρδους παρουσιάζει μείζονα πληροφόρηση για το προϊόν με διαφάνεια και αξιοπιστία και υποστηρίζει κοινωνικά τόσο τον παραγωγό, το προϊόν και την διαδικασία της παραγωγής του προϊόντος όσο και τον καταναλωτή σε σχέση με έναν κύκλο αλληλεγγύης παραγωγού και χρήστη. 

Περισσότερα...
 
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΑ ΚΕΡΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ (του Ανδρέα Ρουμελιώτη) Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2016 13:42

antallaktiki-oikonomia 1Η πρώτη δημοσιογραφική έρευνα για τη νέα αλληλέγγυα, κοινωνική και συνεργατική οικονομία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία τον Μάρτιο του 2011. Σαν να μην  πέρασε μια μέρα...
Ανταλλακτική οικονομία: Πάνω απ' τα κέρδη ο άνθρωπος - Ζω και χωρίς λεφτά!

Για να ξεπεράσει αυτή την κρίση ο «καπιταλισμός του καζίνου» είναι υποχρεωμένος να καταστρέψει μέρος του κεφαλαίου και της εργασίας κηρύσσοντας τον πόλεμο στην κοινωνία. «Η ποσότητα επί την ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος». Η ποσότητα μειώνεται και το χρήμα που κυκλοφορεί δεν αλλάζει γρήγορα χέρια.

Περισσότερα...
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ TTIP – CETA – TISA (του Κώστα Νικολάου) Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2016 13:01

exofyllo56 1Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει εδώ και χρόνια σε διαπραγματεύσεις για τη σύναψη τριών διατλαντικών συμφωνιών και συγκεκριμένα, της TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership - Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων) με τις ΗΠΑ, της CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement - Ολοκληρωμένη Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία) με τον Καναδά και της TISA (Trade in Services Agreement - Συμφωνία Εμπορίου σε Υπηρεσίες) μεταξύ 50 χωρών.

Οι συμφωνίες αυτές θα έχουν δραματικές επιπτώσεις για τη δημοκρατία, την κοινωνία, τα κοινά αγαθά και το περιβάλλον με την εξουσία που δίνουν στις πολυεθνικές εταιρείες και με τα όσα προσπαθούν να επιβάλλουν στους πολίτες των εμπλεκόμενων χωρών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Το σκηνικό απλώνεται σε επίπεδο πλανήτη με την TPP (Trans-Pacific Partnership - Δια-Ειρηνική Εταιρική Σχέση) μεταξύ χωρών από τις δύο πλευρές του Ειρηνικού (ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Αυστραλία κλπ).

Περισσότερα...
 
ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΡΟΥΧΑ, ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (του Κωνσταντίνου Ιωαννίδη) Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 19 Οκτώβριος 2010 13:23

Fashion_Show - Photo by WikimediaΟταν το Δίκαιο Εμπόριο συνάντησε την ηθική μόδα

Η βρετανίδα ηθοποιός Έμα Γουάτσον έστρεψε τα φώτα των διεθνών μέσων ενημέρωσης στην ηθική μόδα, με τη συμμετοχή της στη δημιουργία μιας κολεξιόν με ρούχα αποκλειστικά Δίκαιου Εμπορίου. Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που συνταράσσει σχεδόν ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο, θα περίμενε κανείς ότι η τάση των καταναλωτών για «ηθικά» προϊόντα θα εξασθενούσε και θα έδινε τη θέση της στη γνώριμη αναζήτηση των προσφορών και των φθηνότερων προϊόντων.

Περισσότερα...
 
Η «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ» ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2009 10:12
Amazon_wiki_230 Μερικές από τις πιο διάσημες μάρκες παπουτσιών όπως η  Adidas, η Clarks, η Nike και η Timberland απαίτησαν ένα άμεσο μορατόριουμ της καταστροφής των δασών του Αμαζονίου από τις Βραζιλιάνικες εταιρείες που τους προμηθεύουν δέρματα.
Αυτή ήταν μια πρώτη κίνηση μετά την αποκάλυψη μιας μυστικής τριετούς έρευνας που είχε κάνει η Greenpeace τον Ιούνιο, η οποία αποκάλυπτε ότι προϊόντα δέρματος και βοδινού κρέατος που πουλιούνται στη Βρετανία προέρχονταν από φάρμες κτηνοτρόφων που εμπλέκονται σε παράνομη εκχέρσωση δασών  στον Αμαζόνιο.
Περισσότερα...
 


Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία