Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Ευαισθητοποίηση & Επικοινωνία
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail

Η επικοινωνία είναι καθοριστικός παράγοντας για τον τομέα του περιβάλλοντος. Το επικοινωνιακό τοπίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη διαμόρφωση των εξελίξεων σε επίπεδο ελέγχου εφαρμογής των νόμων, σε επίπεδο συμπεριφορών και νοοτροπιών, σε επίπεδο συνολικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, της οικονομίας και της πολιτικής. Το όχημα για αυτή την αλλαγή περνά μέσα από την ευαισθητοποίηση, μέσα από την αναγνώριση του προβλήματος και μέσα από τη συμμετοχή.
Εδώ θα σταθούμε ιδιαίτερα στον τομέα της ευαισθητοποίησης. Η ευαισθητοποίηση μπορεί και πρέπει να γίνει δραστική τόσο μέσα από τον ακτιβισμό όσο και μέσα από τα κοινωνικά μηνύματα ή από το δημόσιο διάλογο. Πρέπει να πάρει όλες τις δυνατές μορφές και βέβαια να διασυνδεθεί και με την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της.

Περισσότερα...
 
Η ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η «ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (του Τάσου Σαραντή) Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 14:55

eyboia aioliko parko 1Έχοντας ήδη κορεστεί από τη λειτουργία 352 ανεμογεννητριών εγκατεστημένων σε 34 αιολικά πάρκα, η νότια Kαρυστία και η ευρύτερη περιοχή της νότιας Εύβοιας πιέζονται να δεχτούν άμεσα επιπλέον 209 ανεμογεννήτριες που θα εγκατασταθούν σε 27 νέα αιολικά πάρκα.

Η υπερσυγκέντρωση αιολικών πάρκων στη νότια Εύβοια έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, καθώς ανησυχούν για την ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστούν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, αλλά και οι τοπικές οικονομικές δραστηριότητες.

Περισσότερα...
 
ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ… (του Στέφανου Σταμέλλου) Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 18:31

oiti-metalleytiki-drastirΕπανέρχεται  στο προσκήνιο το θέμα των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην Οίτη με αφορμή  την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Οίτης [oiti.gr] της αρνητικής γνωμοδότησης και των αντιρρήσεων του Φορέα σχετικά με την παράταση ισχύος της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), που αφορά στις ερευνητικές γεωτρήσεις βωξίτη της μεταλλευτικής εταιρείας ΕΛΜΙΝ στην Οίτη.

Περισσότερα...
 
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 14:02

internetΟ Τιμ Μπέρνερς Λι, ο άνθρωπος που δημιούργησε το διαδίκτυο, το world wide web (www), προειδοποιεί για τις τρεις τάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην καταστροφή του internet. 
"Φαντάστηκα το διαδίκτυο ως μια ανοιχτή πλατφόρμα που θα επέτρεπε σε όλους, παντού, να μοιράζονται πληροφορίες, ευκαιρίες πρόσβασης και να συνεργάζονται πέρα από γεωγραφικά και πολιτιστικά σύνορα. Με πολλούς τρόπους, το διαδίκτυο έχει ζήσει μέχρι σήμερα αυτό το όραμα, αν και υπήρξε μια  επαναλαμβανόμενη μάχη για να κρατηθεί ανοικτό. Αλλά κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, ανησυχώ όλο και περισσότερο για τρεις νέες τάσεις, οι οποίες πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου το διαδίκτυο να εκπληρώσει τις πραγματικές δυνατότητές του ως ένα εργαλείο που εξυπηρετεί όλη την ανθρωπότητα.

Περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΔΟΙΚΟ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 18:19

pandoiko 265Δελτίο Τύπου: Προσφυγές του ΠΑΝΔΟΙΚΟ στο ΣτΕ για τους Δασικούς Χάρτες
Βόλος 03/04/2017 -- ΠΑΝΔΟΙΚΟ2016-17/71

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), με δύο Αιτήσεις Ακύρωσης, για παραβιάσεις της Σύμβασης του Arhus και του Συντάγματος, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάρτησης των Δασικών Χαρτών.
Με την πρώτη ζητά την ακύρωση της ΚΥΑ 151585/323/03.02.2017 (ΦΕΚ τ. Β΄ 347/08.02.2017), με την οποία θεσπίστηκε «αναλογικό παράβολο», προκαταβλητέο και από τις οικολογικές οργανώσεις, προκειμένου αυτές να ασκήσουν τυχόν Αντιρρήσεις κατά των Δασικών Χαρτών, που υποβάλλονται, αποκλειστικά και μόνο, με ηλεκτρονικό τρόπο.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 12

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία