Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Ευαισθητοποίηση & Επικοινωνία
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail

Η επικοινωνία είναι καθοριστικός παράγοντας για τον τομέα του περιβάλλοντος. Το επικοινωνιακό τοπίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη διαμόρφωση των εξελίξεων σε επίπεδο ελέγχου εφαρμογής των νόμων, σε επίπεδο συμπεριφορών και νοοτροπιών, σε επίπεδο συνολικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, της οικονομίας και της πολιτικής. Το όχημα για αυτή την αλλαγή περνά μέσα από την ευαισθητοποίηση, μέσα από την αναγνώριση του προβλήματος και μέσα από τη συμμετοχή.
Εδώ θα σταθούμε ιδιαίτερα στον τομέα της ευαισθητοποίησης. Η ευαισθητοποίηση μπορεί και πρέπει να γίνει δραστική τόσο μέσα από τον ακτιβισμό όσο και μέσα από τα κοινωνικά μηνύματα ή από το δημόσιο διάλογο. Πρέπει να πάρει όλες τις δυνατές μορφές και βέβαια να διασυνδεθεί και με την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της.

Περισσότερα...
 
ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΛΥΝΣΗ – ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ (του Πέτρου Θέμελη) Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 14:33

P.Themelis-potamia-molynsiΟ χρόνος που μας χωρίζει από το παρελθόν αποτελείται από μιαν αδιάσπαστη αλληλουχία αρχαιολογικών και ιστορικών στρωμάτων, δεν είναι ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, δεν διακόπτει την πολιτιστική συνέχεια αλλά αποτελεί το σταθερό έδαφος της διαδικασίας στην οποία έχει τις ρίζες του το παρόν.(1) Tο παρελθόν συνεχίζει την ύπαρξή και την επίδρασή του διά μέσω των γενεών, είναι υψίστης σημασίας μορφωτική και ανθρωπιστική δύναμη.

Περισσότερα...
 
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΤΟΥΣ! Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017 16:17

agrotes-tanzanias1Οι σπόροι της Αφρικής και οι παραδοσιακοί τρόποι ανταλλαγής τους, στο στόχαστρο των μεγάλων αγρο-βιομηχανιών, με όχημα και πρόφαση την παροχή αναπτυξιακής βοήθειας! 

Σε αντάλλαγμα «αναπτυξιακής» βοήθειας, η Τανζανία καλείται να δώσει στις Δυτικές –πολυεθνικές- αγροβιομηχανίες πλήρη ελευθερία και προστασία των πατενταρισμένων σπόρων τους. «Ογδόντα τοις εκατό των σπόρων στη χώρα σήμερα, μοιράζονται ή πωλούνται σε ένα άτυπο σύστημα μεταξύ συγγενών, γειτόνων, και φίλων. Ο νέος νόμος ποινικοποιεί αυτή την πρακτική στην Τανζανία, λέει ο Michael Farrelly της TOAM, (κίνημα για τη βιολογική γεωργία στην Τανζανία)

Περισσότερα...
 
Η ΦΟΝΙΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΛΑΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ 2011 (Έγγραφο) (του Νίκου Αβουκάτου) Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2016 12:50

karla 2011 eggrafoΗ Κάρλα, μια υπο σύσταση «λίμνη» με νερό από το 2009, θα μπορούσε με κατάλληλο σχεδιασμό και υλοποίηση να έχει σήμερα λιμνολογικά χαρακτηριστικά που ευνοούν την καλή οικολογική κατάσταση και όχι τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα μαζικών θανάτων ζωικών οργανισμών.
Εξαιτίας των δεκάδων νεκρών ειδών πτηνών (αργυροπελεκάνοι, σταχτοτσικνιάδες και κορμοράνοι) το τελευταίο διάστημα στην Κάρλα, σήμανε συναγερμός στους αρμόδιους φορείς. Χρειάστηκε να γίνουν συζητήσεις και συσκέψεις αρκετών ωρών.

Περισσότερα...
 
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΑΡΙΑ & ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΝΕΚΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ ΛΗΜΝΟΥ (της Μυρσίνης Τζινέλλη) Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2016 14:24

alyki-limnou-1Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στον υδροβιότοπο της Αλυκής Λήμνου τη μεγαλύτερη φυσική αλυκή  της χώρας και τη μοναδική που δεν ειχε επηρεαστεί από τον άνθρωπο, ενάμιση χρόνο μετά την παρέμβαση του Δήμου που άνοιξε κανάλι ενώνοντάς την με τη θάλασσα και η  οικολογική ισορροπία της περιοχής άλλαξε. Χιλιάδες ψάρια και καβούρια νεκρά, για δεύτερο καλοκαίρι δεν παρήγαγε αλάτι, καταστροφή της χλωρίδας και εν γένει του υδροβιότοπου που συντηρούσε ένα μεγάλο αριθμό από σπάνια και απειλούμενα είδη πολλά από τα οποία φέτος οι κάτοικοι δεν τα είδαν να έρχονται στην περιοχή.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 11

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία