Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό

            Η εποχή μας πρέπει να είναι καταρχήν εποχή της ανθρωπότητας της οποίας χαρακτηριστικό θα είναι η πρόσβαση του ανθρώπου στην ανθρωπότητα.  Η μέση κίνηση κα η ενότητα με την ανθρωπότητα αυτή αναδεικνύει τον παγκόσμιο άνθρωπο, τον πολίτη του κόσμου με το δικαιϊκό πρόσταγμα της ελευθερίας του ανθρώπου, με την πνευματική ασφάλεια του ανθρώπου σε αυτή την κίνηση χωρίς σύνορα.  

Περισσότερα...
 
ΟΙ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ (του Jim Butcher) PDF Εκτύπωση E-mail
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 14:50

image-20170209-8643-1eb17xrΜετάφραση (και σχόλια) του Μιχάλη Θεοδοσιάδη

Οι αυτοαποκαλούμενοι πολίτες του κόσμου καθοδηγούνται από περιφρόνηση για τους λαούς.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, μετά την εκλογική του νίκη και κατά το πρώτο στάδιο της περιοδείας του στο Cincinnati (Ohio) δήλωσε πως «δεν υπάρχει παγκόσμιος [εθνικός] ύμνος. Δεν υπάρχει παγκόσμιο νόμισμα. Δεν υπάρχει πιστοποιητικό παγκόσμιου πολίτη». Ο Trump δεν είναι ο μόνος που απορρίπτει την ιδέα της παγκόσμιας πολιτότητας [1]. Μιλώντας στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος το φθινόπωρο, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May, ισχυρίστηκε ότι «αν πιστεύετε πως είστε πολίτες του κόσμου, τότε είστε πολίτες του πουθενά. Δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει πολιτότητα».

Περισσότερα...
 
ΤΑ ΣΧΕΣΙΑΚΑ ΑΓΑΘΑ (του Γιώργου Κολέμπα) Εκτύπωση E-mail
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό
Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2016 12:41

sxesiaka agatha freeΗ ανθρώπινη ομάδα ξεκινά από την απαρχή της ανθρώπινης ιστορίας. Μαζί με την αντίληψη για τη «μάνα θεά φύση», κυριάρχησε και η αντίληψη για τη «μάνα κοινότητα».

Στη βάση αυτών των δύο βασικών αντιλήψεων για τις δύο «μαμάδες» ενηλικιώθηκε ο άνθρωπος σαν όν και είδος, περνώντας από τις πρωτόγονες εξισωτικές κοινωνίες στις πιο σύνθετες, στις οποίες υπήρξαν ταξικές διαφοροποιήσεις, λόγω της ανισοκατανομής της εξουσίας.

Περισσότερα...
 
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ (του Γελωτοποιού) Εκτύπωση E-mail
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό

Anthropos-astra 1«Και τιμούσαν τον Ιανό οι Ρωμαίοι, τον θεό της ειρήνης και του πολέμου, τον  θεό όλων των ενάρξεων και όλων των μεταβάσεων»

ΘΕΣΗ – Το πρώτο πρόσωπο του Ιανού

«Ο κόσμος ξεκίνησε χωρίς τον άνθρωπο και θα τελειώσει χωρίς αυτόν», Claude Levi-Strauss
Έγραφα τις προάλλες ότι «η τέχνη είναι το άλλοθι της ανθρωπότητας». Σήμερα νιώθω ότι η τέχνη, τα γράμματα, ο πολιτισμός είναι το ψευδές άλλοθι των δολοφόνων.

Περισσότερα...
 
GIORDANO BRUNO: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Εκτύπωση E-mail
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό
Τετάρτη, 18 Νοέμβριος 2015 13:19

paidi1062«Θα έρθει η μέρα που ο άνθρωπος θα ξυπνήσει από την λήθη και θα καταλάβει επιτέλους ποιος είναι πραγματικά και σε ποιον παρέδωσε τα ινία της ύπαρξης του, σε ένα παραπλανητικό μυαλό, ψευδή, που τον κρατά και τον καθιστά σκλάβο.

Ο άνθρωπος δεν έχει όρια και όταν μια μέρα θα το καταλάβει και θα το συνειδητοποιήσει, θα είναι ελεύθερος και εδώ σε αυτόν τον κόσμο.

Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, εμείς είμαστε η αιτία του εαυτού μας. Έχοντας γεννηθεί σε αυτόν τον κόσμο, πέφτουμε στην ψευδαίσθηση των συναισθημάτων… πιστεύουμε σε ότι βλέπουμε. Αγνοούμε πως είμαστε τυφλοί και κουφοί.

Περισσότερα...
 
KΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ! (του Δημήτρη Γκιβίση) Εκτύπωση E-mail
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό
Τετάρτη, 17 Δεκέμβριος 2014 15:29

Maasai-elder-in-tanzania-011Με την διαδήλωση της Τρίτης στην πρωτεύουσα Ντοντόμα, την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Μιζέγκο Πίντα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Μασάι στην Τανζανία. Σύμφωνα με το κυβερνητικό τελεσίγραφο, μέχρι το τέλος του χρόνου περίπου 40.000 αυτόχθονες θα πρέπει να μετακινηθούν αναγκαστικά, προκειμένου η γη των προγόνων τους να χρησιμοποιηθεί από την βασιλική οικογένεια του Ντουμπάι για το κυνήγι άγριων ζώων.

Περισσότερα...
 
ZYGMUNT BAUMAN: Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΦΟΒΩΝ Εκτύπωση E-mail
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό
Τετάρτη, 17 Σεπτέμβριος 2014 11:57

fearΠαράξενη αλλά τόσο κοινή και οικεία σε όλους μας είναι η ανακούφιση που νιώθουμε, και η αιφνίδια συρροή ενέργειας και θάρρους, όταν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ανησυχίας, αγωνίας, σκοτεινών προαισθημάτων, ημερών γεμάτων φόβο και άγρυπτων νυχτών, αντιμετωπίζουμε τελικά τον πραγματικό κίνδυνο: μια απειλή την οποία μπορούμε να δούμε και να αγγίξουμε. 

Περισσότερα...
 
Ο ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΩΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ (της Κρυσταλλίας Ιωαννίδου) Εκτύπωση E-mail
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό
Τρίτη, 29 Ιούλιος 2014 09:12

220px-UniversumΗ Ινδική σκέψη, καθ' όλη τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της, χαρακτηρίζεται από την πεποίθηση ότι πίσω από τη συνεχή ροή των φαινομένων υπάρχει κάτι το άφθαρτο και το Απόλυτο, που για τη γνώση του και την πραγμάτωσή του, η Ινδική εσωτερική παράδοση αφιέρωσε την αποκλειστική της φροντίδα. Αυτό το κάτι που οι Ινδοί αποκαλούν Μπράχμαν, Υπέρτατο Πνεύμα, μόνη Πραγματικότητα, Αγέννητο, Αιώνιο, Αυθύπαρκτο, Απεριόριστο, Απροσδιόριστο και Ακατανόητο, βρίσκεται έξω από τις κατηγορίες της νόησης και δεν υπόκειται σε κανένα προσδιορισμό. Τόσο οι Βέδες όσο και οι Ουπανισάντς ασχολούνται με τη σπουδή του Μπράχμαν.

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Εκτύπωση E-mail
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό

Ανατολή και Δύση Η εποχή μας είναι μοναδική για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ο πρωτοφανής βαθμός επικοινωνίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης για τον ανθρώπινο πολιτισμό είναι μεγάλες και δεν περιορίζονται στην «ελεύθερη» διακίνηση του κεφαλαίου. Αναδεικνύονται συνεχώς νέες προκλήσεις.
Η σταδιακή «αντιγραφή» -από τη Δύση- του κινεζικού μοντέλου εργατικών δικαιωμάτων είναι η πιο πρόσφατη. Προηγήθηκε η «αντιγραφή» από την Κίνα του καπιταλιστικού μοντέλου οικονομίας.

Περισσότερα...
 
ΝΕΑ ΑΘΗΝΑ, ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ E-mail
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό

AkropolisΉταν παλιά πόλεις της δόξας, της ακμής και της παρακμής. Mε εκείνη τη δόξα που χρειαζόταν όλη την τέχνη ενός Ομήρου, ενός Βαλμίκι[1] και ενός Βυάσα [2]. Σε ένα τέτοιο όραμα επεχείρησαν και οι ηγέτες του πνεύματος να δημιουργήσουν νέες πόλεις, ενώ η βασική πόλη και πολιτεία είναι όλος ο κόσμος. Η «πόλις τετράγωνος κείται»  μέχρι της ιερής πόλεως ή του άστεος του Θεού. Πολιτείες της κατάνυξης της ελευθερίας όπως η Αθήνα ή τα Μέγαρα ή άλλες κατά χρόνους και στιγμές υπό το φως των προσώπων και του λόγου, από του Κόδρου τη θυσία [3] ως του Κλεομένη [4] τις αξίες.

Περισσότερα...
 
ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ --- Σειρά Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό Εκτύπωση E-mail
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό
Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2009 14:17


Η πρώτη Διάσκεψη του Κοινοβουλίου των Θρησκειών του Κόσμου το 1893 στο Σικάγο
 (Πηγή: Parliament of World’s Religions)

        Το Κοινοβούλιο των Θρησκειών του Κόσμου συσπειρώνει θρησκευτικές και πνευματικές κοινότητες και τους ηγέτες τους από ολόκληρο τον κόσμο.

        Σκοπός του Κοινοβουλίου από την πρώτη του σύγκλιση το 1893 στο Σικάγο των ΗΠΑ, είναι να φέρει πιο κοντά τους θρησκευόμενους του πλανήτη  προκειμένου να διαδοθούν οι αξίες της ειρήνης, της διαφορετικότητας και της κοινής προόδου στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αλληλοκατανόησης μεταξύ των διαφόρων θρησκειών.

Περισσότερα...
 
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ (του Δημοσθένη Κυριαζή) --- Σειρά Ανθρωπότητα, Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό Εκτύπωση E-mail
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό
Τετάρτη, 26 Αύγουστος 2009 14:27


Φωτό:Wikimedia

         Από τα πάρα πολλά που μπορεί κάποιος να πει γι’ αυτό το θέμα, θα περιορισθούμε να δώσουμε κάποιες  σύντομες απαντήσεις στα ακόλουθα τέσσερα ερωτήματα:

         1ο Ερώτημα
Τι είναι το πολίτευμα της δημοκρατίας και ποιες οι διαφορές του από το σημερινό πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας
         Η λέξη δημοκρατία, που υπάρχει στις γλώσσες όλων των λαών του κόσμου, είναι Ελληνική. Προέρχεται από τη σύζευξη των λέξεων Δ ή μ ο ς και Κ ρ ά τ ο ς.

Περισσότερα...
 
Α .ΠΛΑΝΗΤΚΟ ή ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ - Εισαγωγή στην ιδέα Εκτύπωση E-mail
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό

Πρόταση της ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ

Στο σύγχρονο κόσμο απαιτείται μια ιδιαίτερη ταυτότητα σε κάθε τόπο η οποία να είναι αναγνωρίσιμη σε διεθνές πεδίο για την προσέλκυση τουριστών, επενδυτών ώστε οι δράσεις του κοινού που προέρχεται τόσο από την τουριστική όσο και από την οικονομική αγορά να μπορούν να δικτυωθούν και να διασυνδεθούν με το ευρύ διεθνές πεδίο. Η ανάδειξη αυτή της ταυτότητας ενός τόπου και η δημιουργία μιας ταυτότητας για να είναι βιώσιμη και αποτελεσματική πρέπει να εκπληρεί τουλάχιστον δυο προϋποθέσεις:

Περισσότερα...
 
Β. ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ή ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ – Αναλυτικότερη παρουσίαση της πρότασης για το Πλανητικό ή Αμφικτι-ονικό Χωριό Εκτύπωση E-mail
Ανθρωπότητα Πλανητικό & Αμφικτιονικό Χωριό

Πρόταση της ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ

Ας έρθουμε στην αναγνωρισιμότητα αυτής της δράσης και στη δυναμική επικαιροποίησής της. Θα λέγαμε ότι το κοινό των Αμφικτιόνων χρησιμοποιήθηκε ως μητρικός θεσμός από πολλές σύγχρονες μορφές μετά από την ιστορική υπόδειξη του Εμμ. Καντ, του μεγάλου διαφωτιστή και ενός από τους πρώτους κήρυκες της ευρωπαϊκής ομοσπονδοποίησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινωνίας των Εθνών. Όταν ο Καντ μιλάει για τη μεγάλη κοινωνία των εθνών, πριν από 200 περίπου χρόνια, σημειώνει παρενθετικά το κοινό των Αμφικτιόνων.

Στο σύγχρονο κόσμο υπάρχουν επίγονοι αυτής της μητρικής ιδέας στη μορφή που πήρε η Κοινωνία των Εθνών και ύστερα ο ΟΗΕ ως χαλαρά σχήματα, στη μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στις κοινοπολιτείες κτλ. και γενικά στον σχηματισμό forum διαβούλευσης για την επίλυση διενέξεων και διαφορών και για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων.
 

Περισσότερα...
 


Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία