Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Διάλογος με τις Δημόσιες Αρχές
«ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ» (της Αφροδίτης Τζιαντζή) Εκτύπωση E-mail
Διάλογος με τις Δημόσιες Αρχές
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 15:07

nero 13Είναι ενδιαφέρουσα η ταύτιση των Βερολινέζων με τους Θεσσαλονικείς, καθώς και οι δύο κοινωνίες έχουν διεξαγάγει και συνεχίζουν να διεξάγουν αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ύψιστου δημόσιου αγαθού, του νερού.

Στο Βερολίνο ταξίδεψε πρόσφατα το «Για Κ.ΑΛ.Ο.» και η «Εφ.Συν.» σε σεμινάριο που διοργάνωσαν Γερμανοί συνδικαλιστές, ακτιβιστές και κινήσεις πόλης συγκρίνοντας την εμπειρία της Τρόιχαντ (Treuhand), της βουτηγμένης στα σκάνδαλα εταιρείας που «ρευστοποίησε» το σύνολο των κρατικών εταιρειών της Αντατολικής Γερμανίας, με τη σύγχρονη Ελλάδα του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου.

Περισσότερα...
 
ΑΓΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ (του Στέργιου Ζιαμπάκα) Εκτύπωση E-mail
Διάλογος με τις Δημόσιες Αρχές
Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2016 13:16

agrotika proiontaΟ στόχος; Μια δίκαιη και ηθική τιμή σε ποιοτικά διατροφικά προϊόντα, με όφελος για τον παραγωγό και τον καταναλωτή.
Το μέσο; Η θεσμοθέτηση των αγορών χωρίς μεσάζοντες με κριτήρια αλληλέγγυας οικονομίας.

Μπορεί για κάποιους να φαίνεται αντιφατικό, αλλά το ίδιο το κίνημα ζητά τη θεσμοθέτησή του, με τα μέλη του πανελλαδικού συντονιστικού αλληλέγγυων δράσεων χωρίς μεσάζοντες να έχουν καταθέσει μια πλήρη πρόταση νόμου στη γενική γραμματεία Εμπορίου.

Περισσότερα...
 
EΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ: Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (του Μιχάλη Μπούργου) Εκτύπωση E-mail
Διάλογος με τις Δημόσιες Αρχές
Τρίτη, 29 Μάρτιος 2016 13:28

epanekkinisi viomixaniasΩς δυνητική πιλοτική εφαρμογή αξιολογείται η περίπτωση της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», η οποία παρέχει τις προϋποθέσεις, τις δυνατότητες και τις υποδομές για σημαντικές καινοτόμες επιλογές σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Οι μηχανές θα μπουν ξανά μπροστά από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Η οικονομική κρίση, που με ιδιαίτερη σφοδρότητα βιώνει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, είναι αποτέλεσμα του λανθασμένου αναπτυξιακού μοντέλου που ακολούθησε η χώρα από τη δεκαετία του 1980, που οδήγησε στον μαρασμό πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής.

Περισσότερα...
 
ΒΑΣΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (του Γιώργου Τριμπέρη) Εκτύπωση E-mail
Διάλογος με τις Δημόσιες Αρχές
Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2016 14:22

science-and-technologyΑφορμή για το κείμενο που ακολουθεί αποτέλεσε ένα άρθρο που δημοσίευσε στις 23 Οκτ. 2015 στη “ΤΗΕ WALL STREET JOURNAL” ο Matt Ridley, Βρετανός δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, τραπεζίτης, συντηρητικό μέλος του House of Lords, βραβευμένος για τις νεοφιλελεύθερες ιδέες του. Ο τίτλος του άρθρου του: “Ο μύθος της βασικής έρευνας”.
Πολύ επιγραμματικά, η επιστημονική έρευνα κατηγοριοποιείται ανάλογα με τον επιδιωκόμενο σκοπό ή κίνητρο. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ “βασική έρευνα είναι η πειραματική ή θεωρητική εργασία της οποίας ο πρωταρχικός σκοπός είναι η απόκτηση νέας γνώσης θεμελιωδών φαινομένων και παρατηρήσιμων γεγονότων, χωρίς να αποβλέπει σε καμία συγκεκριμένη εφαρμογή ή χρήση.

Περισσότερα...
 
ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΘΕΣΜΙΣΗ (του Αντώνη Μπρούμα) Εκτύπωση E-mail
Διάλογος με τις Δημόσιες Αρχές
Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2016 10:50

NotcentralbΣήμερα βιώνουμε μία σύγκρουση, που διαχέεται σε όλες τις πτυχές του κοινωνικού. Στον έναν πόλο της σύγκρουσης, τον κυρίαρχο, βρίσκεται ο κόσμος των κρατών και του κεφαλαίου. Στον αντίπαλο πόλο τοποθετούνται τα κινήματα, οι σύγχρονες κοινωνίες σε κίνηση. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο αυτών κόσμων θα καθορίσει σε ποιες κοινωνίες θα ζήσουμε τον 21ο αιώνα, αν αυτές θα είναι καπιταλιστικές, αν θα είναι απελεύθερες ή αν θα έχουν εξωκείλει στον ολοκληρωτισμό.
Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να είμαστε σήμερα με τα πληθυντικά κοινωνικά κινήματα, γιατί είναι τα υπαρκτά συλλογικά υποκείμενα που αποτελούν τον σύγχρονο αντικαπιταλιστικό πόλο και προωθούν την ριζοσπαστική κοινωνική αλλαγή.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 2

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία