Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Πράσινη Δόμηση
ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΑΧΥΡΟΠΗΛΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ~ Το πρώτο με οικοδομική άδεια σε πολεοδομικό ιστό «Θ» Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2015 14:19

axyrophlo volos 1Στην περιοχή των Παλαιών και ειδικότερα στη συμβολή των οδών Δοϊράνης – Παπακυριαζή ανεγείρεται την περίοδο αυτή το πρώτο σπίτι από αχυροπηλό, το οποίο κατασκευάζεται σε πολεοδομικό ιστό πόλης σε πανελλαδικό επίπεδο.
Οι εργασίες ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα και σύντομα θα ολοκληρωθούν, ενώ μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να κατοικηθεί. Πρόκειται για διώροφη οικοδομή αποτελούμενη από δύο διαφορετικές κατοικίες συνολικού εμβαδού 131 τετραγωνικών μέτρων, που θα διαθέτει όλα τα σύγχρονα φιλοπεριβαλλοντικά χαρακτηριστικά, ώστε να επιτυγχάνει χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.

Περισσότερα...
 
ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΟΜΗΣΗ: ΔΕΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2013 Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 28 Αύγουστος 2013 15:00

Nέες πρακτικές υιοθετούνται στον ολοένα και περισσότερο αναπτυσσόμενο κλάδο της πράσινης δόμησηςΟ κλάδος της πράσινης δόμησης αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς ώστε συμβατικές μέθοδοι κατασκευής και υλικά να υποκαθίστανται από περιβαλλοντικά φιλικότερες επιλογές.

Ακόμα και κατασκευαστικές εταιρείες στις ΗΠΑ επιχειρούν να παρουσιάσουν διαφορετικές λύσεις μείωσης του οικολογικού τους αποτυπώματος και περιορισμού του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των προϊόντων τους.

Περισσότερα...
 
TA ΦΥΚΙΑ ΩΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 10 Μάιος 2013 12:40

Φύκια, ένα νέο καινοτόμο υλικό δόμησηςΤην πρόταση κατασκευής κτιρίων από φύκια παρουσίασαν αρχιτέκτονες στην Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής του Αμβούργου. Σύμφωνα με τους ειδικούς η πρόσοψη ενός κτιρίου που είναι καλυμμένη με φύκια μπορεί να αξιοποιηθεί για εξοικονόμηση ενέργειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση, η πρόσοψη του κτιρίου καλύπτεται με γυάλινα τμήματα που λειτουργούν ως ενυδρεία. Αυτά περιέχουν νερό και πράσινα φύκια.

Περισσότερα...
 
ΔΡΟΣΕΡΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΒΑΦΕΣ ΟΡΟΦΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ --- Σειρά Πράσινη Δόμηση Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2012 13:43
Eιδικές βαφές πεζοδρομίων αντανακλούν τη θερμότηταΗ χρήση “δροσερών” υλικών στην κατασκευή δρόμων και πεζοδρόμων αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για τη μείωση των θερμοκρασιών στις πόλεις κατά τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού, υποστηρίζει νέα έρευνα.
Έρευνα Ελλήνων επιστημόνων έδειξε πως οι θερμοκρασίες εδάφους μειώθηκαν κατά 12 βαθμούς Κελσίου και η θερμοκρασία ατμόσφαιρας κατά 1,9 βαθμούς Κελσίου μετά την εγκατάσταση δροσερών πλακών πεζοδρομίου στο πάρκο Φλοίσβου στην Αθήνα.
Περισσότερα...
 
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ --- Σειρά Πράσινη Δόμηση Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2012 12:31
energiakes-gefyres_pontikiΟι γέφυρες είχαν πάντοτε μια γοητεία, γι’ αυτό και αποτελούν το απόλυτο αντικείμενο πειραματισμού για τους designers σε ολόκληρο τον κόσμο. Και οι γέφυρες που οραματίζονται για το όχι και πολύ μακρινό μέλλον δεν θα έχουν καμιά σχέση με αυτές που ξέρουμε, αφού θα είναι εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και τροφίμων αλλά και κατασκευές υψηλής αισθητικής που θα αποτελούν από μόνες τους τουριστική ατραξιόν. Δύο διαγωνισμοί που έγιναν πρόσφατα αποδεικνύουν με τον πιο απτό τρόπο ότι οι οραματιστές των νέων γεφυρών κάνουν ένα εντυπωσιακό άλμα στο μέλλον.
Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 2

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία