Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Πράσινη Οικονομία
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail

      Ο τομέας της οικονομίας είναι ο κύριος παράγοντας της επίδρασης του ανθρώπου στο περιβάλλον. Είναι το όχημα της περιβαλλοντικής κρίσης. Είναι  ο σκληρός της πυρήνας και ο δομικός λίθος αυτής της κρίσης. Στον τομέα της οικονομίας είναι που συναρθρώνονται όλες εκείνες οι νοοτροπίες, οι συμπεριφορές και οι θεσμικές συνθήκες που θέτουν σε πορεία σύγκρουσης τον άνθρωπο με το περιβάλλον.  

Περισσότερα...
 
ΣΤΟ 40% ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΙ ΑΠΕ ΕΩΣ ΤΟ 2030 (του Κοσμά Ζακυνθινού) Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016 13:34

ape 2030 1Στο 40% της παραγωγικής ικανότητας ηλεκτρικού ρεύματος θα αντιστοιχεί το μερίδιο των ΑΠΕ, έως το 2030, διπλασιάζοντας τη δυναμική του εν συγκρίσει με το σημερινό μερίδιο αγοράς, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού ΑΠΕ (IRENA).

Όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής του IRENA, Adnan Amin, η ανάπτυξη αυτή οφείλεται στο χαμηλότερο κόστος της τεχνολογίας, τονίζοντας ότι «αναμένουμε πως με χαμηλότερο κόστος τεχνολογίας, ως το 2030 θα έχουμε μια παραγωγική ικανότητα στο παγκόσμιο σύστημα ενέργειας περίπου στο 40%, το οποίο αποτελεί εξαιρετική ανάπτυξη». Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι το μερίδιο των ΑΠΕ στο παγκόσμιο σύστημα ενέργειας είναι αυτή τη στιγμή στο 22%.

Περισσότερα...
 
ΑΝΤΙΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (του Γιώργου Κολέμπα) Εκτύπωση E-mail

antio anaptyxiΗ παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική οικονομία και πριν, αλλά και στην παρούσα κρίση της, ξέρει να βάζει μόνο 3 ταυτόσημους στόχους: μεγέθυνση! επέκταση! ανάπτυξη!
Οι δε πολιτικοί της εκφραστές αναμασάνε συνέχεια τα ίδια λόγια: αν θέλουμε κοινωνική ευημερία θα την πετύχουμε μόνο μέσω της οικονομικής ανάπτυξης! Από την Αριστερά μέχρι τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Νέο-φιλελεύθερους υπάρχει ταύτιση: όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ανάπτυξη, από την Ελλάδα και την Ευρώπη, μέχρι και την πιο απομακρυσμένη περιοχή. Όση περισσότερη ανάπτυξη τόσο το καλύτερο.
Καπιταλισμός χωρίς ανάπτυξη; Κάτι αδιανόητο!

Περισσότερα...
 
Ο ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (του Φιλήμωνα Καραμήτσου) Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 02 Ιούνιος 2015 11:26

vasilis nitsiakosΟ καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Νιτσιάκος, με πολύχρονο και αναγνωρισμένο διεθνώς έργο, αναδεικνύει το παράδειγμα μιας μικρής ορεινής κοινότητας της Κόνιτσας, στα Μαστοροχώρια, της σημερινής Πηγής, και παλιά Πεκλάρι, στο βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις γιαννιώτικες εκδόσεις Ισνάφι, «Πεκλάρι-Κοινωνική οικονομία μικρής κλίμακας». Μία κοινότητα που ώς τις μέρες μας σχεδόν, τη δεκαετία του ’70, ήταν αυτάρκης, σε μία διαρκή σχέση με το περιβάλλον γύρω της, παράγοντας μια οικονομία βιωματικής αειφορίας και ένα σύστημα κοινοτικού εξισωτισμού, που δεν αποτελούσαν μια εξαίρεση, αλλά μια κοινή συνθήκη για εκατοντάδες χωριά της πατρίδας μας που επιβίωσαν επί αιώνες.

Περισσότερα...
 
ΚΡΗΤΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ 5000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΠΗΓΑΝΙΑ Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 29 Αύγουστος 2013 13:43

Eξαιρετικά ενδιαφέρουσα η πρόταση δημιουργίας βοτανικού πάρκου στον ΑπηγανιάΠρόταση για τη δημιουργία βοτανικού πάρκου έκτασης 5000 στρεμμάτων στον Απηγανιά του νομού Λασιθίου στην Κρήτη κατέθεσε προς την Περιφέρεια Κρήτης, το δήμο Ιεράπετρας και τη Δασική Υπηρεσία Λασιθίου το δίκτυο ΟικοΚρήτη.
Όπως αναφέρει το δίκτυο “η χλωρίδα της Κρήτης συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλουσιότερες της Ευρώπης και έχει τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα. Συνολικά αριθμεί 1700 είδη αυτοφυών φυτών εκ των οποίων τα 200 ενδημικά, φύονται δηλαδή μόνο στην Κρήτη και το γεγονός αυτό την καθιστά σημείο αναφοράς, πόλο έλξης για όλα τα πανεπιστήμια βιολογίας, βοτανολογίας, γεωπονίας και οικολογίας σ’ όλο τον κόσμο.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 3

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία