Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Μ.Κ.Ο. - Κοινωνία Πολιτών
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail

        Ο τομέας του περιβάλλοντος αναδείχθηκε σαν ένας από τους σημαντικότερους τομείς έκφρασης και δυναμικής της κοινωνίας των πολιτών και των ΜΚΟ. Οι ΜΚΟ έπαιξαν έναν από τους πλέον καθαρούς ρόλους σε αντίθεση με άλλους τομείς που θα λέγαμε μπορούσαν να είναι περισσότερο ύποπτοι. Βέβαια, τα ζητήματα που είναι συναφή με την σύνδεση των ΜΚΟ με γεωπολιτικές στρατηγικές, με «στρατηγικές της εικόνας» μεταξύ Βορρά-Νότου, Ανατολής-Δύσης, Τρίτου Κόσμου, Δημοκρατικών ή μη Δημοκρατικών «καθεστώτων» είναι κρίσιμα και σ’ αυτό τον τομέα.

Περισσότερα...
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 26ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΝΔΟΙΚΟ Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2016 19:11

pandoiko 265Στην Κόρινθο το Σάββατο 12/11/2016 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η 26η τακτική Συνέλευση των αντιπροσώπων των μελών του ΠΑΝΔΟΙΚΟ. Μετά τη διαπίστωση της απαρτίας (παρευρίσκονται 18 αντιπρόσωποι επί συνόλου 18 ταμειακά τακτοποιημένων και 41 εγγεγραμμένων οργανώσεων) εκλέχτηκαν ομόφωνα: ως πρόεδρος της Γ.Σ. ο Δημήτρης Λυμπουρίδης, ως αντιπρόεδρος ο Γιάννης Βερβερίδης και ως γραμματέας η Μαίρη Χουλιέρη.

Στην αρχή της Γενικής Συνέλευσης και με πρόταση του Προεδρείου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των εκλιπόντων Κυριάκου Δοματζόγλου και Ρόζας Μηνακούλη. Σύνεδροι μίλησαν για την προσωπικότητα και την προσφορά τους.

Περισσότερα...
 
26ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΔΟΙΚΟ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΑΠΟΦΑΣΗ Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 16:06

pandoiko logo3Δελτίο Τύπου 15/11/2016

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Κόρινθο (11-13 Νοεμβρίου 2016) το 26ο Συνέδριό του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) με θέμα: «Περιβάλλον και πλαστικό. Η πλαστική σακούλα».

Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου ήταν: η ΚΕΔΕ, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης  Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) «ΑΡΙΩΝ», το Δίκτυο ΦοΔΣΑ και ο Δήμος Κορινθίων.

Περισσότερα...
 
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2016 08:00

omades-synergasiasΣύμφωνα με τον ελληνικό μύθο, ο πρώτος ανιδιοτελής εθελοντής ήταν ο Προμηθέας, ο τιτάνας που έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς και την έδωσε στους ανθρώπους και μαζί, τους χάρισε τη γνώση και τις τέχνες. Ο Δίας, σαν πατέρας και αρχηγός των θεών, τον τιμώρησε, στέλνοντας τον Ήφαιστο να τον σταυρώσει στον Καύκασο, κρατώντας τον εκεί καρφωμένο σε ένα βράχο. Αιώνες μετά, σύμφωνα πάλι με έναν άλλο μύθο της ελληνικής μυθολογίας, ένας άλλος μεγάλος εθελοντής, ο ημίθεος Ηρακλής θα τον απελευθερώσει και μαζί του θα απελευθερώσει πολύτιμες αξίες της γνώσης για τον άνθρωπο. Ο μύθος συμβολίζει, ότι η θεμελιακή πηγή της γνώσης οφείλεται στο αυτόβουλο, στο εθελούσιο, στο αυτεξούσιο, στο εθελοντικό και στην ανιδιοτέλεια.

Περισσότερα...
 
ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ & ΜΑΘΗΤΕΣ Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2016 15:53

resources teachersΈνας από τους βασικούς στόχους της Φιλοζωικής Κρήτης είναι η πρόληψη των προβλημάτων που σχετίζονται με ανθρώπους, ζώα και περιβάλλον. Σημαντικό μέρος της πρόληψης είναι και η σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων ώστε να καλλιεργηθούν αισθήματα σεβασμού, συμπόνοιας αλλά και υπευθυνότητας.
Δημιουργήθηκε λοιπον η ιστοσελίδα respect4all.gr η οποία έχει υλικό προς download και χρήση από εκπαιδευτικούς εντελώς δωρεάν. Το υλικό έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και προέρχεται από άλλες ΜΚΟ παγκοσμίως.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123456ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 6

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία