Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Υγεία - Ποιότητα Ζωής
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail

Το αγαθό της υγείας σε συνάρτηση με τον ορισμό της είναι ένα κεφαλαιώδες, ένα κεντρικό θέμα μετασχηματισμού όλου του πολιτισμού. Τον ολοκληρωμένο ορισμό περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- μια σχέση αδελφοσύνης μεταξύ των ανθρώπων, μια συμβιωτική σχέση συμπάθειας με τη βιοποικιλότητα και τη ζωή σε κάθε της μορφή, καθώς και έναν πνευματικό προσανατολισμό. Είναι ένα βασικό κριτήριο για το πρότυπο ζωής και είναι συνυφασμένο και με την επιστήμη και με τις κοινωνικές παροχές στον άνθρωπο.

Περισσότερα...
 
Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ: ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ (της Μαρτίνας Αθανασίου) Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 14:50

viologia-psixikis-isorΟι σκέψεις μας ξεσπάνε στο έντερο μας πολύ πιο συχνά από όσο νομίζουμε. 
Αυτή τους η επιρροή γίνεται εμφανής από την παιδική μας ηλικία με την ύπαρξη του πονόκοιλου. Πόσες φορές δεν θέλαμε να πάμε στο σχολείο επειδή πονούσε η κοιλιά μας; Επειδή ίσως δεν είχαμε κάνει τα μαθήματά μας, ή φοβόμασταν να έρθουμε αντιμέτωποι με κάποιο αυστηρό καθηγητή, ή δύστροπο συμμαθητή. Σήμερα, πόσες φορές πονάει η κοιλιά μας όταν είμαστε αγχωμένοι για κάτι, ή όταν βιώνουμε φόβο και στεναχώρια; Δεν είναι προϊόν της φαντασίας μας, το έντερο όντως σχετίζεται άμεσα με την ψυχολογία μας!

Περισσότερα...
 
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ; (του Κωνσταντίνου Δ. Γαρδίκα) Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2016 15:39

gardikasΟμολογώ ότι η ομιλία του καθηγητή Γαρδίκα με ενθουσίασε. Ποτέ δεν μπόρεσα να συμβιβαστώ με την (εμπειρική) παρατήρηση – δεδομένο ότι ο ασθενής κόβεται σαν φέτες σαλάμι από τις άπειρες ιατρικές ειδικότητες, κάθε φέτα υφίσταται λεπτομερή εξέταση και διάγνωση και ο ασθενής παραμένει αδιάγνωστος (και συχνά πηγαίνει αδιάβαστος ή ταλαιπωρείται αφάνταστα μέχρι να βρει την υγειά του – ενίοτε με αυτο-ίαση). Η ομιλία του καθηγητή απευθύνεται σε Παθολόγους, νομίζω όμως ότι αφορά τους πάντες. Εννοώ τον κάθε έναν υγιή και υποψήφιο (χτύπα ξύλο!) ασθενή. Κυρίως όμως τα νέα παιδιά που ξεκινούν ή σκέφτονται να πάρουν το δρόμο του πιο δύσκολου και  απαιτητικού επαγγέλματος που υπάρχει.

Περισσότερα...
 
Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΤΟΥΣ 10 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016 13:33

atmosfairiki-rypansiΗ ατμοσφαιρική ρύπανση έχει γίνει η τέταρτη αιτία πρόωρων θανάτων παγκοσμίως, προκαλώντας απώλειες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δόθηκε στις 08/09/16 στη δημοσιότητα.
Η ρύπανση του αέρα σκότωσε 2,9 εκατομμύρια ανθρώπους το 2013, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που δημοσιεύονται στην έκθεση του αναπτυξιακού θεσμού. Αν προστεθούν οι επιπτώσεις της ρύπανσης στα νοικοκυριά, ιδίως εκείνης που προέρχεται από τη χρήση στερεών καυσίμων για θέρμανση ή μαγείρεμα, ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται στα 5,5 εκατομμύρια.

Περισσότερα...
 
ΥΠΝΟΣ. Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ! (του Σπάρτακου Μαρινάκη) Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 09:08

ypnos-therapeytisΌσο ζεις, μαθαίνεις. Ό,τι ψάχνεις, βρίσκεις. Όσο μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς. Κάθε μέρα συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο πόσο έχουμε βλάψει το σώμα μας. Και αναφέρομαι, φυσικά, σε όλους χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Το ανθρώπινο σώμα, το σώμα μου, το σώμα σου είναι μια τέλεια «μηχανή», η οποία έχει την έμφυτη δυνατότητα της προσαρμογής σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 3

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία