Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Υγεία & Διατροφή
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ! Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2013 14:01

ΠορτοκάλιΟ πιο φυσικός και γευστικός τρόπος για την θωράκιση του οργανισμού μας είναι το πορτοκάλι. Εντάσσοντάς το στην καθημερινή σας διατροφή θα νιώσετε ζωντάνια και ευεξία, ενώ η βιταμίνη C θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε πιο εύκολα τα κρυώματα και τις γρίπες του χειμώνα. Ένας χυμός πορτοκάλι συνίσταται από τους διατροφολόγους ως ένα από τα πέντε γεύματα της ημέρας για την καλή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού.

Περισσότερα...
 
ΣΠΑΝΑΚΙ, Η ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 02 Οκτώβριος 2013 12:37

Σπανάκι το θρεπτικότατοΤο ημερολόγιο έδειχνε 700 μ.Χ. και ο αυτοκράτορας της Κίνας, δέχθηκε ένα περίεργο δώρο από τον βασιλιά του Νεπάλ. Κάτι πράσινα φύλλα, χωρίς ιδιαίτερη οσμή και με ασυνήθιστη γεύση. Μια γεύση γλυκιά και πρωτόγνωρη, που αποκαλύφθηκε, όταν οι μάγειρες της αυτοκρατορικής αυλής, αποφάσισαν να βράσουν τα πολύτιμα χορταρικά. Και το όνομα αυτών: σπανάκι!

Περισσότερα...
 
10 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2013 13:18

Tα δέκα καλύτερα αντιοξειδωτικά τρόφιμαΈχετε σίγουρα ακούσει τη λέξη «αντιοξειδωτικά», όπως σίγουρα έχετε ακούσει επίσης το πόσο ευεργετικά είναι για την υγεία μας και πόσο σημαντικό είναι να τα λαμβάνουμε όσο το δυνατόν συχνότερα, για να αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας. Αυτό που ίσως να μην ξέρετε είναι πού θα τα βρείτε…

Συγκεντρώσαμε τις δέκα πιο σημαντικές πηγές αντιοξειδωτικών, εκείνων δηλαδή των «μαγικών» συστατικών που βρίσκονται σε συγκεκριμένες τροφές και παρεμποδίζουν τη δράση των επιβλαβών ελευθέρων ριζών στο σώμα μας.

Περισσότερα...
 
ΑΜΑΡΑΝΘΟΣ - ΤΟ ΙΕΡΟ ΦΥΤΟ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΖΤΕΚΩΝ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2013 12:37

AμάρανθοςΟ αμάρανθος μαζί με τα φασόλια και το καλαμπόκι, ήταν για χρόνια η βασική τροφή των Ίνκας και των Αζτέκων. Σε ανασκαφές που έγιναν στα σπήλαια Oxcatlan στη Vera Cruz, βρέθηκαν ανάμεσα στα κτερίσματα σπόροι αμάρανθου, οι οποίοι χρονολογούνται μεταξύ του 6.700 π.Χ.-5.000 π.Χ.. Θεωρείται ότι οι σπόροι του αμάρανθου κάλυπταν το 80% των ημερήσιων θερμιδικών αναγκών των Αζτέκων.

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2013 12:12

Σταδιακή αλλαγή στην υφή και τη γεύση των φρούτων από την κλιματική αλλαγή διαπίστωσε έρευνα στην ΙαπωνίαΗ κλιματική αλλαγή αλλάζει και τη γεύση των φρούτων, σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες!
Σύμφωνα με έρευνα στους οπωρώνες της Ιαπωνίας, η κλιματική αλλαγή έχει κάνει τα μήλα, τα αχλάδια και άλλα φρούτα πιο γλυκά και πιο μαλακά τα τελευταία 40 χρόνια.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο1234ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 2 από 4

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία