Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Υγεία & Διατροφή
Εκτύπωση E-mail

                                                ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ /ΡΙΑ:
     
Η αναρτώμενη ύλη που αφορά σε θέματα υγείας και διατροφής έχει ως σκοπό την ενημέρωση του αναγνώστη μέσω της ανάδειξης προτύπων διατροφικής συνήθειας και δεν μπορεί να αντικαταστήσει ιατρικές συμβουλές, διαγνώσεις ή και θεραπείες που χορηγούνται από γιατρούς ή από εξειδικευμένους επιστήμονες υγείας. Θα πρέπει να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στη ρουτίνα διατροφής, αγωγής ή άσκησης και γενικότερα  σε θέματα που χρήζουν ιατρικής συμβουλής.

 
ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 14:00

metallagmenaΗ σόγια και το καλαμπόκι είναι δύο από τα μεταλλαγμένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά. Η Greenpeace μας βοηθά με ερωτήσεις και απαντήσεις να εντοπίσουμε τα τρόφιμα που περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά.

Εάν ένα τρόφιμο έχει μεταλλαγμένα συστατικά, είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται στην ετικέτα. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία (Κανονισμός 1829/2003 & Κανονισμός 1830/2003 για τη Σήμανση και την Ιχνηλασιμότητα μεταλλαγμένων τροφίμων και ζωοτροφών) καθιστά υποχρεωτική τη σήμανση των προϊόντων που περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά.

Περισσότερα...
 
ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ; (της Τερέζας Κρίνιγκερ) Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 14:35

diatrofi-poios-1Η διαδικασία συγχώνευσης εταιρειών στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων συνεχίζεται, επιτρέποντας σε μια μικρή ομάδα πολυεθνικών ομίλων να ελέγχουν την αγορά τροφίμων από τον αγρό μέχρι το ράφι.

«Είναι καιρός να μη μας ενδιαφέρει απλά και μόνο το τι έχουμε στο πιάτο μας», επισημαίνεται στο κείμενο που συνοδεύει τον ετήσιο Άτλαντα Επιχειρηματικών Ομίλων για το 2017, τον οποίο εξέδωσαν από κοινού τα πολιτικά ιδρύματα Χάινριχ Μπελ και Ρόζα Λούξεμπουργκ, με τη συνδρομή των οργανώσεων Germanwatch, Oxfam και BUND, αλλά και της εφημερίδας Le Monde Diplomatique.

Περισσότερα...
 
ΕΙΝΑΙ Ο ΒΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ, ΑΝΟΗΤΕ (του Παύλου Ιωαννίδη) Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 15:39

v1-Vegan-revolution-1Περίπου 700 εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα δηλώνουν χορτοφάγοι και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά με έναν ρυθμό που μόνο ελπιδοφόρο βρίσκω. Κάτι συμβαίνει. Φταίει το γεγονός ότι τα καρότα έγιναν ξαφνικά πιο νόστιμα από το σνίτσελ ή μήπως η ανθρωπότητα περνάει μια νέα φάση;

Συμφωνώ ότι το όνομα είναι παράξενο. Τι παναπεί βιγκανισμός; Αμερικανιές; Προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσε αυτή η ταμπέλα και δεν μου αρέσουν γενικώς οι ταμπέλες. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο άνθρωπος, ως πλάσμα, είναι εξ ορισμού και εκ φύσεως φυτοφάγος επομένως οι βίγκαν δεν θα έπρεπε να λέγονται βίγκαν αλλά, απλώς, άνθρωποι. 'Άρα ίσως η ταμπέλα έπρεπε να υπάρχει για τους υπόλοιπους. Όμως αυτό το πιστεύω εγώ. Πολλοί θα διαφωνήσουν. 

Περισσότερα...
 
ΓΙΑ ΜΙΑ «ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ & ΕΞΥΠΝΗ» ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΝ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟΜΕΑ (του Γιώργου Κολέμπα) Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2016 15:41

exypni-georgia free 520Η γεωργία και η διατροφή είναι ο τομέας από τον οποίο θα ξεκινήσουμε για την απαραίτητη αλλαγή στο σημερινό κυρίαρχο αναπτυξιακό-καταναλωτικό μοντέλο, το οποίο με αφορμή τη σημερινή συνολική κρίση έδειξε τα όριά του. Μέσα από καλλιέργειες-εκτροφές που θα μπορούν να θρέφουν τους ανθρώπους, καλά και συνεχώς. Μια γεωργία που χωρίς να καταστρέφει τον υπόλοιπο κόσμο και χωρίς να μπαίνει στον ζουρλομανδύα της μεγιστοποίησης του κέρδους μέσω της αγοράς, θα μπορεί να εξασφαλίζει την «ευζωία» των νέων γενιών των ανθρώπων.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο1234ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 4

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία