Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Ενέργεια
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail

    Ο τομέας της ενέργειας είναι συναρτημένος απόλυτα πλέον με τον βιομηχανικό και καταναλωτικό πολιτισμό μας. Είναι συναρτημένος με την ισχύ των οικονομιών αλλά και την ισχύ των διεθνών, πολιτικών και οικονομικών παραγόντων όπως τα κράτη και οι επιχειρήσεις όπου βέβαια συμπεριλαμβάνονται και οι εθνικές οικονομίες. Είναι συναρτημένο επίσης το θέμα της ενέργειας και με τον καθημερινό μας τρόπο ζωής ενώ ταυτόχρονα είναι ένα στρατηγικό και οικονομικό πεδίο αντιπαράθεσης. Υφίσταται ήδη πολύ μεγάλη καθυστέρηση τόσο στην έρευνα για τις αειφορικές μορφές ενέργειας όσο και στην προώθησή τους (όπως για παράδειγμα στην χρήση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας, όπως επίσης και της γεωθερμικής.

Περισσότερα...
 
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΝΕΙ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2016 14:29

eyr epit sanida-sotirias-anthrakasΤο νέο ενεργειακό ‘πακέτο’[1] προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 30 Νοεμβρίου, αποτελεί ανέλπιστο δώρο στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων και απειλεί ευθέως την ανάπτυξη των ΑΠΕ και τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, προειδοποίησε η Greenpeace. Μέσα στο πακέτο προβλέπονται καταστροφικά μέτρα που ανταμείβουν γερασμένες και ρυπογόνες μονάδες ή που στερούν από πολίτες και συνεταιριστικά σχήματα τη δυνατότητα να συμμετάσχουν επί ίσοις όροις στην αγορά, συμβάλλοντας έτσι στον εκδημοκρατισμό του τομέα ενέργειας. 

Περισσότερα...
 
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΥΤΟΠΙΑ Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 30 Απρίλιος 2016 16:24

wind-turbinesΑπό τη δεκαετία του ’70,η πολιτική οικολογία εισήγαγε στην ατζέντα της κουβέντας για την οικοδόμηση μιας οικολογικής κοινωνίας την έννοια της εναλλακτικής ενέργειας. Η ενέργεια υπήρξε πάντα ένα σημαντικό εργαλείο ελέγχου και καταπίεσης των πολιτών  από το κράτος και πηγή μεγάλων κερδών για το κεφάλαιο. Τα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εκφράζουν τον συγκεντρωτικό και πυρηνικό χαρακτήρα του  κράτους με την απόλυτη ασφάλεια και  την ένταση της παραγωγής ως τα κύρια χαρακτηριστικά τους.

Περισσότερα...
 
GREENPEACE: ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Οκτώβριος 2014 14:56

greenpeace-eikones-300x230«Η καθαρή ενέργεια, είναι μακράν η πιο φθηνή, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, δημιουργεί θέσεις εργασίας και τονώνει την εθνική οικονομία», τονίζει ο υπεύθυνος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ελληνικού γραφείου της Οργάνωσης.

«Αν η παραγόμενη ενέργεια δεν απεγκλωβιστεί από τα ορυκτά καύσιμα και δεν στραφεί σε καθαρές πηγές, η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη θα αποβούν καταστροφικές για την ανθρωπότητα» τόνισε ο υπεύθυνος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace Τάκης Γρηγορίου, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Οργάνωση, στο πλοίο- σύμβολό της, «Rainbow Warrior».

Περισσότερα...
 
ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ “ΨΩΜΙ” ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΑΠΕ Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 15 Μάιος 2014 11:37

Τον μεγαλύτερο εργοδότη της «πράσινης» ενέργειας αποτελεί ο κλάδος των φωτοβολταϊκών, καθώς αντιπροσωπεύει το 35% του συνόλου των θέσεων εργασίας στις ΑΠΕΤον μεγαλύτερο εργοδότη της «πράσινης» ενέργειας αποτελεί ο κλάδος των φωτοβολταϊκών, καθώς αντιπροσωπεύει το 35% του συνόλου των θέσεων εργασίας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε παγκόσμια κλίμακα, όπως επισημαίνει ο Διεθνής Οργανισμός ΑΠΕ (IRENA). Σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης, το 2013, στον κλάδο των φ/β δημιουργήθηκαν 2,3 εκατ. θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο, με τις περισσότερες να δημιουργούνται στην Κίνα.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 3

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία