Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Κλιματικές Αλλαγές
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail

Η κλιματική αλλαγή εξαλλάσσεται στο μείζον πρόβλημα του 21ου αιώνα. Είναι ένα πρόβλημα πολυδιάστατο, πολυσύνθετο και εξαιρετικά πολύπλοκο.Συμπεριλαμβάνει κάθε μία από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και της βιόσφαιρας και, παράλληλα, έχει καθοριστικές επιπτώσεις σε όλον τον πλανήτη. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο μεταβάλλει τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα. Το σύνθημά μας είναι ότι «για να ελέγξουμε την κλιματική αλλαγή, πρέπει να αλλάξουμε εμείς». Η κλιματική αλλαγή έχει προσεγγιστεί πολύπλευρα από την επιστημονική κοινότητα, σε συνάρτηση με μια πλειάδα παραγόντων, όπως είναι η ηλιακή ακτινοβολία, οι διαστημικές συνθήκες της γης, η γεωλογική δραστηριότητα και άλλοι.

Περισσότερα...
 
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ «ΛΙΩΝΕΙ» ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 19:01

planitis-agnosto1Η Γη είναι ένας πλανήτης σε αναταραχή, λένε οι επιστήμονες, όπως ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός που δημοσιεύει αναλυτική έκθεση της πρόσφατης ραγδαίας αύξησης της θερμοκρασίας και του επακόλουθου λιωσίματος των πάγων.

Η θερμότητα ρεκόρ που σημειώθηκε το 2016 σε επίπεδα που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ, συνεχίστηκε το 2017, ωθώντας τον κόσμο σε «πραγματικά άγνωστο έδαφος», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

Περισσότερα...
 
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη Γη (του Μανώλη Νικολαΐδη) Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2017 09:50

protest-climate-changeΠΡΟΛΟΓΟΣ

Το θέμα της κλιματικής αλλαγής γίνεται κάθε μέρα και πιο ζωτικό. Ο λόγος, οι δυσμενείς συνέπειές της από την καθυστέρηση υλοποίησης των αναγκαίων μέτρων. Τα συνήθη γνωστά φαινόμενα των συνεπειών αυτών είναι κυρίως, η αύξηση του αριθμού και της έντασης των τυφώνων, το λιώσιμο πάγων και παγετώνων, τα βίαια καιρικά φαινόμενα, η αύξηση της στάθμης των θαλασσών, η αιθαλομίχλη στην ατμόσφαιρα.

Περισσότερα...
 
ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΜΕΘΑΝΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016 15:28

kina-ekpompes-ruponΟι εκπομπές του μεθανίου, ενός αερίου του θερμοκηπίου 28 φορές πιο ισχυρού από το διοξείδιο του άνθρακα, έχουν αυξηθεί απότομα τα τελευταία χρόνια, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Ενώ οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα φαίνεται να εξομαλύνονται, οι συγκεντρώσεις μεθανίου στην ατμόσφαιρα έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 10 μέρη ανά δισεκατομμύριο μεταξύ 2014 και 2015, σε σύγκριση με τα επίπεδα της δεκαετίας του 2000.

Περισσότερα...
 
ΑΡΚΤΙΚΗ: 80.000 ΝΕΚΡΟΙ ΤΑΡΑΝΔΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 15:10

common 520 CaribouΠερισσότεροι από 80.000 τάρανδοι έχασαν τη ζωή τους μεταξύ 2006 και 2013 στην αρκτική περιοχή της Ρωσίας, λόγω των ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Λαπωνίας στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, η υποχώρηση του θαλάσσιου πάγου και οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που έχουν συμβάλει σε έντονες βροχοπτώσεις, παγώνοντας το χιόνι για μήνες, έχουν ουσιαστικά αποκόψει τους ταράνδους από περιοχές με λειχήνες και άλλη βλάστηση.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 5

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία