Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Περίβαλλοντικό Πανόραμα-Παρατηρητήριο
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail
Περίβαλλοντικό Πανόραμα-Παρατηρητήριο

Η φιλοδοξία σ’ αυτή τη στήλη της ιστοσελίδας συνίσταται στη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου και ενός πανοράματος περιβαλλοντικού, όπου, ο κάθε πολίτης με αξιόπιστο τρόπο, μαρτυρία, ντοκουμέντο, κάθε φορέας αλλά και γενικότερα η επιστημονική κοινότητα και οι εκφραστές της θα μπορούν να αναδεικνύουν ζητήματα τα οποία είναι σημαντικά και τα οποία πρέπει να τύχουν της προσοχής ενός κοινού και μιας περαιτέρω προώθησης.
Πέραν αυτού, υποστηρίζεται η περιβαλλοντική γνώση και επιστήμη, καθώ,ς η κυκλοφορία της πληροφορίας και της δράσης για το περιβάλλον.

 
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ & ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ Εκτύπωση E-mail
Περίβαλλοντικό Πανόραμα-Παρατηρητήριο
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 16:18

kanadas-dasosΣχεδόν ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης εξαφανίστηκαν μεταξύ 2000 και 2013, στερώντας από τον πλανήτη περαιτέρω ικανότητα απορρόφησης διοξειδίου του άνθρακα και μείωσης της υπερθέρμανσης.

Τα ανέπαφα δάση του πλανήτη, τα οποία προστατεύουν τη βιοποικιλότητα, αποθηκεύουν άνθρακα και διαχειρίζονται την παροχή νερού, βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία.

Περισσότερα...
 
Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ (του Τάσου Σαραντή) Εκτύπωση E-mail
Περίβαλλοντικό Πανόραμα-Παρατηρητήριο
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 15:25

pyrinikoi stathmoiΤο βάσιμο ενδεχόμενο ενός πυρηνικού ατυχήματος στο Βέλγιο έχει ανησυχήσει τις γειτονικές του ευρωπαϊκές χώρες, με την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία να ζητούν από τη βελγική κυβέρνηση να κλείσει αμέσως τους πιο επικίνδυνους αντιδραστήρες που διαθέτει.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται πλέον τη βελγική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας και ζήτησε την άδεια για τη διενέργεια ελέγχων ασφαλείας από τη δική της αντίστοιχη υπηρεσία.

Περισσότερα...
 
ΓΗ, ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ / Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Εκτύπωση E-mail
Περίβαλλοντικό Πανόραμα-Παρατηρητήριο
Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 16:39

wearewatercampofthesacredstonesΟ Ανθρωπογενής παράγοντας στην κλιματική αλλαγή δεν ήταν ποτέ ούτε θάναι στην «πολιτική αντζέντα» των κυβερνήσεων και των κρατών, ή αυτοκρατορία του χρήματος αυτό το καταστρεπτικό οικονομικό μοντέλο πού ακολουθούν καί τά πλήθη παγκοσμίως είναι ή ταφόπλακα του πλανήτη, μέχρι την τελευταία στιγμή θα τρώνε την γή, όμως τά πλήθη στο τέλος ενώ θα πεθαίνουν οί δισεκατομμυριούχοι θα κρύβονται στα πολυτελή καταφύγια πού ετοιμάζονται σαν αυτό τού Europe One τής Γερμανίας...

Κοιτάξτε έξω από το παράθυρό σας.

Περισσότερα...
 
ΕΓ-ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2016 (του Τάσου Σαραντή) Εκτύπωση E-mail
Περίβαλλοντικό Πανόραμα-Παρατηρητήριο
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 16:14

amazonios dasiΑπό την απώλεια-ρεκόρ κοραλλιών και την αποψίλωση του Αμαζονίου, μέχρι την άνοδο της θερμοκρασίας και της θάλασσας, τα σημάδια που επιβεβαίωσαν την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής μέσα στο 2016 ήταν κάτι παραπάνω από φανερά. Πιο συγκεκριμένα:

Απώλεια-ρεκόρ κοραλλιών

Το 2016, ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Υφαλος της Αυστραλίας, μια έκταση που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μήκους 1.430 μιλίων, ορατή από το Διάστημα, υπέστη τη μεγαλύτερη απώλεια κοραλλιών που έχει καταγραφεί ποτέ.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 69

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία