Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Περιβαλλοντικό Πανόραμα-Παρατηρητήριο
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail
Περίβαλλοντικό Πανόραμα-Παρατηρητήριο

Η φιλοδοξία σ’ αυτή τη στήλη της ιστοσελίδας συνίσταται στη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου και ενός πανοράματος περιβαλλοντικού, όπου, ο κάθε πολίτης με αξιόπιστο τρόπο, μαρτυρία, ντοκουμέντο, κάθε φορέας αλλά και γενικότερα η επιστημονική κοινότητα και οι εκφραστές της θα μπορούν να αναδεικνύουν ζητήματα τα οποία είναι σημαντικά και τα οποία πρέπει να τύχουν της προσοχής ενός κοινού και μιας περαιτέρω προώθησης.
Πέραν αυτού, υποστηρίζεται η περιβαλλοντική γνώση και επιστήμη, καθώ,ς η κυκλοφορία της πληροφορίας και της δράσης για το περιβάλλον.

 
ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ… ΚΑΜΠΙΕΣ! ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ… Εκτύπωση E-mail
Περίβαλλοντικό Πανόραμα-Παρατηρητήριο
Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 18:32

Galleria mellonellaΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -- 9/5/2017
Σε ολόκληρο τον κόσμο, τα ΜΜΕ, διέδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα μια περίεργη ιστορία με κάμπιες που είναι ικανές να τρώνε πλαστικό. Αλήθεια είναι. Μόνο που από την ανακοίνωση έχει καταστεί σαφές ότι αυτές οι κάμπιες τρώνε μόνο μικροσκοπικά ποσά από πλαστικό και δεν είναι η λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε την είδηση να ταξιδέψει από email σε email και να κατακλύσει το Facebook και το Twitter. Ακούγοντας καθημερινά ιστορίες για τις συνέπειες των πλαστικών που κατακλύζουν ωκεανούς και θάλασσες και βλέποντας εικόνες από βουνά γεμάτα με σκουπίδια φαίνεται ότι για πολλούς η ιστορία με την κάμπια ήταν απλά πάρα πολύ καλή για να αποτυπωθούν τα γεγονότα όπως πραγματικά είναι. Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Περισσότερα...
 
Η ΚΙΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ Εκτύπωση E-mail
Περίβαλλοντικό Πανόραμα-Παρατηρητήριο
Δευτέρα, 08 Μάιος 2017 15:51

chinagmoΜια εξαγορά 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την οποία θα συγχωνευτούν η κινεζική κρατική γεωργική εταιρεία ChemChina και η ελβετική εταιρεία σπόρων Syngenta αναμένεται να μετατρέψει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε ένα τιτάνα της βιοτεχνολογίας. Τις τελευταίες εβδομάδες, η συμφωνία εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ και των ΗΠΑ. Όταν κλείσει τελειωτικά θα είναι η μεγαλύτερη υπερπόντια επένδυση της Κίνας. 

Περισσότερα...
 
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ & ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ Εκτύπωση E-mail
Περίβαλλοντικό Πανόραμα-Παρατηρητήριο
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 16:18

kanadas-dasosΣχεδόν ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης εξαφανίστηκαν μεταξύ 2000 και 2013, στερώντας από τον πλανήτη περαιτέρω ικανότητα απορρόφησης διοξειδίου του άνθρακα και μείωσης της υπερθέρμανσης.

Τα ανέπαφα δάση του πλανήτη, τα οποία προστατεύουν τη βιοποικιλότητα, αποθηκεύουν άνθρακα και διαχειρίζονται την παροχή νερού, βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία.

Περισσότερα...
 
Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ (του Τάσου Σαραντή) Εκτύπωση E-mail
Περίβαλλοντικό Πανόραμα-Παρατηρητήριο
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 15:25

pyrinikoi stathmoiΤο βάσιμο ενδεχόμενο ενός πυρηνικού ατυχήματος στο Βέλγιο έχει ανησυχήσει τις γειτονικές του ευρωπαϊκές χώρες, με την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία να ζητούν από τη βελγική κυβέρνηση να κλείσει αμέσως τους πιο επικίνδυνους αντιδραστήρες που διαθέτει.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται πλέον τη βελγική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας και ζήτησε την άδεια για τη διενέργεια ελέγχων ασφαλείας από τη δική της αντίστοιχη υπηρεσία.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο1234567ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 7

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία