Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Καμπάνιες


Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ E-mail
Καμπάνιες

Στις «καμπάνιες», η ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ συμπεριλαμβάνει και γνωστοποιεί τις καμπάνιες όλων των ΜΚΟ, όπως επίσης τις καμπάνιες του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, του οποίου είναι μέλος, του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων και άλλων συλλογικών φορέων, στους οποίους, επίσης, είναι μέλος, και όχι μόνο. Προβάλλονται καμπάνιες που αφορούν, παραδείγματος χάριν, τα γενετικά τροποποιημένα, τις κλιματικές αλλαγές, αλλά και πολιτικές καμπάνιες απέναντι σε ζητήματα προώθησης της δημοκρατίας, της πολιτικής και πνευματικής ελευθερίας, της ειρήνης. Αυτή η στήλη αποτελεί ένα ανοικτό βήμα για όλους εκείνους που θέλουν να προτείνουν, επίσης, καμπάνιες μέσα από την ιστοσελίδα μας. Είναι ανοικτή σε μια τέτοια προσέγγιση, όπως, αντίστοιχα, είναι ανοικτή και στην παρακολούθηση ή κάλυψη γεγονότων, όταν σε αυτή αναδεικνύεται η υπεύθυνη στάση.

 
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ (της Χριστίνας Πάντζου) Εκτύπωση E-mail
Καμπάνιες
Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 18:44

kalliergeiesΗ οικογενειακή γεωργία παράγει σχεδόν το 70% των παγκόσμιων τροφίμων και η προστασία όλων όσοι εμπλέκονται σ’ αυτήν τη δραστηριότητα είναι καταλυτική για την αντιμετώπιση της πείνας όλων.

Ωστόσο, το 80% του σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων που γνωρίζουν την πείνα ή τον υποσιτισμό στον πλανήτη ζουν σε αγροτικές περιοχές και είναι παραγωγοί τροφών, ενώ το 50% των πεινασμένων του κόσμου είναι κάτοχοι μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Περισσότερα...
 
ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΟΒΡΕΧΤΗ Εκτύπωση E-mail
Καμπάνιες
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 13:44

erodios2 n-margaritisΗ ομάδα πολιτών για την διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη εντείνει τις δραστηριότητες ενημέρωσης και παρέμβασης για την προστασία και ανάδειξη ενός πολύτιμου φυσικού πόρου της ευρύτερης περιοχής της κεντρικής Εύβοιας.
Στο παραπάνω πλαίσιο καλεί όλους και όλες σε δημόσια συζήτηση την Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017 στις 8 το απόγευμα στο θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα. Στην εκδήλωση ο συνεργάτης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας Λευτέρης Σταύρακας θα αναφερθεί στη σημασία της ορνιθοπανίδας και την αξία των υγροτόπων, η συγγραφέας-ζωγράφος Εύη Σαραντέα-Μίχα θα παρουσιάσει το παρελθόν ενός τόπου που αποτελεί πηγή ζωής και πολιτισμού από τους παλαιολιθικούς χρόνους, ενώ ο Αποστόλης Σέληνας, μέλος της ομάδας πολιτών θα αναλύσει την οικολογική αξία και τις προοπτικές κοινωνικής διαχείρισης του υγροβιότοπου.

Περισσότερα...
 
ΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Εκτύπωση E-mail
Καμπάνιες
Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017 14:34

katafygio 2Έπειτα από τρία χρόνια προετοιμασίας και μεγάλης προσπάθειας, έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε για ένα σημαντικό εγχείρημα του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, τη δημιουργία του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου. Βρίσκεται στο νησί των Λειψών στα βόρεια Δωδεκάνησα, σε έναν απάνεμο, βαθύ φυσικό κόλπο, πλούσιας βιοποικιλότητας, μακριά από την ανθρώπινη παρουσία.

Περισσότερα...
 
ΚΑΜΠΑΝΙΑ: ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ Εκτύπωση E-mail
Καμπάνιες
Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2017 15:02

save-beesΠρος τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, τους παγκόσμιους ηγέτες και τους υπουργούς Γεωργίας::

"Σας καλούμε να απαγορεύσετε αμέσως τη χρήση των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων. Η καταστροφική εξαφάνιση των μελισσών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την τροφική αλυσίδα. Αν λάβετε τώρα προληπτικά μέτρα, μπορούμε να σώσουμε τις μέλισσες από την εξαφάνιση."

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 3

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία