Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Δράσεις του Σόλωνα
ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΥΡΟΥΝΑ Εκτύπωση E-mail
Δράσεις του Σόλωνα

kourouna ioun2014 550Η τραυματισμένη στο φτερό κουρούνα της φωτογραφίας βρέθηκε από περαστικό όχημα στην άκρη επαρχιακής λεωφόρου στη Φθιώτιδα. Ήταν ανήμπορη να πετάξει και προσπαθούσε με πηδήματα να ξεφύγει, ενώ ταυτόχρονα  πάνω από το σκηνικό διάσωσής της πετούσε και έκραζε το ταίρι της. Θα παραδοθεί από τα μέλη του Σόλωνα στο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να αποκατασταθεί το φτέρωμά της και να επιστρέψει στον τόπο της.

Περισσότερα...
 
Οι εκδόσεις "Αειφορία" στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης Εκτύπωση E-mail
Δράσεις του Σόλωνα

11i-DEVTH 400Η ΜΚΟ Σόλων συμμετείχε για 2η φορά με τις εκδόσεις “Αειφορία” στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8-11/05/14, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo. Μπορείτε εδώ να δείτε του τίτλους συμμετοχής μας στην έκθεση
Ευχαριστούμε θερμά τους επισκέπτες του περιπτέρου μας, καθώς, και όλους όσοι συνέβαλαν για τη συμμετοχή μας στη ΔΕΒΘ.

Περισσότερα...
 
Συμμετοχή του Σόλωνα στο 2ο Εθελοντικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας Εκτύπωση E-mail
Δράσεις του Σόλωνα

efaso.solon1Με χαρά συμμετείχαμε στο 2ο Εθελοντικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 11-13 Οκτώβρη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.
Διαπιστώθηκε, για άλλη μια φορά, στην επαφή μας με τους συμμετέχοντες, αλλά και από τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του το φεστιβάλ, ότι η κοινή ωφέλεια καρποφορεί μέσα από την κατάργηση της υποκρισίας και της αποξένωσης στις σχέσεις μας, μέσα από την κοινή δράση, μέσα από την ουσιαστική παιδεία και υγεία, μέσα από την καλή θέληση, την κοινωνική αλληλεγγύη και την ηθική δικαιοσύνη, μέσα από την αβλάβεια και τη συμπόνια, τη συμπεριφορά και συνεισφορά μας απέναντι σε κάθε μορφή ζωής, εκμηδενίζοντας τις απάνθρωπες φαντασιώσεις που απειλούν να καταστρέψουν τον πολιτισμό μας.

Περισσότερα...
 
Οι εκδόσεις "Αειφορία" στη 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης Εκτύπωση E-mail
Δράσεις του Σόλωνα

SANY0106 aeiforia 280Η ΜΚΟ Σόλων συμμετείχε με τις εκδόσεις “Αειφορία” στη 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16-19/05/13, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo. Μπορείτε εδώ να δείτε του τίτλους συμμετοχής μας στην έκθεση
Ευχαριστούμε θερμά τους επισκέπτες του περιπτέρου μας, την υπεύθυνη της έκθεσης Φώφη Ζαχαράκη για τη βοήθεια που μας προσέφερε, καθώς και τη Στεφανία Βελδεμίρη, από το γειτονικό περίπτερο των εκδόσεων "Μελάνι", για τις σημαντικές συμβουλές και τη βοήθειά της. Ευχαριστούμε, επίσης, όλους όσοι συνέβαλαν για τη συμμετοχή μας στη ΔΕΒΘ.

Περισσότερα...
 
ΦΙΛΟΖΩΪΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ (Iαν. 2013) Εκτύπωση E-mail
Δράσεις του Σόλωνα
Τετάρτη, 30 Ιανουάριος 2013 14:14

ΓερακίναΗ συμπόνια για τα ζώα εξακολουθεί να υπάρχει παρά τη γενικότερη κατάσταση οικονομικής ανασφάλειας.
Αυτό που διαπιστώνουμε από την κινητοποίηση των πολιτών και των εθελοντών, αλλά και από τις επαφές μας με τις άλλες οργανώσεις είναι ότι το ενδιαφέρον για την περίθαλψη τραυματισμένων ζώων παραμένει αμείωτο αλλά τα χρήματα για καύσιμα ακόμα και για τηλεφωνικές κλήσεις είναι δυσεύρετα.

Περισσότερα...
 
ΦΙΛΟΖΩΪΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ (Οκτ. & Δεκ. 2012) Εκτύπωση E-mail
Δράσεις του Σόλωνα

Poleis skitso mayrouleas aΟ Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος  είχε πει πως «οφείλουμε να δείξουμε στα ζώα μεγάλη καλοσύνη και ευγένεια για πολλούς λόγους. Αλλά πάνω απ’ όλα επειδή είναι της ιδίας προέλευσης με εμάς».
Δεν ξέρω εάν οι εθελοντές που εμπλέκονται στην αλυσίδα διάσωσης των τραυματισμένων ζώων έχουν παρακινηθεί από παρόμοιες προτροπές, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος ως είδος αλλάζει. Ζω στην επαρχία τα τελευταία 12 χρόνια και μπορώ να πω, πως είμαι μάρτυρας μιας μεγάλης αλλαγής στάσης από τους ανθρώπους ως προς τα ζώα. Το ίδιο μπορώ να πω και για τους ανθρώπους που ζουν στις πόλεις.

Περισσότερα...
 
ΦΙΛΟΖΩΪΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ (Φεβ-Απρ. 2012) Εκτύπωση E-mail
Δράσεις του Σόλωνα
Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2012 11:59

kirkinezi1aprbΤο τελευταίο διάστημα οι εθελοντές της ΜΚΟ Σόλων παρέλαβαν 6 τραυματισμένα πουλιά.

Όλα παραλήφθηκαν από εθελοντές μας, οδηγήθηκαν για πρώτες βοήθειες στις εγκαταστάσεις μας και στάλθηκαν στα ειδικευμένα κέντρα περίθαλψης αγρίων ζώων της ΑΝΙΜΑ και του ΕΚΠΑΖ στην Αττική.

Ευχαριστούμε όλο το δίκτυο εθελοντών που εμπλέκεται σε αυτή την αλυσίδα σωτηρίας.

Περισσότερα...
 
ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ (Δεκ. 2011) Εκτύπωση E-mail
Δράσεις του Σόλωνα
Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2011 10:04

geraki_181211_aΣυμπολίτης μας από το Λιμογάρδι Φθιώτιδας, ενώ μάζευε ελιές, βρήκε ένα γεράκι το οποίο ήταν τραυματισμένο στο δεξί του φτερό από πυροβολισμό. Την ώρα που το είδε, το γεράκι είχε δίπλα του το ταίρι του, το οποίο και έφυγε μόνο όταν ο ευαισθητοποιημένος συμπολίτης μας προσέγγισε το τραυματισμένο πουλί ώστε να το πάρει κοντά του. Μόλις το παραλάβαμε του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στις εγκαταστάσεις μας. Κατόπιν, το στείλαμε στην Αθήνα στο Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ για περαιτέρω περίθαλψη. Την τελευταία περίοδο, έχουν σημειωθεί αρκετές απώλειες γερακιών από «κυνηγούς». 16/12/2011

Περισσότερα...
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ ΣΤΟ ECOFESTIVAL 2011 Εκτύπωση E-mail
Δράσεις του Σόλωνα
Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2011 16:05

Η ΜΚΟ Σόλων συμμετείχε στη φετινή έκθεση Ecofestival 2011 Ecofestival 11που διεξήχθη στο ΜEC Παιανίας το διάστημα 25-28 Νοεμβρίου.
Οι επισκέπτες του περιπτέρου του Σόλωνα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν ή/και να μάθουν για τις περιβαλλοντικές και φιλοζωϊκές δράσεις της οργάνωσης, την ιστοσελίδα της, καθώς και το σύνολο δραστηριοτήτων της, τις εκδόσεις, τις ημερίδες τις οποίες διοργανώνει ή συμμετέχει, τις περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις σε σχολεία και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς, κλπ.
Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν για το περιβάλλον και την φιλοζωία οι νεότερες κυρίως ηλικίες, δεδομένο που δείχνει ότι η περιβαλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση αρχίζει να επηρρεάζει σημαντικά τις νεότερες γενιές.

ΜΚΟ Σόλων

 
ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. ΣΟΛΩΝ (Αύγ.-Νοέμ. 2011) Εκτύπωση E-mail
Δράσεις του Σόλωνα
Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 12:14
Erodios-B-2-11-11

Ένας μικρής ηλικίας ερωδιός στάθηκε τυχερός. Βρέθηκε μόνος του χωρίς τους γονείς του στην  ΒΙΠΕ Λαμίας στον περίβολο ενός εργοστασίου. Ο φύλακας του εργοστασίου αναγνώρισε το κίνδυνο που διέτρεχε ο μικρός μας φίλος καθώς δεν υπήρχε κοντά του καμία παρουσία από ενήλικες ερωδιούς που θα μπορούσε να υποτεθεί ότι ήταν γονείς του. Ο φύλακας πήρε μαζί του το μικρό ερωδιό και τηλεφώνησε στη μ.κ.ο. Σόλων η οποία έστειλε εθελοντές της για την παραλαβή του. Ο μικρός μας φίλος αφού φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις μας και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, την επόμενη ημέρα στάλθηκε στο ΕΚΠΑΖ. ( 2-11-2011)

Περισσότερα...
 
ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. ΣΟΛΩΝ (Μάρτ.-Ιούλ. 2011) Εκτύπωση E-mail
Δράσεις του Σόλωνα
Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2011 16:38

asbosΈνας ασβός χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην περιοχή Φραντζή στη Φθιώτιδα. Αφού εθελοντές του Σόλωνα παρέλαβαν τον μικρό τραυματία τον μετέφεραν στις εγκαταστάσεις μας. Το σύμπτωμα  της παράλυσης των κάτω άκρων έδειξαν χτύπημα  στην σπονδυλική στήλη. Οι ακτινογραφίες δεν έδειξαν εμφανές κάταγμα στους σπονδύλους. Αφού δέχθηκε ιατρική συνδρομή στις εγκαταστάσεις μας για λίγες ημέρες στην συνέχεια εθελοντής τον μετέφερε στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα. Δυστυχώς μετά από  δέκα περίπου ημέρες μας ειδοποίησαν  ότι το άτυχο ζώο δεν κατάφερε να επιβιώσει. (23/3/2011)

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία