Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις

Στον τομέα αυτό αναδεικνύονται ζητήματα τα οποία έχουν σημασία τόσο σαν γεγονότα όσο επίσης και επειδή αναδεικνύουν μια ιδιαίτερη οπτική προσέγγιση. Οι φερόμενες ως ενδιαφέρουσες ειδήσεις μπορεί να είναι αδιάφορες για άλλους. Μας ενδιαφέρει να ξεπεράσουμε τον πληθωρισμό των γεγονότων, των ειδήσεων και των πληροφοριών και να αναδείξουμε την ποιότητα την ιδιαιτερότητα και το υλικό των γεγονότων και των πληροφοριών μαζί με την συνάφεια τους.

 
ΣΥΜΜΑΧΙΑ 140 ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΖΗΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠ (του Τάσου Σαραντή) Εκτύπωση E-mail
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
Δευτέρα, 17 Απρίλιος 2017 10:11

zontani-gi-perivallonΣε συμμαχία προχώρησαν περισσότερες από 140 οργανώσεις από όλη την Ευρώπη για να διεκδικήσουν, με τη βοήθεια των πολιτών, την αναγκαία μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρώπης.

Το σύστημα παραγωγής τροφίμων και γεωργίας της Ευρώπης είναι προβληματικό, καθώς καταστρέφει το κλίμα και το περιβάλλον, αφανίζει την άγρια ζωή, βλάπτει τη δημόσια υγεία, ενώ ζημιώνει τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς και τις αγροτικές κοινότητες.

Περισσότερα...
 
Η «ΑΡΠΑΓΗ ΓΗΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ… ΜΑΚΡΙΝΗ Εκτύπωση E-mail
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 14:55

arpagi gisΜπορεί να φαντάζει μακρινό και εξωτικό. Οι περισσότεροι όταν ακούν για «αρπαγή της γης»¹ σκέπτονται την Αφρική (Αιθιοπία, Τανζανία, Λιβερία, Μοζαμβίκη, Σενεγάλη κ.ά.), τη ΝΑ Ασία (Ταϊλάνδη κ.ά.) και την Κεντρική και Νότια Αμερική (Ονδούρα, Περού, Αργεντινή κ.ά.), όπου τα προηγούμενα χρόνια οι συμφωνίες «αξιοποίησης» τεράστιων εκτάσεων γης από funds, κυβερνήσεις και κάθε λογής επενδυτές πήραν τέτοια έκταση ώστε αναγκάστηκε να παρέμβει ακόμα και ο ΟΗΕ.
Ομως κάνουν λάθος. Ο κίνδυνος βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ' ό,τι νομίζουν.

Περισσότερα...
 
ΠΩΣ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ Η ΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΙΤ (του Τάσου Σαραντή) Εκτύπωση E-mail
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 15:37

apoikiokratiaΈνα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου Νότου, που περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές τις ηπείρους της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, διαμορφώθηκε από την αποικιοκρατία. Στόχος των αποικιοκρατικών δυνάμεων ήταν η ενδυνάμωση της εξουσίας τους, το κέρδος και η αρπαγή της γης. Και, μέχρι και σήμερα, η γη παραμένει το έπαθλο. Κατά την τελευταία δεκαετία, σχεδόν 50 εκατομμύρια εκτάρια γης (ένα εκτάριο ισούται με 10.000 τετραγωνικά μέτρα) έχουν εκμισθωθεί ή αγοραστεί από ιδιώτες, κοινότητες και κυβερνήσεις στον παγκόσμιο Νότο για την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα βιοκαυσίμων, τροφίμων, δασικών πόρων, βιομηχανικών αγαθών, την ανάπτυξη υποδομών και τουριστικών εγκαταστάσεων, καθώς και για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.

Περισσότερα...
 
ΣΟΥΗΔΙΑ: ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ Εκτύπωση E-mail
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 16:00

sweden foroapallagi katanalosiH Σουηδία δίνει φορολογικές απαλλαγές σε όσους επιδιορθώνουν σπασμένα και χαλασμένα αντικείμενα και συσκευές, αντί να αγοράσουν καινούρια. Πρόκειται για δυο διαφορετικά μέτρα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Ιανουάριο 2017: αφ’ενός μείωση του ΦΠΑ για τις επισκευές αντικειμένων και αφ’ετέρου επιστροφή φόρου για την επιδιόρθωση ηλεκτρικών συσκευών.

Οι Σουηδοί νομοθετούν ενάντια στην «κουλτούρα του πετάγματoς» (throw-away culture), δίνοντας οικονομικά κίνητρα υπερ της μείωσης της άσκοπης κατανάλωσης.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 5

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία