Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις

Στον τομέα αυτό αναδεικνύονται ζητήματα τα οποία έχουν σημασία τόσο σαν γεγονότα όσο επίσης και επειδή αναδεικνύουν μια ιδιαίτερη οπτική προσέγγιση. Οι φερόμενες ως ενδιαφέρουσες ειδήσεις μπορεί να είναι αδιάφορες για άλλους. Μας ενδιαφέρει να ξεπεράσουμε τον πληθωρισμό των γεγονότων, των ειδήσεων και των πληροφοριών και να αναδείξουμε την ποιότητα την ιδιαιτερότητα και το υλικό των γεγονότων και των πληροφοριών μαζί με την συνάφεια τους.

 
ΑΓΡΟΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Εκτύπωση E-mail
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 13:26

agrooikologiko-diktyoΕκκίνηση του Αγροοικολογικού Δικτύου Ελλάδος (Agroecology Greece)

To Αγροοικολογικό Δίκτυο Ελλάδος (Agroecology Greece) ξεκίνησε στις αρχές του 2017 μέσα από την αρχική δικτύωση γεωπόνων ερευνητών και εκπαιδευτών. Αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προοπτική και ανάδειξη της Αγροοικολογίας ως Επιστήμη, Πρακτική και Κίνημα. Ο χαρακτήρας του Δικτύου είναι πρωτίστως γεωτεχνικός/επιστημονικός, με προεκτάσεις σε άλλες επιστήμες καθώς και στο πρακτικό/κοινωνικό πεδίο.

Περισσότερα...
 
BIOHACKING: Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ SYBORG Εκτύπωση E-mail
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 18:11

biohakingΟ Έλον Μασκ, ιδρυτής της SpaceX και της Tesla Motors και μέλος της επιτροπής οικονομικών/ επιχειρηματικών συμβούλων τον προέδρου Τραμπ, μιλώντας πρόσφατα στο πλαίσιο του World Government Summit στο Ντουμπάι μίλησε για ένα θέμα το οποίο του αρέσει πολύ, το μέλλον. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Newsweek, ο Μασκ αναφέρθηκε εκτενώς στις προκλήσεις που θεωρεί πως θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα στο κοντινό μέλλον λόγω της προόδου της τεχνολογίας. Μία από τις σημαντικότερες, όπως τόνισε, είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, η «Βαθιά Τεχνητή Νοημοσύνη, ή Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη, όπου μπορείς να έχεις Τεχνητή Νοημοσύνη πολύ πιο έξυπνη από τον πιο έξυπνο άνθρωπο στη Γη»...

Περισσότερα...
 
ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Εκτύπωση E-mail
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 15:12

genoktonia 1 klimatiki-allagiΤη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή η ανθρωπότητα. Στις 10 Μαρτίου, ο Stephen O'Brien, από τη γενική γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστικές υποθέσεις, πληροφόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε τρεις αφρικανικές χώρες - Νιγηρία, Σομαλία και Νότιο Σουδάν - καθώς και στην Υεμένη κινδυνεύουν να πεθάνουν αν δεν τους παρασχεθεί άμεσα τροφή και ιατρική βοήθεια. «Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο στην ιστορία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «Χωρίς συντονισμένη διεθνή δράση οι άνθρωποι απλώς θα πεθάνουν λιμό ή θα υποφέρουν και θα πεθάνουν από ασθένειες».

Περισσότερα...
 
ΣΥΜΜΑΧΙΑ 140 ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΖΗΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠ (του Τάσου Σαραντή) Εκτύπωση E-mail
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
Δευτέρα, 17 Απρίλιος 2017 10:11

zontani-gi-perivallonΣε συμμαχία προχώρησαν περισσότερες από 140 οργανώσεις από όλη την Ευρώπη για να διεκδικήσουν, με τη βοήθεια των πολιτών, την αναγκαία μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρώπης.

Το σύστημα παραγωγής τροφίμων και γεωργίας της Ευρώπης είναι προβληματικό, καθώς καταστρέφει το κλίμα και το περιβάλλον, αφανίζει την άγρια ζωή, βλάπτει τη δημόσια υγεία, ενώ ζημιώνει τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς και τις αγροτικές κοινότητες.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο123456ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 6

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία