Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας:
"Σόλων για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό στον 21ο αιώνα"
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Τηλ.: 6980861667, 6980862071
Δευ - Παρ: 12.00 - 18.00

 
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΜΚΟ "ΣΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ" Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία
Η ΜΚΟ «Σόλων για τη σύνθεση και τον οικολογικό πολιτισμό στον 21ο αιώνα» είναι μια Μη Κυβερνητική - Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ιδρύθηκε στη Μάκρη του Νομού Φθιώτιδας, το 1994.

Οι σκοποί πάνω στους οποίους εθελοντικά δραστηριοποιούνται τα μέλη του «Σόλωνα» βασίστηκαν στη διαπίστωση ότι η πορεία για έναν οικολογικό πολιτισμό, δομημένο πάνω στις ορθές ανθρώπινες σχέσεις και στο πνεύμα της αειφορίας, συνδέεται με πλήθος άλλων ζητημάτων. Τα ζητήματα αυτά απαιτούν, παράλληλα, την ανάδειξη και την επίλυσή τους.

Για να πραγματωθεί η κατανόηση και η επίλυσή τους χρειάζεται Σύνθεση. Οι σκοποί που επιλέχθηκαν από τα μέλη του «Σόλωνα» είναι αυτοί που θεωρήθηκαν ως κλειδιά για τον βασικό σκοπό που εκφράζεται στην επωνυμία και, ασφαλώς, αυτοί πάνω στους οποίους αναπτύσσεται η εθελοντική δράση.

Ο πλουραλισμός και το ευρύτατο πεδίο δράσης αυτών των σκοπών ήταν το αρχικό ζητούμενο και αυτό, επίσης, προκύπτει και από τη δράση που έχει αναπτυχθεί και αναπτύσσεται συστηματικά – όσο είναι δυνατόν – για τον κάθε σκοπό. Η μέχρι σήμερα δραστηριότητα του «Σόλωνα» περιλαμβάνει έναν κατάλογο δράσεων και πρωτοβουλιών, πέραν αυτών που επιγραμματικά ακολουθούν.

Οι βασικές γραμμές δράσης:

1. Η λειτουργία φιλοζωικού σταθμού με κύρια δράση τη διάσωση και περίθαλψη τραυματισμένων ζώων.

2. Δημιουργία τηλεοπτικών εκπομπών.

3. Η συγγραφή, η μετάφραση και η έκδοση βιβλίων, εκπαιδευτικών πακέτων, φωτογραφικών άλμπουμ, οδηγών, φυλλαδίων κ.λπ.

4. Παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, παραγωγή μουσικής, οπτικοακουστικά αφιερώματα κλπ).

5. Υποβολή προτάσεων σε δημόσιους φορείς και στην κοινωνία των πολιτών.

6. Διοργανώσεις, συνδιοργανώσεις και συμμετοχές σε συνέδρια και ημερίδες.

7. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά, πολιτισμικά και άλλα θέματα.

8. Συμμετοχή σε δίκτυα (όπως στο ΠΑΝελλήνιο Δίκτυο ΟΙΚολογικών Οργανώσεων, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Στερεάς Ελλάδας, Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης [ΜΙΟ-ECSDE], Χάρτας της Γης, κ.ά.).

9. Συμμετοχή σε κοινωνικές επιχειρήσεις, συνεργασίες με άλλες ΜΚΟ, καθώς και θεσμοθετημένους φορείς προστασίας περιοχών Natura και άλλων περιβαλλοντικών δράσεων.

10. Περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτιστική δράση μέσω της ιστοσελίδας μας (solon.org.gr & solonsynthesis.org).


Ο Σόλωνας ήταν εκείνη η καταλυτική ιστορική φυσιογνωμία, που θεμελίωσε την πορεία του αθηναϊκού και του δυτικού κόσμου προς τη δημοκρατία και τον αστικό πολιτισμό με έναν αλγόριθμο νομοθετικών και άλλων παρεμβάσεων στην ιστορία του 6ου αιώνα π.Χ., θεμελιώνοντας το διαχρονικό μοντέλο της δημοκρατικής ηγεσίας, του ήθους, του ύφους, της έμπνευσης και της ευφυΐας της. Σε μια εποχή κρίσης προτύπων πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός του δημοκρατικού, του ορθολογικού, του φιλελεύθερου, του αμφικτυονικού, του αντιδημαγωγικού, του κοσμοπολιτικού και του στοχαστικού προτύπου, που κατέθεσε ο πράγματι μεγάλος νομοθέτης, σοφός, ταξιδευτής και λυρικός προσωκρατικός Σόλων αγγίζει το αίτημα του πολιτισμού και της σύνθεσης στον 21ο αιώνα.

Την ιστορική αναφορά στον «ΣΟΛΩΝΑ» μεταξύ των άλλων την έχουμε πάρει και μέσα από τις ανάγκες για μια επανατοποθέτηση γύρω από τα θέματα αρχών-δικαίου, ιδιαίτερα σε σχέση και με την αναγκαιότητα για μια ενεργητική σεισάχθεια σε παγκόσμιο επίπεδο και πάντα σε δημοκρατική κατεύθυνση, που να λειτουργεί όμως με μια προοδευτική ανθρωπολογική προσέγγιση.

Το δεύτερο σημείο είναι η Σύνθεση. Θεωρούμε πλέον ότι είναι τελείως αναγκαίο να προσεγγιστούν όλα τα θέματα όχι μόνο διαθεματικά αλλά και με μια σύνθεση μεταξύ θεωρίας και πράξης. Αυτό προϋποθέτει μια άλλη κλίμακα συλλογικότητας σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο και μια άλλη στάση εσωτερικότητας.

Το τρίτο σημείο είναι ο οικολογικός πολιτισμός. Αναφερόμαστε σε πολιτισμό αντί να χρησιμοποιήσουμε άλλους όρους, θέτοντας σαν βασικό σημείο την ανάγκη της πολιτισμικής ανταποδοτικότητας και αμοιβαιότητας του ανθρώπου με το οικοσύστημα. Δηλαδή, πρέπει ο άνθρωπος να αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης και εξέλιξης, να προσφέρει την κοινωνία του, την κοινωνικότητα του, την πνευματική του δυναμική και προς τη φύση από την οποία ακριβώς και έχει αντλήσει. Να αρχίσει δηλαδή να αντιστρέφει το ρεύμα αυτής της αρπαγής και στη λογική, αφενός μεν της διάσωσης και της βιωσιμότητας, αλλά, αφετέρου δε και της εξέλιξης και της ανάδυσης σε νέες βαθμίδες έκφρασης και ζωής στη φύση, να συνεισφέρει από τη δική του μεριά χωρίς να την παραχαράξει. Διατηρώντας, δηλαδή, έναν μινιμαλισμό απ’ τη μεριά του αλλά ταυτόχρονα και ένα πνεύμα προσφοράς σε σχέση με τη φύση. Αναφερόμαστε σε οικολογικό πολιτισμό και υπό την έννοια ότι ο άνθρωπος ενδοβάλλει στον πολιτισμό του πλέον τα ζητήματα που αφορούν το οικοσύστημα, ενδοβάλλει και κεφαλαιοποιεί όλη την πλανητική κουλτούρα της φύσης παράλληλα με την πλανητική κουλτούρα του πνεύματος. Την ενδοβάλλει μέσα στον πολιτισμό του, ο οποίος πια δεν είναι ένας γκετοποιημένος πολιτισμός, δεν είναι ο πολιτισμός του γκέτο. Αυτή η πορεία αρχίζει κατ’ ελάχιστον με την πλήρη συμμόρφωση στις ανάγκες της βιωσιμότητας.


 
ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία
Σκοπός 1ος : Οικολογική ευαισθητοποίηση, προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, προώθηση της ιδέας της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας. Χωρίς καταστροφολογική προσέγγιση τα προβλήματα του περιβάλλοντος αποτελούν τους αυστηρότερους κριτές του μέλλοντος.

Σκοπός 2ος: Προώθηση ιδεών και αποτελεσματικών πολιτικών ισότητας των δύο φύλων και των κοινωνικών ομάδων στην κοινωνία, την εργασία και τη λήψη αποφάσεων.

Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 1 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία

Σκοπός 1ος: Οικολογική ευαισθητοποίηση, προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, προώθηση της ιδέας της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας. Χωρίς καταστροφολογική προσέγγιση τα προβλήματα του περιβάλλοντος αποτελούν τους αυστηρότερους κριτές του μέλλοντος.

Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 2 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία

Σκοπός 2ος: Προώθηση ιδεών και αποτελεσματικών πολιτικών ισότητας των δύο φύλων και των κοινωνικών ομάδων στην κοινωνία, την εργασία και τη λήψη αποφάσεων.

Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 3 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία
Σκοπός 3ος: Προτάσεις και δράση για άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων & του κοινωνικού αποκλεισμού, με πολιτικές ισότητας, απασχόλησης, βιώσιμης ανάπτυξης, ενδοπεριφερειακής και διαπεριφερειακής συνεννόησης και συνεργασίας.
Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 4 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία

Σκοπός 4ος: Ανάπτυξη του εθελοντισμού, του πνεύματος της χορηγίας, της δικτυακής συνεργασίας & της ομαδικότητας. Προώθηση της κοινωνικής ευθύνης και συμμετοχικότητας.

Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 5 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία

Σκοπός 5ος: Ανάδειξη συγκεκριμένα της περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας σε περιφερειακό πρότυπο και προβολή της ισχυρής τοπικότητας ως αλληλένδετης με τη σύγχρονη οικουμενικότητα.

Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 6 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία

Σκοπός 6ος: Συνδρομή στη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού οικονομικού πολιτισμού όπου θα αναδεικνύονται οι δυνατότητες του μερισμού του οικονομικού προϊόντος & ο κοινωνικός χαρακτήρας της οικονομικής ανάπτυξης.

Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 7 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία

Σκοπός 7ος: Η ανάπτυξη της διαπολιτισμικής συνείδησης, της ανεκτικότητας στη διαφορετικότητα και των αντιρατσιστικών πολιτικών. Η συνδρομή στο δημιουργικό διαθρησκευτικό διάλογο και στην εναλλακτική δημιουργική σχέση - διάλογο θρησκείας και πολιτικής. Ο απελευθερωτικός συμβιωτικός και πλουραλιστικός πολιτισμός.

Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 8 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία

Σκοπός 8ος: Υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εμβάθυνση και προώθηση των δημοκρατικών ιδεών στην Ελλάδα & το Διεθνές περιβάλλον. Ανάπτυξη συστημάτων πολιτικής ποιότητας, καινοτομίας & σχεδιασμού. Μείωση του χάσματος πολιτών, πολιτικών, πολιτικής και πολιτικού.

Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 9 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία

Σκοπός 9ος: Προώθηση συστημάτων διεθνούς διαβούλευσης, ειρηνικής ανάπτυξης & δημιουργίας δομών πιστοποίησης για τις διεθνείς σχέσεις. Ίδρυση αμφικτυονιακού πλανητικού χωριού –σύγχρονου θεματικού πάρκου της Διεθνούς κοινωνίας των πολιτών - διαμεσολάβησης ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και συνεργασίας. Υποστήριξη της Ολυμπιακής εκεχειρίας και άλλων ανάλογων εγχειρημάτων, σε συνεργασία με την UNESCO, τα Ηνωμένα ΄Έθνη και άλλους φορείς οικουμενικότητας και συνεργασίας.

Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 10 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία

Σκοπός 10ος: Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι για ενιαία κοινή πορεία. Ανάδειξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού ως παράγοντα ενοποίησης καθώς και νέων πρωτοβουλιών Ευρωμεσογειακής ζώνης συνεργασιών.

Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 11 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία

Σκοπός 11ος: Η προώθηση της δημιουργίας, της ποιότητας & της σύνθεσης σ’ όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού. Δημιουργία τράπεζας ιδεών. Υποδομές & δράσεις πολιτισμικής κιβωτού, δημιουργία κέντρου υποστήριξης της ανθρώπινης δημιουργίας στο νέο αιώνα και συμμετοχής στα ρεύματα και τις τάσεις για την εναλλακτική νεωτερικότητα.

Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 12 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία

Σκοπός 12ος: Ανάπτυξη δικτύου υποστήριξης της καινοτόμου εναλλακτικής και πλουραλιστικής σκέψης και του διαλόγου μεταξύ της παράδοσης και της προόδου, της νεωτερικότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς, του παλαιού και του νέου.

Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 13 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία

Σκοπός 13ος: Η καλλιέργεια της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας & της ισηγορίας στις μορφές & τα μέσα της επικοινωνίας & του διαλόγου.

Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 14 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία
Σκοπός 14ος: Μέσα στην κοινωνία της ευθύνης, της Γνώσης, των ευκαιριών και των Τεχνολογικών Εξελίξεων είναι καθοριστική η ολοκλήρωση και η οικουμενικοποίηση της παιδείας που να αναδεικνύει τον άνθρωπο και τον οικολογικό ανθρωπισμό ως επίκεντρο.
Περισσότερα...
 
ΣΚΟΠΟΣ 15 Εκτύπωση E-mail
Ποιοι είμαστε-Επικοινωνία

Σκοπός 15ος: Διάδοση των πρακτικών καλής θέλησης, των σωστών ανθρωπίνων σχέσεων και των πρακτικών ποιότητας της καθημερινής ζωής για την εσωτερική και κοινωνική κατάκτηση της ευτυχίας & την κοινωνική ανάπτυξη της προσωπικότητας της γνώσης, τη διάχυση και την προσβασιμότητα δεξιοτήτων των πληροφοριών συμβάλλει στον εκδημοκρατισμό και την εσωτερική ανάπτυξη του ανθρώπου. Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ανοικτών πεδίων γνώσης και εκπαίδευσης.

Περισσότερα...
 


Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία